-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
aty-73
aktív tag
-
aty-73
aktív tag
Egyébiránt nálam is ennyi a hőfok.
-
aty-73
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Mivel a PC-n Winfos operációs rendszer fut, így egy komolyabb hangkártyával sem lesz olyan hang mint egy Mac-en.
-
aty-73
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Igazából semmi extra nincs a hangjában!
Egyszerű kondenzátorokat és DAC-ot forrasztottak a lapra.
(Vörksztésön nem a hangra van kihegyezve!!!) -
aty-73
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Az számít mit akartál!
... és a tudat, hogy mit használsz.
Sztem az ár másodlagos!!! -
aty-73
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
-
aty-73
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
-
aty-73
aktív tag
-
aty-73
aktív tag
...de itt egy válasz rup1u5 úr-tól képpel ilusztrálva.
-
aty-73
aktív tag
Ha visszaolvastok pár oldalt a topikban, felelhettek írást az aida srtess test helyes használatáról.
-
aty-73
aktív tag
Én ennyi pénzért akkor is le cserélném azt a vackot, ja csak az a lehetőség maradna, hogy egy macskát megdobjak vele!

-
aty-73
aktív tag
Ennyit már röhögve megér!!!

-
aty-73
aktív tag
-
aty-73
aktív tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
A LINK-ben ott a megoldás!

-
aty-73
aktív tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
-
aty-73
aktív tag
X99 platformba már nem ölnék pénzt!
Az 5xxx CPU család felejtős, 4930K frissítés a 6800K-ra meg annyi mint halottnak a csók!
Bocsánat nem-nem, a 4930K egy szálas teljesítménye jobb mint a 6800K-nak.
Ha valaki nagyon ragaszkodik az intel családhoz, X299 ajánlott ami szerintem majd nálam is aktuális lesz idővel.
Viszont akinek van némi kis gógyija az szépecskén Ryzen-t vásárol, ahogy proci985 kollega is javallotta, X399 + 1900X/1920X/1950X, de a kisebb tesók is megteszik, mint 1700X ill. 1800X egy X370 lapkával.
-
-
-
aty-73
aktív tag
válasz
Pubszon
üzenetére
Pubszon@a képbót az a photoshop akar lenni.
Így van ezt én is így tudom, de"és videókonvertálás megy heti szinten." (magyarországi bótnak készít video anyagokat)
...itt jön a képbe a torrentbót, ha jól sejtem.Nem vagyok ÁjeMDé párti, de még is azt írom, hogy inkább egy Ryzen 5 1600-al sokkal jobban jár mit egy intel X79 félkonfig-al (így megválaszolva a költői kérdés is!) és még garanciális is lesz a Ryzen. Ez csak az én személyes véleményem.
Az órajel csak annyiban érdekes, hogy hányadik helyen akarsz célba érni egy adott release-el, már ha erről szól neki a videókonvertálás!

Game és encode-ra használom csak ezt a PC-t, minden másra másik gépeket.
"Még jó, hogy nem vagyunk egyformák!"
Igen más az érdeklődési körünk, de ettől szép a történet!
(#3904) Kbhont:
Még mindig az AVX alapú x264-el kódolok, ami ugye nem egyezik meg az általad demonstrált képen lévő Aida nevű stressz alkalmazással és szükségem van mind a 12 szál-ra.

