Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • looser

    addikt

    válasz Osynho #5729 üzenetére

    "A nyomásfokozó használatával hogy tudod belőni az adott kávéhoz az őrlés finomságát? Mivel nem a kávé tömítésével áll fel a nyomás, nem hiszem, hogy lehetséges az ideális pogácsa létrehozása, így a kivonatolás megfelelősége is kérdéses. Illetve tamperelve le is fullad szegény gép."

    Az első mondatot nem egészen értem, mivel ugye nincs más szerepe az ilyen szűrőnek és karkialakításnak (röfi) mint hogy felhabosítja a - szinte bármilyen finomságú - őrleményt. Ez ugyanaz a gyorsan múló hab, mint a Brikka esetén. A habot a minél frissebb kávé garantálja megfelelő főzés esetén, ami persze típusonként és pörkölési szinttől, de még a kimenő víz hőmérsékletétől függően is változhat. A szemcseméret variálásával ugyanúgy változtatható a kivonatolás, épp ezért ajánljuk a köves őrlőket még ezekhez az egyszerű 15 baros gépekhez is. Szerintem egy nyitott kar, disztribútor (de akár a tűpárna), megfelelő tamper nem nagy beruházás egy eleve 50e Ft körüli géphez.

    Közben kerestem egy videót, ezen a user épp egy Dedica-n demonstrálja a két megoldás közti különbséget. Ránézésre elég meggyőző, talán a kérdező hölgyet is meggyőzi egy nyitott szűrőkar hasznosságáról :-)

Új hozzászólás Aktív témák