Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Victoryus94

őstag

válasz hevepapa #31914 üzenetére

Én úgy gondolom, a biztonsági kamerák lényege, hogy dokumentálja az eseményeket, nem a szórakoztatás (illetve maga a dokumentáció ténye is visszatartó erővel bír).
    Ilyentéren tök mindegy hogy va, ips, vagy oled eszközön nézegeted, amikor nincs érdemi akció. Viszont ha történik valami, nem az érdekel hogy mennyire színhelyes a fű, hanem hogy felismerhető-e a személy, vagy a rendszám a képen. Ez pedig objektíven is mérhető.

Szóval szerintem maga a felvetés problémás, és semmi köze a kamera fps számának a 120Hz-es monitorhoz/telefonhoz, vagy épp a TV-hez, azon is 24 fps-el nézed a mozifilmet.

Azt elismerem, hogy vannak olyan helyzetek (leginkább ipari felhasználásnál), ahol kellhet magasabb fps, de a hátsókertben ritkán száguldoznak 140-el.

Ha pedig minden IS kell, azt meg kell fizetni.
    Viszont ha már számít az ár, akkor sokkal fontosabb hogy egy normális méretű, és minőségű szenzorod legyen, meg egy olyan eszközöd, ami megbízhatóan rögzíti az eseményeket (plusz előny ha jól bővíthető, karbantartható és mondjuk nem lát be a fél világ a nappalidba), minthogy 30fps-el nézd a sötét pacákat.

És én most nem egy márka mellett, vagy ellen érvelek, de az esetek 99%-ában igenis csak f@szméregetés, hogy kinek hány FPS-el megy a kamerája, mert összességében nem oszt nem szoroz, és nem ezen fog múlni, hogy a rendőrség megtalálja-e hogy ki tört be hozzád.

Persze aki a kertben szaladgáló kutyusát szeretné nézni a 85"-os OLED TV-n éjjel-nappal, az vehet magának 12MP-es, 30p-s kamerát is. Én nem állok a boldogsága útjába. De tényleg erre van szüksége az itt tanácsokat kérőknek? :)
    Vagy az a hasznosabb, ha rájönnek hogy marhára elég mindenre 15-20 fps is egy normális rendszer esetén.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák