Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Woodslave #58377 üzenetére

    Ebbe van biztos realitás... Lyle is ír pl erről a könyvében.

    Röviden úgy lehetne összefoglalni a dolgot hogy van ugye az izom, ami rostokból áll. A rostok száma nem változik (legalábbis nincs bizonyítva) így marad a meglévő rostok növelése.
    Az meg kétféle képp történhet miofibrilláris és szarkoplazma típusú növekedéssel.
    Az első az amikor a rostban a sejtek száma nő, vagyis nagyobb protein tartalom lesz bennük. Ez lehet a nagy súlyós erős feszüléssel (és a sérülésekkel) fokozni. Ez tulajdonképpen a "valódi izomnövekedés".
    A szarko (ami a megkötött víz, glikogén és egyebek térfogata tulajdonképpen) meg az amikor a glikogén raktárakat üríted az edzéssel. Sok ismétlés kisebb súly, ezt hívják "pumpáló" edzésnek is... Ilyenkor a raktárakat, az ereket stb stb késztetjük növekedésre ebből lesz térfogat növekedés és nagyobb izom.

    Ez is erről szól egy bizonyos módszerrel megközelítve.
    Vannak szakemberek akik ezt így külön kezelve elismerik, vannak akik meg nem. Hisznek benne vagy sem... stb.

    A mio-nál még annyit említett Lyle meg, hogy ugye kb 36-48 óráig van csak fenn az az "mRNA" hatás az izomsejtekben és génekben ami az aminosavakat felhasználva építi és új sejteket létrehozza az izomban.
    Illetve a riboszómák aktivitása limitálja ezt a folyamatot. Ha lassúak és kevesek akkor lassan nősz, ha sok és gyors van akkor meg gyorsabban nősz.
    Plusz ebből jön az is hogy a heti egyszer edzek egy izomcsopotot nem feltétlen az optimális fejlődési tempót okoz naturál sportolóknál (48 óra az ugye csak két nap és nem hét).
    És ez egy igen energiaigényes folyamat, tehát megfelelő mennyiségű energiának/kalóriának jelen kell lenni hogy működjön jól.

    Itt is van szó ilyesmiről kb amugy:

    http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_07_171_Nem-funkcionalis_hipertrofia.php

    [ Szerkesztve ]

    Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

Új hozzászólás Aktív témák