-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
Topikgazda
VRM2 van a blokk alatt. VRM1 ezek szerint valahol mellette lehet, aktív hűtés vagy borda nélkül. Legalább is én erre a következtetésre jutottam a környező alkatrészek taperolása után. Tettem fölé egy ventit. Ezért nem Linx-elek vagy Prime-olok 1-2 percnél tovább. AIDA95 teszt, aztán ha azt bírja akkor játékokkal tesztelem.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
tom_tol
üzenetére
Nagyon jó proci! Az enyémen kíváncsiságból néztem egy ilyet nyitott ablak mellett, találomra 1.4v-al.
45*100-ra szeretném belőni de nem volt időm még foglalkozni vele. Vannak még random kékhalálok ott aminek az okára még nem jöttem rá. Saccra az enyém olyan 1.32-1.35v-ot fog kérni azon a frekin. Ha lesz időm teszek majd be részleteket tanácsért.
Jelenleg így használom ami stabil:
(#3710) Kbhont:
1.35-1.36v fölé én sem mennék állandóra. -
-
rup1u5
Topikgazda
Azt magyarázza már el nekem valaki, hogy -0.020v offset beállítással miért ad 1.36-1.37v-ot a procinak 4.5GHz-en terhelve?

Sokkal kevesebb is elég lenne. 1.32v biztosan.
De ha offset -0.030v-ot állítok be akkor már behal. Viszont fix feszültséggel 1.29v-on ugyan ezen a frekvencián Prime95-öltem vagy 10 percig mire lefagyott.A másik amit nem értek, hogy toltam kíváncsiságból egy ilyet is.
38*125 OK de ha ugyan ezt 47*100-al próbálom akkor ahogy elindítom a terhelést leugrik 45-re a szorzó. Próbáltam minden energiatakarékossági mód kikapcsolásával is és ugyan az. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
proci985
üzenetére
Kösz
Tervezek még bele két eLoop ventit, viszont rubber mount-okat csak ilyet találok. Lapos végű fekete kéne. Egy Scythe slim ventit azért tettem a VRM fölé ideiglenesen.(#3691) tom_tol:
Gondolkoztam univ GPU blokkon de minden egyebet le kéne fedni a VGA-n. Majd talán jövőre nézek valami MSI gaming X-hez hasonlót amin fedve vannak a ramok+vrm vagy egyszerűen csak veszek egy jólárasított használtat FC blokkal.Tuningal majd most kezdek el kicsit behatóbban foglalkozni ha lesz időm. Fogalmam sincs mihez kezdjek a PLL, VTT meg VCCSA feszültségekkel. Pedig valahol ott lesz a további tuning kulcsa elásva, mert sima vcore és szorzó emeléssel 1.288v-1.29v-al simán meg van a 45*100 de tovább nem nagyon tudok menni.
(#3692) aty-73

-
rup1u5
Topikgazda
És egy gyors 24/7-es beállítás.
Ha lesz egy kis időm majd rányitom az ablakot és meghúzom még kicsit jobban.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
kenwood
üzenetére
Utóbbi. Mennie kell benne ha egy 2670 gond nélkül megy.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Értem én csak hol veszel X79-es lapot?
Inkább néznék egy X5650-et a meglévő deszkádba. 16K-ért már kapsz az aprón. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Procit még lehet találni jó áron ha szemfüles vagy. Most ment el pl az aprón itt egy E5-1650 20ezerért.

De X79-es lapot csak lepkehálóval tudsz fogni és akkor is drágán.
Én a helyedben mennék inkább X99-re. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Találtgyerek
üzenetére
75 még teljesen OK.
45 fok az szerintem az NB lehet. A VRM-et figyelném mert az szokott probléma lenni ezen a platformon. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Alaplapi VRM lehet az. Ismerős. Nálam is könnyen 100 fok fölé kúszik a VRM ha húzva van a proci.
Vissza is vettem mindent alapra míg el nem készül a vízhűtés.Az a 125° nálad, nagyon soknak tűnik! A VID nem indokolná. Gondolom alapon ment. Lehet, hogy félremér? Kézrátétellel ellenőrizném a VRM bordát hogy tényleg olyan forró e.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Lássuk, hogy megy!

