Új hozzászólás Aktív témák

  • audi100td

    nagyúr

    válasz DarkByte #20166 üzenetére

    Szia,

    az X220-nak az előnye, hogy könnyű és sokat megy akkuról és egyes modellek IPS kijelzővel vannak szerelve, viszont nincs ultrabay, ezért a második vinyó felejtős, meg ott van még ez a venti mizéria.

    T420i ugyanaz mint a T420 csak gyengébb hardverrel. Ultrabay slot-ot tartalmaznak, tehát mehet bele kiegészítő vinyó keret. Az korábbi tapasztalatok alapján az X széria jobban össze van rakva mint a T, de lehet ez ma már nem igaz. Viszont súlyban a T420 2,3kg körül van a 6 cellás akksival, nekem már korlátozottan hordozható kategória, de ez egyéntől függ, az X kb. 1kg-mal könnyebb.

    lenovo-tól az aktuális kínálatból más szvsz nem igen jöhet szóba

    Amúgy a MacBook Pro-ba is mehet második vinyó a superdrive helyére, lehet is kapni hozzá beépítőkeretet, de ott nem tudod egy mozdulattal vissza cserélni az ODD-re hanem fixen be van csavarozva. A MacBook Pro mellett szól a kiváló összeszerelés, gépre optimalizált OS, Trackpad, megjelenés (ízlés kérdése) full aluminium, 16:10-es képarány. Viszont terhelés esetén eléggé melegszik, a kijelző erősen tükröződik, csak egy év garancia jár hozzá és 3 évre bővíteni eléggé költséges. A szigetes billentyűzet valószínűleg elmarad a ThinkPad-nél megszokottól, de mindenki mást mond ezzel kapcsolatban.

    A MacBook Air lényegében azt nyújtja mint az X220 (persze a coporate kategóriára jellemző szolgáltatások nélkül), MBP minőséggel és feature-rökkel, de mellette még szép vékony is, a 13-as modell szintén 16:10-es kijelzővel érkezik mint a Pro és 1440x900-as felbontással. Az Air-nél tudomásom szerint nincs probléma a hűtéssel.

    Én a felsoroltak közül az új Air-t választanám (itt sokan mások meg nem :) ), még egy előnye az apple gépeknek, hogy nagyon jól tartják az árukat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák