Új hozzászólás Aktív témák

  • Agony

    aktív tag

    válasz troland26 #58474 üzenetére

    Ha csak a téli időszakra kell, akkor érdemes elgondolkodni a bérlésen. Már egyre több cég foglalkozik vele és közel sem olyan drága mint egy saját futópad. Kb. heti 5-10eFt-ért lehet bérelni a gép tudásától függően. Ez már csak azért is jó, mert sokan hiszik azt, hogy kell nekik futópad, aztán egy hónap után ott szikkad a garázsban az újévi fogadalmakka együtt. :D Szóval már csak azért is jó bérelni egyet pl. egy hónapra, mert kiderül, hogy használni fogjátok-e vagy csak egy újabb kacat, mert azért a pados futás elég lélekölő tud lenni. :U
    Ha pedig beválik és úgy döntötök, hogy kell egy saját, akkor már rögtön van egy viszonyítási alapotok a bérelt gépből, hogy mi tetszett benne és mi nem.

    Nem sokat írtál az igényekről, úgyhogy én ezeket a szempontokat venném alapul, aztán majd kiegészíted:

    - Futás vagy séta? Ha futni akarsz a padon akkor 200-250K alatt nem igazán találsz használhatót, maximum elég sok komprimisszum árán, ami szintén egyenes út a garázsba.

    - A napi 1-2 óra használat már ki is lövi az olcsóbb (200K alatti) padokat, mert ott jellemzően benne van a használati utasításba, hogy napi max 30/45/60 percet használható, ellenkező esetben garancia vesztés.

    - Súly + magasság? Nem tudom te és a párod, hogy álltok súllyal és magassággal, de mindkettő fontos lehet. A súly azért érdekes, mert pl. egy 1,5 LE motoros pad lehet tökéletes egy 50 kg-s nőnek, de egy 120 kg-s férfinek már nagyon harmatos. A magasság pedig azért érdekes, mert sok futópadnál a futófelület mérete a trükk. Pl. 120x40 cm, ahol mondjuk 190 cm-el minden lépésnél arra koncentrálsz hogy ne ess le. :D Szóval egy magasabb embernek érdemes nagyobb futófelületű gépet választani (150x50).

    - Mekkora helyetek van a gépnek? Többnyire nem kicsik, úgyhogy ha lakásba akarod (nekem a 2. emeleten van :D :D), akkor előtte kétszer győződj meg róla, hogy befér-e, kell-e hogy összecsukható legyen, stb.. Én csak olyankor szoktam összecsukni az enyém, ha takarítok, de van pont fordítva használja és fixen össze van csukva és csak akkor nyitja ki ha használja.

    - Merre laksz? Ha valami nagyvárosban vagy környékén akkor érdemes elmenni egy Decathlonba és körbenézni pár gépet.

    Összességében a legfontosabb szerintem a költségkeret, hogy mennyit szánsz rá. Én 200-250K alatt nem is vágnék bele, mert alapból nem sok élvezeti értéke van egy padnak, hát ha még egy csomó megkötés is jár vele. Ha azt mondod áldozol rá 200-300K-t, akkor én első körben megnézném a Decathlon saját padjait. Egyrészt mert több ideig el tudsz állni a vásárlástól ha mégse kell, másrészt saját futópad műhelyük van, így biztosított az alkatrész és a szervíz háttér is. Ezekből én a T900C -t vagy az Intense Run -t választanám.

    Az innentől határ a csillagos ég, attól függően mik az igények. :)

    Az én padom a Sport8.hu -tól származik, akik házhoz is szállítják, meg helyszínre kiszállós a szervízük is, szóval itt is érdemes megnézni a kínálatot: https://sport8.hu/futopad

    Most van is egy BUEK2022 -es kuponjuk ami 10% kedvezményt ad és úgy nézem rámegy az akciós árakra meg a futópadok is, ami ilyen 3-4-500K-nál azért már szemmel látható összeg. :)

    Ez a Pro-Form pad például nem tűnik rossznak, itt már legalább 2 LE-s a motor, egyedüli hátulütőnek a 127 cm-es futófelület tűnik, amit írtam, hogy egy magasabb embernek már gondot jelenthet.

    Start with a whisper, end with a scream!

Új hozzászólás Aktív témák