Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz spiritex #1548 üzenetére
Pontosan ez a neve. Powerline adapter. 2db eszköz. Az egyiket bedugod egy röfibe és adsz neki Lan -t. A másikat meg egy másik röfibe és a 220V -os hálózaton továbbított netet kiadja wifin. Kritérium: a két röfi azonos áramkörön (biztosítékon) kell legyen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tud küldeni infót az áramkimaradásról? Ha igen, akkor hogyan állítod be? Azért kérdezem, mert van egy rossz szünetmentesem (valószínűleg akkucserés). A NAS -omban láttam opciót feszültségcsökkennés esetén kikapcsolásra, de nem tudom, hogy pontosan hogyan kommunikálnak. Azt viszont fontosnak tartanám, hogy értesüljek arról, hogy áramellátási hiba történt, mert akkor tudnám, hogy onnan számolva van x időm, amíg a rendszer leáll.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz randoom #1177 üzenetére
Szerinted nekem nem kellett? Na és? Azért igyekszem minél több ilyen tapasztalati infót belefűzni, hogy Neked lehetőleg csak előre guglizni kelljen, ne utólag bosszankodni, hogy ezt, vagy azt miért nem tudja a kiválasztott kütyü. De vehetsz drágábban célhardvert is és az tudni fogja ezeket (vagy nem). Egy NAS az NAS, a router, meg router. Rá lehet venni egy router -t, hogy NAS -ként működjön, de lesznek korlátai. Van okos routerem és NAS -om. Ha csak egy FTP szerver kell, akkor azt ki lehet hozni egy router -ből. De egy router nem fog felérni egy NAS képességeivel, szolgáltatásaival.
-
törölt tag
válasz randoom #1175 üzenetére
Tudomásom szerint minden 3,5" -os külső tár ilyen. Csak a 2,5" -os laptop vinyós tárak mennek usb tápról. De olyan házból is van külső tápos és létezik Y kábel is, aminek az egyik része táp, a másik meg adat+táp. De van olyan is, aminél az egyik csak adat, a másik meg csak táp. A táp usb -re dugsz egy 5 Volt, minimum 1 Amper tápot és akkor mehet arról az etetés. Azért van néhány apróság, amikre érdemes odafigyelni. Pl. a spin off funkció. A Tomato -ban van rá opció, tehát a router le tudja állítani az inaktív külső tárat. Kérdés, hogy a tár tudja -e értelmezni a leállítás parancsot. Vagy pl. a vinyók sem egyformák. Egyes WD Greeneknél gyárilag nagyon magas a fejparkoltatás. Ez a WD által is elismert hiba. Érdemes egy külön erre a célra kiadott programmal visszavenni ezt az értéket. Meg egy router nyilvánvalóan nem célhardver. Tehát manuálisan (értsd: előre megadott script -tel) kell gondoskodni arról, hogy áramkimaradás után automatikusan újraindítsa a szervert. Ne gondolj nagy hókuszpókuszra! Egy-egy létező kódsort kell a router megfelelő könyvtárába bemásolni.
-
törölt tag
válasz randoom #1173 üzenetére
Nagyjából igen. Én sem tanultam számítástechnikát, csak ami "ragadt". De ez a konfig nem nagy kunszt. A firm egyszerűen felrakható, de van itt topikja, ahol tudnak segíteni, ha mégis elakadnál. Ha nem vmi különleges cucc, akkor rádugod az USB -re és már látod is a webes felületen. Van NAS, FTP szerver menüpont, ott be tudod rá állítani a szervert. IP kamerákban nem vagyok otthon, de ez egy teljesen szabványos FTP szerver. Ha ezt támogatja a kamera, akkor működnie kell. De a pendrive sztem nem praktikus erre a célra, ha rögzítési időintervallum utáni felülírást szeretnél. A folyamatos R/W műveletet nem szeretik a flash meghajtók. Ahhoz inkább egy külső tár kell, külön táppal, hogy ne a router usb -je terhelődjön a HDD áramellátásával. Routerből érdemes legalább 32MB belső tárhelyest választani, mert arra már felmegy a Tomato AIO (All In One) verzió és még marad hely esetleg egy kis extránnak (pl. Midnight Commander, vagy vmi monitorozó). Nekem egy Asus RT-N16 van, meg egy Linksys E3000. Az utóbbi a párhuzamos dual wifiben domborít, ami Nálad nem annyira lényeges. Az Asus pedig már egy kifutott típus, de nagyon kedvelt, mert az árkategóriájában egy erős, strapabíró router. Persze a modernebbekkel nem veszi fel a versenyt, de azok már drágábbak is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz randoom #1167 üzenetére
Csak egy tipp. Shibby Tomato firmet használok több routeren is. Mindegyiken van FTP szerver. Lehet VPN is. Itt a kompatibilitási lista.