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Menni fog!
Legfrissebb bios legyen fönt!
Ha nem, átveszem tőled vételárban.
Legalább megnézem mit megy tuningban. Ugyan az a stepping mint az enyém. -
rup1u5
Topikgazda
Fölkerült apróra egy 1650-es 20ezerért!!
Érdemes lecsapni rá ha valaki tuningos 6 magosat keres! -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Próbáld megcsípni ezt! 10 órán belül lejár.
-
rup1u5
Topikgazda
Csak mondom, hogy feltűnt egy E5-1660 az aprón!
Legszívesebben azonnal vinném!
-
rup1u5
Topikgazda
Mafia III-ról ugyan ezt gondolom én is. Szégyen az egész. Tört verziót próbáltam én is. Jut eszembe, le is kéne takarítanom a gépemről.
Ezt az eszmecserét meg inkább nem folytatom veled mert elég érdekesen gondolkodsz.
Egyszer azt írod, hogy nincs értelme egy 1620-3820-nak max kisebb FTP szervernek utána meg azt írod, hogy az i5 2400 szépen muzsikál....
és nem zavar, hogy egy 1620-3820 keresztbe lenyeli azt az i5-öt minden szinten. Azért abban gondolom egyet értünk hogy minél nagyobb teljesítmény van a motorháztető alatt tartalékban annál jobb! Pláne most hogy elvileg DX12-vel jönnie kéne a nagy igéretnek, hogy majd meglódulnak a 8-12 szálas procik. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Az az 1db Asus itt az aprón nem eladó magában?
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Tudom! Nézem rendszeresen. Látom szaré'-hugyé' adják a 1620-akat de kutyának nem kell.
Ez csak azért vicces mert mellette meg ott hirdetik a 3820-asokat 30-40 ezerért ami gyakorlatilag egy és ugyan az.
(#3638) aty-73:
Már miért ne lenne értelme egy 1620-nak? Nagyon szépen ment ez enyém is gond nélkül 4.3GHz-en és azért az még ma is bőven elég bármilyen játékhoz akár.
...az igaz, hogy lapot valóban csak nagy szerencsével talál hozzá az ember. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Most volt egy 1650 itt az aprón röhelyesen olcsón! 25K-ért!
Szerintem az ilyen eladók azt sem tudják mit árulnak. Mellette meg hirdetik a 3930k-kat 60K-tól fölfelé.
Kész katyvasz ami itt van lga2011 vonalon az apróban. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Mennie kell.

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
fotobolond
üzenetére
SR0KZ az enyém is. Kényelmes 4.3GHz különösebb bíbelődés nélkül és stabil 4.5 - 4.6GHz 24/7-re számíthatsz.

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
fotobolond
üzenetére
Az jó ár egy 1650-ért!
Milyen spec-ü?
Amennyire én tudom mindegyik non-ES 1650-1660-1680 v1-v2 lockmentes. Volt 1620-am is, az is lockmentes volt. Overclock.net-en is ez a tapasztalat a 1620 v2 kivételével amiből kifogott valaki egy lockosat. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
fotobolond
üzenetére
Ha nem használja ki PS a 8/16 szálat akkor jobb választás a 1650. +1GHz-el jobban jársz mint a +2/4 szállal. 1650-et hajtok én is, jelenleg 4.3GHz-en.

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
fotobolond
üzenetére
Igen!

