Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BB9000

    senior tag

    válasz csabi324 #87825 üzenetére

    A fém keret két szempontból lehet fontos:
    1./ Stabilitás, sérülékenység
    2./ Kinézet, esztétika
    1./ A fém keret nélküli főzőlapoknál előfordulhat, hogy az üveglap szélei sérülnek. Pl. amikor egy nehezebb lábost lehúz róla az ember, vagy amikor visszatolja akkor tud megsérülni. Ezért a gyártók fém kerettel védik meg az üveglap szélét a váratlan sérülésektől. Előre és hátra az edények tologatása nem jellemző, azokból az irányokból nem kell védeni.
    2./ Kinek melyik tetszik olyat választ. Van aki nem szereti a fém keretet, nekik gyártanak keret nélkülieket is.
    Zónák, méretek:
    Az összes indukciós főzőlapon vannak biztonsági érzékelők, amik érzékelik, hogy van-e edényzet amit melegíteni lehet. Ha nincs, akkor nem kapcsolnak be. Az érzékelők érzékenysége típusonként eltérő, de általánosságban a 10-12 cm-es edényeket is már edényként azonosítják.
    A zónák alatt elhelyezkedő indukciós tekercsek mérete és teljesítménye eltérő. Érdemes a nagyobb teljesítményű és nagyobb méretű zónákon használni a nagyobb edényeket. A kicsiket bárhol használhatod. A nagyobb teljesítményű zóna egy kicsit hamarabb felmelegíti az edény tartalmát. Más jelentősége nincs.
    A szabályozásról:
    A főzőlapok szabályozása is kétféle alapelv szerint történhet: Időosztásos, vagy teljesítménykorlátozott. Az időosztásos percenként sokszor ki-be kapcsolgat. Ezeknél a fokozatkapcsolóval az aktív időszak hosszát tudod csak állítani. A működés sajátossága, hogy ki-be kapcsolgat. A ki-be kapcsolgatást általában relével oldják meg, ami kattog. A víz/leves, bármi, egyik pillanatban nyugalomban van, a másikban gyöngyöz. Ez nem hiba, az időosztásos szabályozós indukciós lapok így működnek. A teljesítményszabályozós kicsit modernebb, azok nem kattognak, ott a folyamatosan leadott teljesítményt lehet állítani, természetesen zónánként. Ezzel a vezérléssel a drágább főzőlapokban lehet találkozni.

Új hozzászólás Aktív témák