-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
válasz -HajTömeg- #4268 üzenetére
A PIDelés géptől függően kb. 20eFt, de én Gaggiákkal nem foglalkozok.
https://caffe35.webnode.hu/
-
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #4271 üzenetére
Ha értesz az elektronikához, akkor kijöhet 5 eFt-ból is...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #4282 üzenetére
Én sem értek hozzá Nekem kezdetektől fogva PID-es GC-om volt, így nem tudom, milyen lehet PID nélkül. Az biztos, hogy nagyon kezelhető kis gép, és nagyon jó kávét főz. Szeretem.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #4285 üzenetére
Kellő odafigyeléssel minden gép kiismerhető szerintem. Én egy Pavoni-val kezdtem manuál-kávés pályafutásomat. Azután nincs leküzdhetetlen akadály
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #4285 üzenetére
akkor vegyél egy új classicot 100ért, és pideld be azt
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #4289 üzenetére
az ár-aránnyal volt bajod, az új classic megoldja azt
amúgy lehet inkább egy használt baby/classic-t kezdenék pidelni
-
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #4306 üzenetére
Helyes! A Te nagy evolúciód megtörtént. Innentől kis lépések lesznek (ha lesznek), és nem biztos, hogy elégedettebb leszel utánuk...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #4306 üzenetére
mi az a teásbögre a tetején?
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #4318 üzenetére
etiópok hasítottak nálam, sidamo és yrgacheffe, az előbbi paljoctól és kapuczinertől is, az utóbbit még csak kapuczinertől. paljoc apricot illusion. kapucziner vilcabamba is jó volt, meg pápua új guinea sigri.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #4306 üzenetére
Szép kis sarok!
Gratula! -
Toobee
veterán
válasz -HajTömeg- #4321 üzenetére
Nalam ittal Yrga-t. Az volt az, amire mondtam, hogy nagyon pici cukorral probald ki es a 3. kanalnal szoltam, hogy ennel azert kevesebbre gondoltam
https://barbieripnk.hu/
-
zolnagy
őstag
válasz -HajTömeg- #4306 üzenetére
Nekem is volt Evom. Nagy ugrásnak tűnt a Delonghi után, és elégedett is voltam vele, de csak nem nyughattam, így lett belőle egy Baby, aminél nem éreztem ezt az ugràst. Kb olyan kàvét készítettem vele, mint az evoval (az Sid féle opv tuningolt verzió volt). Az ugrás itt a Pid volt (ezt mondjuk az evon is meg tudtam volna tenni) Ami egyértelmű különbség az evo és a baby között az a 3 jàratù szelep.
-
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #4327 üzenetére
Probalgatom, probalgatom, de idáig még nem bírtam cukor meg tej nélkül meginni.
Tudom, hogy szentségtörés, meg minden, de egyszerűen úgy nem ízlik.
Egy pici ( 1 vagy 2, a régebbi 3-4 helyett ) cukorral, meg egy ilyen előre csomagolt, pattintos' kávétejszínnel viszont annyira finomakat csinálok, hogy lefosom a bokamat. -
vadászcsiga
félisten
válasz -HajTömeg- #4337 üzenetére
Ha találsz valami megoldást szólj
-
zolnagy
őstag
válasz -HajTömeg- #4337 üzenetére
Azon én is gondolkodtam, de aztán szembejött a QM
Én is körbejártam a témát, csak a Rancilio Silvia 1-es gőzkarja jó hozzá, amit tudomásom szerint csak a Gev Kft-től lehet beszerezni.
Amúgy nekem a Babyn a képen látható gőzkar volt, ami a hosszabb verzió, ezzel lehet normálisan gőzölni (a korábbi Evon a rövidebb volt, annak tényleg megvannak a korlátai) -
zolnagy
őstag
válasz -HajTömeg- #4340 üzenetére
Arra gondolsz, amit erre a csonkra kell ráhúzni?
Mert az szvsz csak ront rajta. -
vendingo
veterán
válasz -HajTömeg- #4342 üzenetére
Csöndben...
Nem jött meg a daráló, remélem majd holnap.Szerdán szétkávézom az agyamat.
Ma ittam 2 fos kávét, otthon nem volt időm csinálni.
Eddig egész tűrhető volt a szomszéd étterembe, de amióta megvan a Baby csak fintorogva iszom meg.
Csak "Jós" kávénak hívom.. Annyi zacc van az alján, hogy jósolni lehet belőle.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #4337 üzenetére
Szintén zenész !!!!
-
Toobee
veterán
-
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #4346 üzenetére
Tényleg vegyél valamit. Én úgy voltam vele, hogy mi a t...met beszélnek ezek, hogy meddig tart beállítani a darálót, nehogy már 4-5 főzés alatt ne allitsam be! És nem.... :-(
Majd elrittam' magam háromnegyed kiló pin-up elpocsekolasa után.... -
Hami33
aktív tag
válasz -HajTömeg- #4371 üzenetére
Hát eteti a ráksejtjeit rendesen. Nem szabadna a kihűlt kavét meginni! Bebizonyított tény hogy nagyon káros!