Ezekre gondoltam.
Ennél olcsóbban nem találsz tuningolható 6 magost és a posta sem vészes. Viszont ha munkára kell és a tuning nem szempont akkor inkább egy 2670 amit a kolléga is linkelt!
Az jó áron is van. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
F e Z o
üzenetére
A "többsége húzható is" rész ütötte meg a szemem. 1620-1650-1660-on kívül mind lockos, tehát nem húzható.
Most van fönt aprón 1620 (3820) 17K-ért és 3930k 50K-ért amik szerintem nagyon jó áron vannak!
Abban igazad van, hogy pl a 1620-ak sokkal olcsóbban mennek mint a 3820-asok pedig gyakorlatilag ugyan az a két CPU.
Ezt betudom annak, hogy az emberek többsége nem ismeri a 1620-ast és így nehezebb eladni. -
rup1u5
Topikgazda
Ha vonz ez a platform és van rá pénzed is akkor szerintem érdemes. Asrock X79 extreme4-ben hajtok egy Xeon E5-1650-et (3930k) és elégedett vagyok vele. A teljesítménye 4.3Ghz-en bőven elég még ma is mindenre.
Az extreme4-en viszont a VRM hűtés botrányosan szar!
Újrapasztázott bordával, úgy hogy egy 12cm-es venti van közvetlenül rátéve 95°-100° körül mozog GTA5 alatt. CSak akkor ajánlanám ezt a lapot ha vizezni fogod. Én már megvettem rá a bordákat:
A többi cucc is meg lesz szép lassan hozzá.Szóval neked kell dönteni. Én szeretem ezt a platformot mert nem annyira hétköznapi. De ha irtózol a magas VRM hőtől és nem akarsz vízhűtéssel vesződni akkor inkább az i5 vagy esetleg egy i7 4790k az apróról.
-
rup1u5
Topikgazda
Kis érdekesség. MrTOOSHORT eredménye overclock.net-ről:
1680 V2 @4.75GHz -- GTX 1080 @2152MHz -- 8585 -
rup1u5
Topikgazda
Nem hinném, hogy ez tévhiedelem lenne. A legtöbb embernél szerintem ez úgy néz ki, hogy már eleve van neki valamilyen dualkitje az előző rendszeréből mikor lga2011-re vált és túr mellé valahonnan egy másik párt.
A gond ott kezdődik mint kolléga esetében is mikor tök más sebességű és időzítésű kitekkel akar tuningolni. Gyanítom ezért dob neki hibákat. Nem béta bios-al kéne szarakodni hanem a lassabbik kitet kipattintani a gépből a fenébe és anélkül próbálni. És ha úgy jó akkor venni mellé egy másik azonos dualkit párt.
Egyébként meg nyilván tudod, hogy semmi különbség nincs kétcsatornás és négycsatornás memóriamodulok között azon kívül hogy hány darabot pakolnak belőlük egy dobozba a gyárban.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
üzenetére
Hát ha ez az "álom" akkor érdemes belemenni.
20-25 körül már kapsz egy 2670-et ami bőven ellensúlyozza a drága lapot. Nem lesz tuning de van 16 szál 3Ghz ami szerintem nem rossz ennyiért. Aztán meg ígérgetik itt DX12-vel a jobb többszálas kihasználást is.....igazából többször elgondolkoztam, hogy kéne venni egy 2670-et csak úgy kíváncsiságból.(#3472) aty-73:
Simán! Azoknál a játékoknál ahol a magas órajel számít inkább ott lassabb lenne mint egy húzott 6 magos de ez természetes. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
üzenetére
"az x99-be való xeonoknál mintha az es példányok lennének lockmentesek"
Ez nem igaz, illetve nem feltétlenül. Én ES példányokat inkább kerülném.
Kétutas Xeon legyen az akár V1-V2 (x79) vagy V3(x99) mind lockos. Tuning szempontjából felejtős.
1650-1660v1-v2-v3 viszont lockmentesek.
A bestbuy szerintem még jelenleg is az olcsó 8magos 2670 ha talál hozzá lapot az ember.
De ha szűk a büdzsé vagy sajnálsz ennyit kiadni lapra akkor talán nem a HEDT vonal a neked való.
(#3468) aty-73:
Jól tudod! 2670 is lockos és antituningos viszont 8mag/16szál majdnem ugyan annyiért mint az Ad-m linkelte 2640 és azért az nem minegy!
-
-
rup1u5
Topikgazda
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
core i7
üzenetére
A csíkszélesség csökkenése kisebb fogyasztást tesz lehetővé de nagyobb teljesítmény (azonos órajel esetén) önmagában ettől az egy változástól még nem keletkezik. Azt a processzor architektúrájában végrehajtott optimalizálások hozzák. Valószínűleg Sandy-E -> Ivy-E átállásnál több ilyen változtatást implementáltak mint Ivy-E -> Haswell-E esetén.
Nagyon szívesen bedobnám az előbbi CPU tesztbe a te pocidat és egy 6850k-t is a többi mellé, azonos órajelen.
Tuningot, hogy bírja a tiéd? -
rup1u5
Topikgazda
válasz
core i7
üzenetére
Természetesen.

