Új hozzászólás Aktív témák

  • Mathiask

    senior tag

    Szerintem megint az az alaprobléma a "jó hang" vs mérés témában, hogy mindenki fejében az van, hogy az a jó hang, az fog tetszeni, annak kell tetszeni, ami "torzítatlanul", "színezés mentesen" azt adja vissza, ami a lemezen van. Megingathatatlanul összemosódott a magas hanghűség fogalma a "szerintem ez szól jól"-al.
    Például vegyük az ASR méréseit és az ott található listákat(mérési eredmények). Bárki, aki említi azt mondja, hogy a lista elején vannak a jól szóló készülékek és hátrébb a szarul szólóak. Nem! Az van a lista elején, ami minél jobban azt adja vissza ami a lemezen van. Hátul meg azok, melyek esetleg színeznek, torzítanak. Ennek semmi köze ahhoz, hogy az adott egyéneknek mi tetszik. Így fordulhat elő, hogy csalódott lesz, aki a lista elejéről választ és nem tetszik neki a kapott hang és csalódott lesz az is akinek tetszik a kapott hang, de szembesül vele, hogy mérés szempontjából hátul van a listán a cucca.
    Mindkét esetben el kell felejteni azt, hogy high fidelity=nekem tetsző, jó hang. (És persze sokan vannak akiknek a személyes preferenciájuk megegyezik a lista sorrendjével)

Új hozzászólás Aktív témák