Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz spanyoll #20626 üzenetére

    Nagyjából úgy néz ki egy edzés nálam, hogy kocogás, dinamikus nyújtás, (futóiskola), futóedzés, kocogás, (nem-futó-edzés), statikus nyújtás. Az elejét nagyon nem jó elhanyagolni, mert azonnal lesérülhetsz, ha kihagyod, a végét kevésbé rossz, mert berövidülsz, és hosszú távon sérülsz le. Ez utóbbi kihagyása kompenzálható, ha beiktatsz heti 1 óra külön nyújtást, pilates, yoga, stb...

    Statikus nyújtásnál ez az alap: http://www.futanet.hu/eterv2/bemelegites/nyujto_kalauz.html, ezen kívül persze lehet ugyanezeket máshogy is nyújtani, meg hozzá lehet csapni más izomcsoportokat is, különösen, ha a futás után még azokat is megedzed. Vállakat, mellizmot, stb. is érdemes lenyújtani futás után, ha fáj az a régió.

    Ha előreeső a vállad, akkor a hátizmot érdemes erősíteni, hogy visszahúzza. Nem biztos, hogy ez okozza a váll fájást, de egy próbát megér. [link] Lehet gumi nélkül is, simán súlyzóval erősíteni, legalábbis másik videon meg azt javasolták. Ezen kívül gondolom váll erősítés, nyak nyújtás, ilyesmik, amik még szóba jöhetnek, meg persze hogy figyelj oda, hogyan lóbálod a kezeidet futás közben.

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák