Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
őstag
válasz FőDudu #17899 üzenetére
Kerestem is az oldalukon, de nem talátam rá.
Érdeks dolgok ezek, felette ott az az aszpikos izé, amiből én még jót nem ettem. A többivel meg időnként zavarban vagyok, mert eddig étterem címszó alatt pld. a hurkakóbász vagy töpörtyűkrém az nem illett a sorba, egyszerű paraszt sarki kifőzdés kajája volt, most meg hirtelen ezzel virítanak, mert fájdájnig és különlegesen menősség drágán? A saját kreálmányaikat nyilván nehéz bármivel összehasonlítani, de azt ne mondják, hogy ez a hurka bármiben is különb annál, mint amit Gyöngy tanyáján eszek a faházban, savanyúsággal.
Itt is volt szó erről az Anyukám mondta helyről, még ugyanzt mondom, hogy lehet jó, de marketinget túllihegik. Meg is lett az eredménye :-D És még a Gundel-botrány előtt nézegettem az ottani vasárnapi ebédeket és napi menüket, ami szintén drága, valamint a neve alapján nem merném kikérni. Mióta egyszer újragondolt gulyáslevest kaptam, azóta bármit is el tudok képzelni. Ezek meg a neveket is bonyolítják :-D
Marketingben azért a fenti biohotel is tudja mi kell a hülyének:
"Tudatában van annak is, hogy a biotermék jóval táplálóbb, mint a szokványos élelmiszer, teljes értékű, így a szokványos élelmiszerhez viszonyított ár érték aránya bárki számára megfizethetővé teszi."
Főleg ha a termelő behazudja, hogy bio, mert ellenőrizni nehéz :-D
-
Jahno
őstag
válasz FőDudu #17906 üzenetére
Itt a Pozsonyi úton is jó bír lenni. Corvinos CBA kifőzdéje egész jó közepes volt, de nem olcsó. Ha nagyon össze kellene mérni lehet pár hét alatt több helyen megfordulok, mint ami feléd 10 kilométeres körzetben elő bírna fordulni :-D
Júli 15 már naptárazódott, az pld. egy erős hét lesz mászkálós gasztrokultúrában (utána epegörcs :-D)
-
Phülöp
addikt
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Jahno
őstag
-
veterán
-
FőDudu
addikt
Nem orultem meg, hogy ilyet megegyek.
Mondom hogyan kerem, ha azutan megis nyersen hozza akkor megerdemli a kritikat.Nyers tengeri herkentyu ugyanolyan veszelyes lehet mint a nyers disznohus (vagy csirke).
Inkabb eszem rendesen hokezelve - nem megy el az ize toleAki meg nyers halra vagyik az egyen szusit vagy osztrigat.
Kagylot/rakot pl en is szeretem, de csak rendesen megfozve.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
-NoVa-
őstag
válasz FőDudu #17913 üzenetére
Gondolom a rare steak sem a te műfajod. A legtöbb íz elmúlik túlsütve, aztán marad a fűszerezés, kár elrontani.
De ez is olyan vallási kérdés, mint a jó pizza. Fogom a fejem, amikor egyszeri haspók panaszkodik a tészta vékonyságára, meg hogy nincs tízezerféle feltét, meg stb. Részemről ez pl jó:
-
npera
újonc
Megint úgy karambolozott egy román sofőr, hogy közben élőzött a telefonján[/OFF
-
npera
újonc
válasz -NoVa- #17923 üzenetére
Ha jól emlékszem Wizard szereti úgy "átsütve" a húst, mint én. Dudu pedig tényleg átsütve szereti.
Wizard halas preferenciáira már nem emlékszem, de a tiéd eléggé ott van. Ha vége a latyaknak szerzek is tonhalat, aztán "megsütöm" grillen jól. Asszem 50 másodperc oldalanként. Aztán kész. -
-
zetor2000
senior tag
válasz -NoVa- #17907 üzenetére
Hát, ha ez hal, akkor nekem nem lenne elég déltől estig... Egy ekkora _hal(9000)_ szelet helyett egy dupla ilyen vastag, de sokkal patentabb színben pompázó steak (mondjuk marhából). Kevés mustár, lyoni hagyma, esetleg 2-3 tükörtöjás rajta. Köretnek 3dl száraz vörös. Na, azzal pl. jól szoktam lakni.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
addikt
Legjobb.
Tejfolos csirke csirke nelkul. LecsosanItt a pizza. Fele kolbaszos, fele sonkas.