De mivel nem létezik 6 magos Haswell-E, 12Mb cache-el így.....
.....de nem is ez a lényeg.Ami érdekes benne szerintem az az, hogy milyen nagy a különbség a 4930 javára a 3930-hoz képest és ezután csupán fele akkora ugrás 4930-ról 5820-ra még úgy is, hogy ott van az általad is megemlített +3MB cache.
Ha itt egy kicsit visszagörgetsz akkor láthatod aty-73 3960x-ét (15MB cache) ami 4.5GHz-en kevéssel több pontot hozott mint az én procim 4.6-on 12MB cache-el.
Ennek tudatában érdemes lenne összevetni az 5820-at egy 4960x-el csak hát az nem nagyon akad errefelé.
Gyanítom, hogy ott 100-150 ponttal kisebb lenne a különbség. -
rup1u5
Topikgazda
Érdekes látni az egyes generációk közti különbséget a 6 magosak viszonylatában.
3DMark Time Spy CPU test eredmények. -
rup1u5
Topikgazda
Én Steamről szedtem le a demo verziót de töltheted innen is.
(#3373) aty-73:
Még nem. s939-es Athlon X2-m óta nem vagyok már rábuzulva a ram időzítésekre. AIDA mem i/o teszten kívül sehol nem hoz érzékelhető különbséget. Inkább hagyom lazábbra, hogy ne azon csússzon el a tuning. -
rup1u5
Topikgazda
Wow! Az igen! Nem gondoltam volna, hogy ennyit dob a +3MB cache, hogy 4.5GHz-en, hoz 6169-et. Az enyém 4.6-on ért el 6150-et. Ez a szintetikus CPU teszt 3DMarkban jól kihozza a több cache nyújtotta előnyt.
Az enyém is menne még jócskán. Ezért gondolkozom én is az épített vízen. 1.36v-on viszi a 4.6-ot, sokáig 4.5-ön használtam 1.32v környékén, szóval egy 4.8 biztos benne van. Talán 5 is. Most visszaálltam ismét 4.3-4.4-re.
-
rup1u5
Topikgazda
"lehet alulfeszelni vagy magasabb orajelen jaratni alapfeszen altalaban?"
Magasabb órajelen járatás = Tuning.

Értem amit írsz. Akkor keresd meg a legalacsonyabb vcore-t amin még stabil a proci default órajeleken és úgy elég lesz az a single hűtő.
-
rup1u5
Topikgazda
Ebben az esetben ott kezdeném, hogy veszek egy új házat. Azért váltottam Fractal Design Define S-re én is, hogy legyen hely később víznek ha úgy alakul. Ne vegyél single-t, mert meg fogod bánni!
Nekem már a Liqmax II is kevés komolyabb tuninghoz. A másik meg, hogy a VRM hőmérsékletekre figyelj! Pláne tuningnál. Amint látom azon a lapon sem vitték tulzásba a VRM bordázást. Bár az a borda még mindig nagyobb mint ami az én lapomon van.Kezdésnek BIOSban tedd a szorzót 42-re és F10 - Enter.
-
rup1u5
Topikgazda
Gyakorlatilag az enyém is egy 3930k csak másképp hívják.

Mugen az nagyon kevés lesz oda.
Nekem anno még ez első generációs Mugen volt ami Scythe Infinity néven futott. A Q9550-re elég volt de ide már Corsair H100-at ajánlanék minimum.
Feszültség babrálása nélkül 4.0-4.3GHz között el kéne döcögnie. Az enyém 4.3-at viszi így. -
rup1u5
Topikgazda
Köszi!
Az enyém csak mostanában kezdett el ennyire melegedni. 3-4 hónapja még kb 10 fokkal hűvösebb volt. Ezért keresem az okát.(#3332) aty-73:
Sokszor eljátszottam már a gondolattal, hogy építek rendes vizet én is. Aztán megnézem az árakat és gyorsan elfelejtem.
Akkor már hűteném a VRM-eket és talán az NB-t is.
Vagy olcsóbb megoldásként valami ilyesmit negyed annyiért csak a VRM-re.
Lehet egyszer végleg megunom ezt és megcsinálom. -
rup1u5
Topikgazda
Dehogy is!
Nem figyelsz?
Lesd csak meg aty-73 által betett képet!
4500Mhz, 1.312v, majdnem 8 perc AIDA teszt (CPU-FPU-cache-RAM) és a legmelegebb mag 72 fok.
És ez egy Corsair H100.Ehhez képest én most friss pasztával kevesebb mint 4 perc teszt alatt 86-85 fokokat is elérem másodperceken belül.

Most vagy a pasztám ótvar, vagy az enermax hűtőm. -
rup1u5
Topikgazda
Nincs eltömődve. Nemrég költöztem be az új házba. Minden venti előtt porszűrő.

