Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • looser

    addikt

    válasz Osynho #5738 üzenetére

    Szerintem ugyanarra gondolunk, csak más megközelítésben. Nem mondom, hogy a nyomásfokozós szűrőnek csak a crema előállítása lenne az egyetlen feladata, valóban ellenállást fejt ki a töredéke mennyiságű lyukkal egy normál szűrő ellenében. Így a bármilyen őrlemény (propelleres, előre darált) is valamennyire elfogadható eredményt adhat, de hogy a kávépoginak ne legyen szerepe az ellenállásban (ha jól értem, ezt állítod) azt egyszerűen nem tudom elfogadni. A víz útjának láncolatában a bojlertől a csészéig minden szerepet játszik, a pumpától a kávépogácsán és felsőszűrőn át a karba helyezett szűrőig. Tehát az álláspontom az, hogy akár nyomásfokozós, akár normál szűrőt használ, az őrlemény finomsága alapvetően meghatározza az elkészült italt. Persze, befulladhat ugyanannál az őrlőbeállításnál a két szűrő, de egyszerűen az őrlőt kell hozzáállítani a nyomásfokozóshoz a jobb kihozatalhoz. Még ha a végén csak azon a pár lyukon is megy keresztül a kávé a többszázhoz képest, a víz előtte megtett útja a kávépogin át esszenciális.

Új hozzászólás Aktív témák