'Anyukam nem mondta' hogyan csinaljam, de biztosan jo lett
Amugy gyerek csinalta, de jo alapanyagokbol.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
zetor2000
senior tag
Ha erős / csípős a lecsó, és esetleg megszaladt a kolbász, akkor isteni patent tud lenni. Nem kell sok rá, csak annyi, hogy az égő szád enyhítse. Tényleg fincsi. Persze ehhez nem a mezei "gyors"lecsó kell, hanem az a komótosan készülő, amikor minden IS rendesen szétment. Itt már ~főzelék állagról beszélünk.
Ha ez még csíp is, pláne, ha csak erőspaprikából készült, akkor megváltás is tud lenni.A fenti hsz-nél gondolom a palacsinta a tejszínhabos, és nem a lecsó, csak úgy sikerült értelmezzem elsőre, hogy a lecsót eszed habbal.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
addikt
válasz Samott #17939 üzenetére
Ettem mar olyan helyen ahol alul volt a sajt es aztan a feltet.
Sot az egyik legjobb crudo-s pizzat ugy csinaltak, hogy megcsinalta az alapot nemi sajttal a tetejen, majd kivette, raszeletelt a szeletelo gepbol 2-3 szelet sonkat, vissza a sutobe 1 percre es kesz.Isteni volt.
Nyulaknak markolt ra vagy 2 marek rukolat.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
zetor2000
senior tag
válasz qnadam #17880 üzenetére
Pizza King nagy királyság.
Eddig párszor megmentette az estémet, és filléres. El nem tudom, hogy csinálják, éjjel-nappal nyitva vannak a Határ úti metrónál. Pénteken gondoltam este hazafelé, kéne enni egy börgert, az van a Shopmark aljában a Zingnél, régen jó volt, gondoltam, beugrok - kaja nem sok volt odahaza, vásárolni nem volt kedvem, kaját csinálni pláne. Persze zárva. Alternatíva a Pizza King, 2 szelet cucc, jól nézett ki mind. Elvitelre, csomagolva, szatyorban, 3decis dobozos teával 500. Hogy jön ki a matek?
A csomagolás nem sima papírzacsi, hanem céglogós. A szatyor se a legalapabb 1000db 1 forint. A tea Lipton Ice Tea, citromos. A csomagoláshoz járt még 2 papírtálca, meg szalvéta. 500ért...
A Zinget nem úsztam volna meg 2000 alatt, igaz, attól még másnap délben se lettem volna éhes, asszem.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Samott
addikt
válasz FőDudu #17942 üzenetére
Az meg a Chicago style deep dish pizza lesz. Ott van minden forditott sorrendben. Mondjuk pizzabol nekem kb mindegy, vekony / vastag / barmilyen. Es nyilvan az ananasznak semmi keresnivaloja rajta.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
FőDudu
addikt
válasz Samott #17944 üzenetére
En speciel az olaszoknal ettem egy kis falu ettermeben - gyanus volt, hogy kb sosem lehet szabad asztalt talalni.
FőDudu
-
zetor2000
senior tag
válasz Gabibácsi #17947 üzenetére
Arra, hogy este fél10-10kor, félhullán ne kelljen kaját csinálni, pláne még bevásárolni is, pont jó. 500ért mindez tökéletes.
Csak nem értem, hogy csinálják. Ki van világítva éjjel nappal, megy a sütő, meg ~3 hűtő, van benn 2-3 ember.
Pláne, hogy kiülős része is van, nem csak könyöklős, hanem székek asztalokkal, amiket néha takarítani kell.
Valszeg pörög a hely, és nagy mennyiséget adnak el, kis haszonnal, esetleg egy-egy hely gyengébb forgalma más üzletek jóval jobb forgalmával kompenzálódik.[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
addikt
Pizza kicsit zsiros volt, de amugy joizu lett.
Majd masodikra ugyesebben csinalja a gyerek.
FőDudu
Új hozzászólás Aktív témák
- NBA és kosárlabda topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Robot fűnyírók
- Milyen switch-et vegyek?
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Van, amit nehéz lett megtalálni a Google keresőjével
- Rossz üzlet az EV-kölcsönzés
- Motorola Moto G24 Power - hol van az erő?
- További aktív témák...
- LG NanoCell 55NANO766QA Halvány píxel csík
- Philips 58PUS8545/12 1 ÉV GARANCIA Játék üzemmód
- Tyű-ha! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/512 FHD HUN
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- The Last of Us Part I Ps5