Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBear

    senior tag

    válasz Reggie0 #30669 üzenetére

    Miert ne lehetne mindenben azonos parameteru feluleten?
    Azért mert ilyen út csak elméletben létezik. A valóságban annyi paraméter módosítja az adott keréknél a tapadást, hogy ebből egy - a már jó hosszan tárgyalt gumi mintájának - eltérése csak egy nagyon kis szelete a tortának.
    Jominosegu guminal pl. a vizenfutas nem fugg a profilmelysegtol, mert ugy van kikepezve, hogy a csatornak szelessege no a profilmelyseg csokkenesevel.
    Feltételezve, hogy minimális mennyiségű a víz az úton. Ha kellemesen folyik, (ami azért annyira nem ritka, főleg nálunk a csodálatos úthálózatunkon, de futottam bele sógoréknál is olyan zuhéba, hogy hömpölygött a pályán a víz, az osztrák úriember meg nem értette miért szállt el, csak motyogta, hogy hát még bőven jó volt a gumija) akkor minden tized profilmélység számíthat. Hiába széles a barázda, ha nem tudja kivezetni a nagy mennyiségű vizet maga alól a gumi.
    A jó gumit hátra dologgal alapvetően egyetértek. Csúnyán meg tud indulni a kocsi hátulja, mikor ott vannak a szétkopott gumik. Bár én is voltam már "tömeggyilkos" és közlekedtem elöl jó gumikkal...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák