Új hozzászólás Aktív témák

  • zetor2000

    senior tag

    válasz halapidori #59955 üzenetére

    Én voltam vagy 21-22, amikor manyup és önkéntes nyp. tag lettem. Elfogadtam a kollegák érveit, hogy ez jó lesz. Sok kis pénz hosszú idő alatt sokat tud fialni. Manyup nincs, az önkéntesbe meg nem nagyon adakoztam, de összejött benne tisztes lé. 10 év után 1x kivettem mindent, abból hiba nélkül lett konyha a lakásban, gépekkel. Most megint eltelt 10 év, és most már kicsit többet tettem bele, de nem sokkal, most van benne megint annyi, hogy már lehet vele számolni. Mostanában valami 10 ropi megy bele, a biztosítás infláció követő, az ~11-12E valahol. 10 ről indult, valami 6-7 éve. Abban is akad ~800E-1M, asszem. De a kezdeti idő a neheze, az első 10-12 év. Utána elérsz egy rendes tőkét, ami már hoz rendesen.
    Annyit elárultak, hogy az önyp.-nél ki kell venni a hozamot (csak azt) 10 év után, mert az mindenmentes. Másnap meg befizetni. Ezzel 2 dolgot érsz el:
    -kimaxolod az adókedvezményt -jövőre ide kapsz egy szép adójóváírást.
    -megemeled a tőkét.
    Azt mondják, hogy a tőke és a kamat elkülönül valahogy, azaz a kamatok nem feltétlen íródnak jóvá, mint tőke. Ez lehet, önyp-je válogatja, amiben én vagyok, ott ezt kell csinálni. Év vége felé kell lépni, akkor jár le a 10 év, ami után ezt lehet.

    Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Új hozzászólás Aktív témák