Megnéztem a pár hónappal ezelőtti screenshotjaimat és azt látom, hogy most 0.030v-al alacsonyabb fezsültségekkel ugyan abban a tesztben 10-15 fokkal magasabb hőmérsékleteken megy. Mindezt az új, sokkal jobban szellőző házban.
A pumpa szerintem működik mert egyenletesen meleg a radiátor, tehát kering benne a folyadék.
Most már tényleg csak arra tudok gondolni hogy a conrad-ban vásárolt hővezetőpaszta szart be.
Holnap remélhetőleg megérkezik a noctua és azzal jó lesz.Azelőtt sem volt nekem soha olyan hűvös mint aty-73-nak a linkelt képen.
Azt szeretném elérni én is, hogy 1.32v körül stressz tesz alatt se menjen nagyon 70 fok fölé. -
rup1u5
Topikgazda
Nem tudom. Már erre is gondoltam. Lehetetlenség ellenőrizni, hogy most megy-e a szivattyú vagy nem.
Nagyon nincs most kedvem újat venni....
Neked ez a Corsair van? -
rup1u5
Topikgazda
Leszedtem most a hűtőt is, mert már tényleg nem tudom mi okozhatja ez. A paszta egyenletes, semmi nem utal hibára. Visszaraktam, meghúztam amennyire csak tudtam és most mintha 5 fokkal jobb lenne.
Veszek valami jobb pasztát és megnézem majd azzal is.
Meg kéne nézni egy másik hűtővel is. Esetleg léggel.
Nem agyalok ezen most tovább. Az a lényeg hogy játékok alatt stabil és normálisak a hőfokok is. -
rup1u5
Topikgazda
Nem hiszem, hogy a procinak bármi baja lenne.
Szerintem ha megcsinálnád ugyan ezt a tesztet te is ezt látnád.
AIDA64 Extreme - Rendszer stabilitásteszt - CPU - fpu - cache mellé pipa és start.
Talán a hűtő lehet szar vagy nem tudom.
Minden esetre a proci hasítana. 1.34v-on 4.6GHz simán.
Itt valami más lesz. -
rup1u5
Topikgazda
Itt talán jobban látszik miről beszélek. Kicsit lejjebb vettem a feszt és maradt a 4500MHz.

Alul látszik, hogy 2 másodperce fut a teszt és jobbra meg, hogy már rögtön throttling-ol 4200-re, CPU-Z szerint 3800-ra. A magok azonnal 90 köré ugranak az első másodpercben, a CPU viszont csak 48. (nem tudom ez a szenzor hol lehet)Ezért nem favorizálom a szintetikus teszteket.

Abnormális terhelés és olyan mennyiségű hő keletkezik, hogy az ellen csak úgy lehetne védekezni ha előre lehűteném a CPU-t -70 fok köré. És mindez csupán 1.34v-on történik!
Nem hiszem, hogy ezt ellen bármilyen lég vagy vízhűtés védene.
És akkor még az AIDA stress test-je jóval kímélősebb mint a PRIME vagy Linx.
Ha az FPU-t és a cache-t nem pipálom ki és csak a CPU-t tesztelem akkor nem throttlingol, mert jóval kisebb a hőterhelés.
De ez csupán az én paraszti logikám a méréseimből kiindulva.
Most kipróbáltam úgy, hogy direkt minden feszültséget (PLL, VTT) levettem auto-ról és beállítottam manuálisan a default értékekre, CPU kapott +0.04v offset 4.4GHz-en (1.344v max terhelve) és így is ugyan ezt a hőugrást produkálja.
Szóval én biztos nem fogok 1.35v-nál többel tesztelni. -
rup1u5
Topikgazda
Én 1.35v-nál többet még 24/7-re sem adnék neki. Nem tudom mivel lehetne hűteni.
Az enyém most 4500-on van, terhelés alatt kap 1.344-1.352v között. Egy 240-es Enermax AIO-val hűtöm ami tudtommal nem olyan jó mint egy Corsair H100. De így sem lehet hűvösen tartani.
Az a helyzet, hogy abban a pillanatban ahogy az AIDA stress testben rányomok a start gombra rögtön 80 fok fölé ugranak a magok és egyből throttling-ol.
Olyan ez mintha a hőnek még arra sem lenne ideje, hogy átjusson a kupakon a hűtő réztalpára.
-
rup1u5
Topikgazda
-
rup1u5
Topikgazda
Kipróbáltam. clr CMOS lett az eredménye. Nem az időzítéseken múlik. Egyszerűen a post képernyőig sem jutok el ha 2400-ra állítom a ramokat. Akkor sem ha auton hagyom az összes időzítést és alapra teszem a procit.