-
aty-73
aktív tag
válasz
Pubszon
üzenetére
Pubszon@De ha már megvan (lesz) neki az X79
Te megvennéd ezt a hibás lapot???Pubszon@akkor válthat könnyem Ivy-re.
A Sandy-vel +200MHz CPU órajel és hozza az Ivy teljesítményét.
Két érv van az Ivy mellett.
Kb. 40 watt-al fogyaszt kevesebbet és korántsem tuningolható úgy mint a Sandy, szvsz.
Innentől el lehet gondolkodni mennyire éri meg lecserélni a Sandy-t egy Ivy-re!
A video kártya alap órajelen 40 watt-ot fogyaszt nálam és mit jeleztem a fentebbi hozzászólásomban a második kártyát kikapcsoltam a kódolás idelyére, illetve mivel én nem használom gyerekjáték, 4GHz-en a PC-m így nem is bíbelődtem a precíz beállításokkal. Nem vagyok sem energia gazdász, sem pedig fogtechnikus! De, ha mondjuk 0.2 volt-al kevesebb a fesz, akkor ha visszagörgetsz megérkezel és olvasod a hozzászólásom, akkor nem is tévedtem olyan nagyot!
A kollega megemlítette a kódolást és, ha jól értelmezem valamelyik magyarországi bótnak készít video anyagokat, amit ugye nem egy vicc kategóriás Sony Vegas-al készül, hanem az x264-el ami AVX-et használ elég keményen.
És itt jön az végszónak, hogy abba a hibás lap-ba egy petákot sem ér meg belefeccölni!!!
Max. ha ingyen adják! -
aty-73
aktív tag
válasz
bitpork
üzenetére
Ma korán keltem a kedvedért és kicsit rávilágítsunk a dolgokra.
Kikapcsoltam a második kártyát, hogy ne zavarjon be a tesztbe.
A CPU multiplier-t vissza vette minden mag-nál 40-es értékre.Készült pár kép kedvcsinálónak!
Munka közben így néz ki a fogyasztás 4 GHz órajelen.
Ahogy rup1u5 említette elavult technologia és ahogy proci985 is felvetette jobban jársz egy Ryzen build-al, mert kódolásban lefutja a fent említett Sandy -E, i7-3930K-t.
Arról meg már nem is beszélve, hogy valójában egy ipari hulladék, amit én elvből nem vennék meg, de látom más sem!!!(#3888) Pubszon: Azért azt ne feledd, hogy te ivy-t nyergelsz, ő pedig Sandy-ra vadászik és ez az ember nem csak NET-ezni akar!
-
aty-73
aktív tag
válasz
Pubszon
üzenetére
Véleményem szerint egy extrém vas nem az energiagazdálkodásról szól!
Mondjuk, ha már megvettem egy ilyen PC-t, nem görcsölök a villanyszámlán!
Egyértelmű javulást hoz mind játék, mind munka terén. Persze, ha ezek a felhasználói palettádon vannak!
Böngészés, multimédia lejátszás, csevegés esetében nem hinném, hogy hajazna az i7-2700K-ra.
Azt azért megjegyezném, hogy a Corsair H100-nak már a 4.5 GHz-el meggyűlt a baja, de ha vissza lapozol találsz képeket is erről.üdv! aty
-
aty-73
aktív tag
illetve te 125 MHz-es BLCK-t használsz velem szemben.
és nálam nem számít mennyit nyal be a gép.
Egyéb iránt 477 watt full load-ban, x264 alatt. -
aty-73
aktív tag
Az igazság az, hogy ebben a kúva melegben sem jáccani, sem pedig dógozni nincsen kedvem, így igen, el...
Sokszor útban is van az asszonynak (nagy ellensége) és van elég gép ezen kívűl mindennapi használatra.Télen is szép hőmérsékletet produkál nem, hogy 28°C fok-os nappaliban!
...és viselje el ezt az ember 10 órán keresztül. -
aty-73
aktív tag
-
aty-73
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Ha találsz olcsó deszkát, amit sajnos garantálni nem lehet, akkor nyert ügyed lesz!
Kérdés mi az az összeg amit még képes vagy érte kifizetni?!
-
aty-73
aktív tag
Kicsit bővebben a LinX-ről!
AVX-et használ úgy mint a Prime95. A LinX, GFlops értékeket ír amiből megállapítható a CPU teljesítménye.
Ezért favorizálom a LinX-et!
Láttam már olyan Core i7-9360X-et, ami 4.7GHz-en sz@rabb eredményt hozott, mint az enyém 4.5GHz-es órajelen.Kérdés még az is számomra, hogy +200MHz-es magonkénti sebességgel mit nyersz? Vagy mihez nem elég a 4.5GHz?
-
aty-73
aktív tag
Csak halkan megsúgom, hogy a LinX teszt a CPU stabilitás tesztjére szolgál, koránt sem a hőfok tesztelésére!
A Bus sebesség az alaplap sebessége, amiből minden sebesség adódik. -
aty-73
aktív tag
Felelevenítve a dolgokat beugrott, Prepar3D®-t használsz kikapcsolt HT-val.
24/7 a napi használatot takarja és ehhez tartozik amit ffodi kollega is ajánlott (1.35 v. - 1.4 v.), azt illik betartani!125x38-hez szvsz rohadt sok az 1.464 VCore, max hacsaknem szét akarod sokkolni a procit.
Az Aida64 stress tesztje maximum jáccani jó!
Próbáld a CPU VCore-t 1.4 volt-ra terelni, de inkább 1.36 volt-ra ajánlott. Közben futass LinX-el, 8 GB RAM használattal 20 körös, de legalább 10 körös tesztet nem-e ezen a fesz-en már hülyeségeket csinál a CPU. Közben használd a RealTemp-et monitorozásra, nehogy szétszaladjon a ménes!
Nem garantálható, hogy beéri majd 1.4 vagy ezzel kevesebb volt-al, de talán szerencséd is lehet. Sajnos az Ivy nem annyira állja a sarat tuningban mint a Sandy.
A CPU-t nem a meleg öli meg, hanem a feszültség!
A tév ködök eloszlatására...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 15,6" - i7 1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iKing.hu Apple iPhone 14 Pro Silver 128GB használt szép állapot 95% akku 6 hónap garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P51 XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Asus Tuf RTX 5070 // Felbontott, új // SZÁMLA // GARANCIA //
- -75% Dell XPS 13 (9320) i7-1260P 16GB Ram/1TB SSD FHD+ Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.