Új hozzászólás Aktív témák

  • duo

    őstag

    Sziasztok!

    Iránymutatás kellene.
    33/165cm/80kg vagyok. Középiskolától kezdve 10 évig csináltam súlyzós edzéseket. 70kg voltam 10% körüli testzsírral.
    aztán fősuli->ülőmunka->hektikusabb edzések, majd két év kihagyás és ezek után otthoni és edzőtermi edzés, meglehetősen motiválatlanul, lendület nélkül. fel is jött szintén olyan t0 év alatt 17 kg. 87kg-nál megálljt parancsoltam. vérnyomásom is kezdett szar lenni. elkezdtem futni 3km-enként, mostanában 8km-eket tolok hetente így 40km van a cipőkben. olyan 10 hónap alatt lementem 79-80kg-ra. minden különösebb nehézség nélkül.
    most azonban egy komolyabb gyulladásos felfázás miatt bentre kényszerülök. és az idő is szar ahhoz hogy antibiotikummal teletömve vizesen jőjjek haza a pályáról. Ekkor gondolkodtam hogy a maradék izomzatomat jó lenne karbantartani. crossfit jellegű mutatványra gondoltam.
    A csavar most jön:
    Ingázom munkahelyem és otthonom között.korán megyek és későn jövök. a futás kb 1 órámba kerül útidővel. ennél többet nem szeretnék de nem is tudok a családtól elvonni.(van egy másféléves otthon. akinek szintén van családja tudja miújság)
    eszközeimet tekintve kézisúlyzóim vannak, és két 16-os kettlebellem.
    Olyasmi érdekelne, hogy heti öt alkalommal minél változatosabb, nagyon megpörgető pumpáló edzésprogramom legyen. a változatosság azért kulcsfontosságú, hogy ne unjam. érdekes: a futás monotonitása nem zavar, de ez igen. Jó lenne, ha ilyen esetekben mint most vagy ha a mostoha időjárás miatt bentre kényszerülök.(kis eső, hó nem zavar de a súlyos minuszok, erős esőzés probléma. szerintem a jelenlegi bajomat is így szedtem őssze. az urológus ezt mondta.)
    a cél hogy 74-75kg legyek. időkorlát nincs. főleg azért, mert az étrendemen anyagi okokból nemigen tudok változtatni.
    nálunk én főzök. ilyen mediterrán tipusú étrendünk van. sok zöldség, szárnyasok, zöldfűszerek, olíva, durumtészta, rizs, nem túl sok krumpli és hasonlók. a kenyeret mi sütjük. (bl80 és teljes kiőrlésű graham vagy rozs.) jobb és olcsóbb mint a bolti szarok.(már amiket meg tudok fizetni)
    felvágottakat nem nagyon, sonka kolbász. sajnos én a szalonnát disznótoros cuccokat is szeretem, de annyi lóvénk nincs hogy nagyobb mennyiségben toljuk.
    és sajnos, (ugyan nem a legszarabb), de az elfogadható minőségű élelmiszerekből a legolcsóbbat vesszük. és látom hogy ez hosszabb távon sem lesz jobb :/
    egy nap kb ezt eszem 3x ennyire van időm:
    reggeli:2szelet a saját sütésű kenyérből, vagy 3 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér, feltéttel, kb10 dkg sonka és sovány sajt, zöldség vagy gyümölcs. teázom.
    ebédre: amit a fentiekből főzök. egy tányérnyi cucc, köret és húsféle aránya kiegyensúlyozott.jóllakok tőle
    vacsora kb ugyanaz mint a reggeli: este 6óra vagy félnyolc. attól függően hogy érek haza.
    ha később van a vacsora akkor kevesebb a kenyér, és több a zöldség.
    ___________________________
    néztem neten crossfit programokat, de azért elbizonytalanodtam. jó lenne ha bármi infót kaphatnék még több szem többet lát alapon. mit változtassak ami a fenti feltételek közé befér, ilyesmi.

    segítségeteket előre is köszönöm! :R
    duo

    [ Szerkesztve ]

    Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

Új hozzászólás Aktív témák