De mint mondtam ez engem nem is igazán izgat. Bőven megfelel 2133 9-10-10-28-1T-n is. Inkább a procit tolnám tovább.(#3302) Kbhont:
Üdv!
-
rup1u5
Topikgazda
Linx meg Prime95 alapból ki van lőve mert 2 perc alattt megfőzik a VRM-et.
Nálam CPU és RAM instabilitásra GTA5, GPU tuningra meg GTA4 a legjobb.
Pl órákig elmegy GTA5 vagy Sniper Elite 3 olyan GPU órajeleken amin GTA4 hamar elhasal. Így aztán GTA4-hez lőttem be a VGA-t.
Ha jól látom ugyan olyan ramunk van. Nálam nem akar menni 2400-on ezzel a 6 magossal. Örülök, hogy 2133-on most stabil.
3DMARK Time Spy CPU test-je is egyből kidobta nekem tegnap az instabil procit.Most néztem a hűtőd. Brutál cucc. Gondolom csak úgy fér be alá a G.Skill ha leveszed a piros tetejét.
VRM oldalán hány centis borda fér alá kb? -
rup1u5
Topikgazda
A memória értékek nem nagyon izgatnak engem. Gyakorlatilag soha az életben nem lesz érzékelhető különbség 2133-2400 CL9 vagy CL10 között. Sőt idáig 1866-on hajtottam a ramokat teljesen auto időzítésekkel és ott sem vettem észre, hogy lassabb lenne a GTA.
Szintetikus teszteken kívül sehol nem jön ki.Sokkal jobban izgat, hogy eligazodjak az UEFI-ben és hogy belőjem a procit 4.5-4.6 köré a lehető legalacsonyabb feszekkel és power saving üzemmódokkal. Csak rengeteg minden van amiről fogalmam sincs, hogy micsoda.
Amúgy lefagyott a GTA most 4.4-en, úgyhogy visszaálltam 4.3-ra.
-
rup1u5
Topikgazda
Itt tartok jelenleg.
4.4Ghz, 2133Mhz - CL9 - 1T és minden power saving üzemmód aktív a procin.Egy 3DMARK Time Spy DX12 teszt 4.4-en:

Tudom, hogy ennél sokkal többre is képes lenne a proci. Sokáig használtam 4.5-ön, 1.288v-al és 1866Mhz memóriákkal 125-ös BCLK-val.
-
rup1u5
Topikgazda
Ez az egyetlen hátránya a "tesco-gazdaságos" AsRock lapomnak. És ezt úgy, hogy egy 12cm-es venti rá van fordítva a VRM bordára. Amúgy nem vészes mert ilyen hőfokokat csak stress test-ek alatt produkál. Nem is nagyon engedek rá ilyen stabilitás teszteket. Játékok alatt 70-80 fok körül tanyázik de persze akkor is kell rá plusz légáramlat. Ezért szeretnék rá készíttetni egy CNC-s emberrel normálisabb réz bordát.
Most lőttem egyet 4.3-on is. Ott sincs nagy különbség:
Most már hagyom így, mert itt legalább rendesen vissza veszi a feszt ha idle van:
-
rup1u5
Topikgazda
Nálam most így néz ki a dolog:

Egyedül a VRM1 hőfokok miatt vagyok nyugtalan. Vissza fogom venni a procit 4300mhz-re mert azt feszemelés nélkül viszi és az kevesebb terhelést jelentene a VRM-eknek. 4300 is bőven elég nekem mindenre. Próbálok legyártatni egy réz VRM bordát mert ez a gyári elég gyenge.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Videó stream letöltése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- AKCIÓ! Sony Playstation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol garanciával extrákkal hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tervezek még bele két eLoop ventit, viszont rubber mount-okat 

Azokat észre sem vettem.

Legfrissebb bios legyen fönt!
és nem zavar, hogy egy 1620-3820 keresztbe lenyeli azt az i5-öt minden szinten. Azért abban gondolom egyet értünk hogy minél nagyobb teljesítmény van a motorháztető alatt tartalékban annál jobb! Pláne most hogy elvileg DX12-vel jönnie kéne a nagy igéretnek, hogy majd meglódulnak a 8-12 szálas procik.
"