Új hozzászólás Aktív témák

  • Sinesol

    veterán

    válasz BBéci #83522 üzenetére

    Idézet egy amerikai cikkből: On average, induction cooktops reach a maximum temperature of 643°F, compared to just 442°F for gas. While radiant electric cooktops can get hotter—753°F on average—they take a lot longer to cool down.

    A Bosch weboldala: "Induction hobs do get hot, however only in the specific cooking zones. This is because induction hobs work by heating the pan directly, rather than the surface and therefore the surface does not get as hot as it would on a ceramic hob.

    However, it is important to bear in mind that after cooking there will be some residual heat where the pan was. Therefore, be cautious around these zones, especially when cleaning the hob after cooking. The rest of the surface shouldn’t be hot and should be fine to touch"

    Szóval a főzési zónában fel tud melegedni valamennyire, ha nem is annyira, mint egy hagyományos kerámia. A 250 foktól nem fog szénné égni az étel, mivel a viz, olaj átveszi a hőt, ha mondjuk csak 100-150 fokos lenne a fém anyaga, akkor sose forrna fel pár perc alatt a viz.

Új hozzászólás Aktív témák