Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
A nyomásfokozós kialakításnak elsősorban a nyomás fokozása a feladata, bármilyen (akár előre őlrölt) kávé használatakor.
Tehát kényszermegoldás, kompromisszum. Igen, a kávé is habosabb lesz, mivel a kis lukon nagy nyomással átvergődik szegény kávé, de ez ugye nem a hagyományos értelemben vett crema. A habot valóban a minél frissebb kávé garantálja (nyilván a kezdeti pihentetést érdemes betartani), de ezen kívül a presszó elkészítéséhez lényeges, hogy maga a kávé tömörítsen, a kávé ideális őrlése adja meg a lefolyás hosszát, ezzel szabályozva a kivonatolást. Persze, hogy más lesz egy nyomásfokozós karral elkészített kávé íze, ha különböző beállításokkal őrli az ember, de a nyomásfokozó állítja elő nyomást, nem pedig a kávé. Pont ezt mutatja be a linkelt videó is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Formula-1
- Tőzsde és gazdaság
- AliExpress tapasztalatok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ne már! Drágább lesz a GPU a memóriapánik miatt?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kuponkunyeráló
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L470 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Autós kamera eladó
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3867, 100% Akksi
- Razer gamer szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Tehát kényszermegoldás, kompromisszum. Igen, a kávé is habosabb lesz, mivel a kis lukon nagy nyomással átvergődik szegény kávé, de ez ugye nem a hagyományos értelemben vett crema. A habot valóban a minél frissebb kávé garantálja (nyilván a kezdeti pihentetést érdemes betartani), de ezen kívül a presszó elkészítéséhez lényeges, hogy maga a kávé tömörítsen, a kávé ideális őrlése adja meg a lefolyás hosszát, ezzel szabályozva a kivonatolást. Persze, hogy más lesz egy nyomásfokozós karral elkészített kávé íze, ha különböző beállításokkal őrli az ember, de a nyomásfokozó állítja elő nyomást, nem pedig a kávé. Pont ezt mutatja be a linkelt videó is.
Mr.Csizmás
