Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • K1LLMy53Lf

    senior tag

    válasz Dorian #200824 üzenetére

    amúgy szimpla érdekesség (hátha nem tudod): minél több fehérjét viszel be, annál nagyobb lesz a szervezeted inzulinválasza. minél jobban lassítod a felszívódását (zsír, rost stb) annál tovább lesz emelkedett a szervezetedben az inzulinszint (persze mindezt az előbbi válaszomban leírtam indirekt módon, magamra, tehát cukorbetegekre levetítve, ahol ez elég nagy problémát okozhat, egészséges embernél semmi ilyen nincs, mert jól menedzseli a szervezet, kivétel, ha valaki problémának tartja/érzi a nagyobb inzulinválaszt és/vagy hosszabb, emelkedett jelenlétét :) )

  • K1LLMy53Lf

    senior tag

    válasz Dorian #200824 üzenetére

    nálam nincs olyan, h hasnyálmirigy stimulálás, mivel 1es típusú cukorbeteg vagyok gyerekkorom óta :))
    azért iszom a wpc-t tízóraira, mert a bázisom elég erősen, h nagyobb mennyiségű pfu-t tudjon lefogni, de azért nem végtelen mennyiségűt (kb 450kcal), így ha pl reggel innám a wpc-t, akkor a magas pfu felbaxná 2,5-3h múlva a cukrom az egekbe (ha elhagynám a tízórait, akkor meg hipoznék, mert a wpc-ből felszabaduló glükóz ellensúlyozza az erősebb bázishatást, amikor már nincs ch. (röviden: relatív normális szinten tartsam folyamatosan a cukrom, ne ugráljon 6-8mmol/l-eket érkezésenként)

    Eszem zöldséget, ezért is írtam másik hsz-ben, h tolok savanyúságot/salátát is olykor. (de bevallom, van, amikor inulinnal tolok extra rostot, h ne legyen túl alacsony a bevitel)

    @aelod: annyira kevés vagy annyira nem a te ízlésednek megfelelő kaja?

    @m3ss: régebben majonézet toltam :) amúgy nagyon "lucskosan" szeretem a kajákat, ezért egy "száraz" sült húshoz kell a kechup (paradicsomszósz), meg a joghurt is mellé, h elvegye a savasságát (alapból a pörköltbe, paradicsomszószos cuccokra mindig is raktam tejfölt vagy joghurtot)

Új hozzászólás Aktív témák