Új hozzászólás Aktív témák

  • solena

    tag

    válasz Miklós315 #131021 üzenetére

    Mert miért ne? Szerintem a történetet cirka 70%-a általában ugyanazon 30%-nyi őstörténet permutációja (de lehet, hogy rosszabb ez az arány). Elmesélték a történetet egy másik aspektusból, csavarva rajta egyet, de kicsit mégis megtartották az eredeti vonulatokat: Deckard-K, Tyrell-Wallace. Ugyanaz a történet, más aspektus.

    Szerintem már csak azért sem lehetett K a gyermek, mert az túl egyértelmű lett volna, és azt a típusú sztorit már egypárszor ellőtték. Most egy olyan vonal kellett, mint, ami, aki tisztában van a saját jelentőségével, és így a háttérbe vonulva tud harcolni, mint egy bábmester.

    Az, hogy ez kivitelezhető lett volna kisfilmben? Lehet. Philip K. Dick pár oldalas novellájából is csináltak már alsóhangon is másfél órás filmet (Total Recall, Minority Report - bár ez utóbbiból a filmet nem tudtam soha 5 percnél tovább nézni, teljesen más a hangulata, mint a novellának. Ez a baj Dick könyveivel, hogy ha előbb olvasom, mint megnézném, akkor nem tudom megnézni, de fordítva viszont működik:DDD). De nem tudom, nekem működött:)

    brownus: Lehet. Bár a replikánsok éreztek alapvető érzelmeket, haragot, félelmet, élni akarást; de lehet, hogy többet is, csak ők tudták, hogy mik, nem volt elég idejük megtapasztalni az érzelmek teljes skáláját. Rachael ebből a szempontból más volt, egyrészt nem tudta magáról, hogy alkották, és gyakorlatilag mindenki emberként állt hozzá. Azt a mai napig nem tudom eldönteni, hogy Deckard tényleg szerette-e Rachaelt, vagy csak a vágyai (élni akarás, emberség megtapasztalás, szeretetéhség kielégítése, újdonság felfedezése) kiélésére használta. Mert annak ellenére, hogy csak foglalkozási meg névazonosság a regénybeli karakterhez képest, aki egy orbitális seggfej, nem tudom, hogy ténylegesen mennyit emeltek át belőle a filmhez.
    A szeretet szerintem egy rendkívül bonyolult fogalom, még ha látszólag egyszerű is érezni, és a filmekben ezt szeretik leegyszerűsíteni.

    [ Szerkesztve ]

    Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

Új hozzászólás Aktív témák