Új hozzászólás Aktív témák

  • Angel2014

    addikt

    válasz KoVee84 #100678 üzenetére

    Mi a nehéz ezt megérteni ha tejjel iszod a szervezet előbb a tejet emészti és félrerakja a fehérjét ...na most a tej nehezen emésztődik a fehérje meg lecsúszik a belekbe ahol rohad.

    A fehérje felfúj:

    Fingás, púzás, gázosodás, szellentés, vagy szaknyelven felfúvódás – van már róla elképzelésed. Mindannyian csináljuk, de ez túl kínos téma, hogy nyíltan beszéljenek róla. És az mekkora ciki, ha ez pont az edzés közben történik – főleg, ha a melletted edző csajt megcsapja a csendes gyilkos szaga. A túlzott gázképződés nem csupán kellemetlen helyzeteket képes okozni, de a gyomor számára is megterhelő lehet.
    Egy átlagos ember naponta nagyjából 14-szer szellent. Ha már vered a rohadó sajt szagát is, ideje átgondolni a fehérjebeviteledet. A protein forrásán sok múlik, mert egyes fehéréket a szervezet nehezebben tud megemészteni. Ez lehet az oka, hogy a teremben elég furcsa pillantásokat vetnek rád.

    Ismerd a „porodat:

    A protein fingat, amit szeretünk annak betudni, hogy sok fehérjét fogyasztunk. Ráadásul még orrfacsaróbb lehet, amikor sorra nyomod a tejsavó fehérje turmixokat. Lássuk, hogy a tejsavó fehérjéd koncentrátum, vagy izolátum. A koncentrátum több laktózt tartalmaz, mint az izolátum. Az izolátumot tartalmazó fehérjék egy hosszas szűrési eljáráson esnek át, amely segít eltávolítani a laktóz nagy részét. Ha ez sem működik, megpróbálhatod a borsó, vagy szója fehérjét, mert valószínűleg erősen laktóz érzékeny vagy. A gázképződés és a felfúvódás érzése klasszikus jeleknek számítanak. Illetve keverheted a turmixodat a hagyományos tejes megoldás helyett mandula, vagy kókusztejjel is, vagy belekeverheted a fehérjeport az ételeidbe is.
    Tipp: ahelyett, hogy egy húzásra bevered az edzés utáni turmixodat, idd meg lassan, mert azzal megelőzöd, hogy a nagy kortyokkal levegőt is nyeljél. Amikor benyeled az extra levegőt, azzal a levegő csapdába kerül, ami fokozza a nitrogén képződését – ergo az is felfúj. Végezetül ha túl habosra rázod a turmixodat, akkor az is egy módja annak, hogy túl sok levegőt juttass az emésztőrendszeredbe.

    [ Szerkesztve ]

    Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

Új hozzászólás Aktív témák