-
törölt tag
válasz andrew-msi #764 üzenetére
Napalm?
-
törölt tag
Na várj! Én abból indultam ki, hogy erre a célra be kell szerezned vmi hardvert és ha véletlenül akad vmi régi droid a fiókban, akkor esetleg az is megteszi. Pl. az E-Robotba (ez egy Magyar automatizáló alkalmazás Androidra) nemrég került bele a hangdetektálás funkció. Ha a környezeti hangszint x ideig meghalad egy küszöbértéket (mondjuk felsír a baba), azt a program eseményként kezeli, amire tetszőleges művelet indítható. Persze ezer más lehetőség is van.
-
törölt tag
Köszi! Az optikai zoom hogyan kéne történjen? Nálam nem szempont a manuális vezérlés. A forgatás is előre programozott módon kéne történjen. Ennél a kameránál nincs realtime nézés. Csak mozgáseseménykor kéne rögzítsen. Sztem nekem bőven elég mondjuk az Mjpeg. Komoly méretcsökkenést csak deltaframe -ekkel lehetne elérni, méghozzá kétirányúakkal. Ahhoz meg kétmenetes kódolás kéne, amit nem hiszem, hogy egy ilyen kamera meg tudna oldani.
-
törölt tag
Én egy ilyet néztem ki. Vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igazából nem a megoldás volt a probléma, hanem a telefonos ügyfélszolgálaton átverekedni magam ahhoz, hogy eljussak egy olyanhoz, aki érti, hogy miről van szó és tenni is tud vmit. Neki már csak egyetlen gyenge, vicces próbálkozása volt:
-És magának szüksége van ilyen elérésre?
-Mit gondol uram, mi a túróért hallgatom végig harmadszor ezt a Telenor -trillázást?
Ez után már az következett, hogy indítsam újra a készüléket és tádááám, megint volt IP -m. -
törölt tag
Ezzel is óvatosan! Gyönyörűen ment mindenféle szükséges elérésem. Kellett egy nagyobb csomag, váltottam Deezer -re. Egyszer csak azt vettem észre, hogy nem érem el semmilyen szerveremet. Símán NAT -oltak. Felhívtam őket, majd némi meccselés után sikerült visszakapnom a külső elérésemet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönöm, át fogom nézni! A fullHD -ról szívesen lemondanék. Sőt, sztem a sávszélességünk miatt kifejezetten rossz lenne. Természetesen realtime csak belső hálós nézésnél jöhet szóba, de nem mindegy, hogy mekkora késéssel lehet számolni a külső szerverre feltöltés miatt. Minél kisebb méretű az adatállomány, annál hamarabb tölti fel. A jelenlegi, analóg rendszer is csak sd -ben tud rögzíteni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni! Haverokkal közös házba szeretnénk egy kamerarendszert. Egyik barátunknak van egy elektromos bótja. Hozott nekünk egy analóg rendszert. Nem tetszik. Sztem nekünk IP kéne. Most három kültéri kamera lett kitalálva, de sztem egy fix és egy forgatható ki tudná váltani. Sajnos, nagyon kevés a sávszélességünk, ezért arra gondoltam, hogy mozgásra, belső hálón levő szerverre "rögzítene" és az továbbítaná felhő tárra. A forgatást úgy képzeltem, hogy alapból a bejárati ajtóra lenne irányítva, de ha egy távolabb elhelyezett mozgásérzékelőtől jelet kap, akkor átfordul egy előre programozott pozícióba és rögzít. A fix pedig a kapura lenne irányítva és szintén mozgásra kéne "rögzítsen". PC nincs, van egy router (Tomatoval), egy NAS és Androidos eszközök. Szerintetek életképes az elképzelés? Ha igen, akkor tudnátok ajánlani ehhez kamerákat?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- LED világítás a lakásban
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Lexus, Toyota topik
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest