Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Osynho

    addikt

    válasz looser #5736 üzenetére

    A nyomásfokozós kialakításnak elsősorban a nyomás fokozása a feladata, bármilyen (akár előre őlrölt) kávé használatakor. :) Tehát kényszermegoldás, kompromisszum. Igen, a kávé is habosabb lesz, mivel a kis lukon nagy nyomással átvergődik szegény kávé, de ez ugye nem a hagyományos értelemben vett crema. A habot valóban a minél frissebb kávé garantálja (nyilván a kezdeti pihentetést érdemes betartani), de ezen kívül a presszó elkészítéséhez lényeges, hogy maga a kávé tömörítsen, a kávé ideális őrlése adja meg a lefolyás hosszát, ezzel szabályozva a kivonatolást. Persze, hogy más lesz egy nyomásfokozós karral elkészített kávé íze, ha különböző beállításokkal őrli az ember, de a nyomásfokozó állítja elő nyomást, nem pedig a kávé. Pont ezt mutatja be a linkelt videó is.

Új hozzászólás Aktív témák