Nem ülök mellette 30-40 percig Peti,de bekapcsolom ágyba vissza egy kicsit aztán reggeli ha bemelegedett folytatom ![ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
-
vendingo
veterán
válasz -HajTömeg- #4395 üzenetére
Cég vagyok, ezért ennyi futár.
Te honnan rendelted?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Toobee
veterán
-
vadászcsiga
félisten
válasz -HajTömeg- #4409 üzenetére
Az azt hiszem a harmadik vilagba szant valtozat
-
vendingo
veterán
válasz -HajTömeg- #4409 üzenetére
Honnan és mikor rendelted?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vadászcsiga
félisten
válasz -HajTömeg- #4412 üzenetére
Mondjuk nem tuneziara gondoltam
-
vendingo
veterán
válasz -HajTömeg- #4412 üzenetére
Szerezhettél volna nekem is
Nagyon remélem, hogy holnap megjön az enyém, mert nagyon darálhatnékom van, illetve hetek óta holnap leszek először szabad.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
adpeter
tag
válasz -HajTömeg- #4387 üzenetére
Engem is érdekelne ez a török kávés dolog. De úgy gondolom,hogy nekünk akik főleg az eszpresszót favorizáljuk az általad beidézett elkészítés egy ihatatlan keserű zaccos lötty lenne.
Olvastam pár leírást én is,főleg a többszöri "forralás" hangzott nagyon sz@rul!
De e témában is van nekünk világbajnokunk!
Datee tarthatna egy török kávés workshopot. A kotyogózás annyira nem izgat fel,de egy ilyen "ibrikes oktatásra" tuti elmennék.
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
vendingo
veterán
válasz -HajTömeg- #4420 üzenetére
Egyre inkább az az érzésem, hogy rossz döntés volt számomra ez a daráló.
Elég sok panaszt olvasok róla.
Lehet érdemesebb lett volna valami jobbat venni.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #4419 üzenetére
ha túl finomra állítod, összeállhat az őrlemény egy ragacsos péppé. az pedig nem jön ki a darálóból. lehet szétszedni és fél órán keresztül egy hústűvel kapargatni a késekről...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
RBJ
addikt
válasz -HajTömeg- #4432 üzenetére
Hát én is így szenvedtem vele. Most kezdem kitapasztalni. de az a baj, hogy hétvégi kávés vagyok.
Reggel én se iszok 5 kor kávét inkább reggelizek, a melóhelyen bika szarvasi, palomával de kezd számomra ihatatlan lenni. Este meg nem iszok már kávét.
Alig várom, hogy hétvége legyen. Így kevés alkalom van, ezért sok idő míg kitapasztalom én is a darálómat.
Egyenlőre két vékony alátét van benne de a legutóbbi 4 fokozaton is durva volt mert hamar leszaladt a kávé.
De azelőtt meg 5 fokozaton is befulladt. Vagy járatódni kell a késeknek vagy nem tudom.
De már feltöltöttem a tartályt így már szépen lejön. Meg néha pofozom közben, hogy kijöjjön minden.Másik fórumra már be se nézek mert állandóan a köpködés megyen ottan. Nem értem mi van ott.
Lehet kiműtöm a karból a szelepet. Állítólag amiatt is nehéz belőni a finomságot.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #4436 üzenetére
használati útmutató nincs?
valami szisztematikus módszer kéne, miután tudjátok, hogy _elméletben_ mitől hogyan változik a végeredmény! -
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #4441 üzenetére
na, utoljára: azért szóltam csak, hogy figyeljünk, hogy a fórumban érdemi infók legyenek. ez nem jelenti azt, hogy tilos kommunikálni , sem azt, hogy vadászcsiga probléma volna (bár moderációval kapcsolatban nem kéne se nevelnie, se véleményt osztogatni), sem semmit, csak annyit, hogy kerüljük az egymillió smiley beszúrását, teljesen off-topik félsoros válaszokat, szétaprózást.
az, hogy egy darálóból nem jön ki az őrlemény, abszolút on topik. nálam egyszer fordult elő, írtam, hogy mi volt a gond és a megoldás.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
RBJ
addikt
válasz -HajTömeg- #4441 üzenetére
Pofozd meg a gépet mert lehet kicsit eldugult. Meg összerakásnál figyelj a kiálló pöcökre amire a fejet helyesen kell illeszteni.
[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #4446 üzenetére
Na vagyok már!
Bocs, csak söröztem unokatesómmal, meg a szomszéddal.
Szóval!Én úgy jártam, hogy fulladt először. Bár az a Delonghi. volt, nem a GB.
Úgyhogy nem voltam benne biztos, hogy nem e a főző hibája. Már tudom, hogy nem.
Nekem is még 20-on is fulladt. Bár tudod, akkor még abban a hiszemben éltem mindennapjaimat, hogy 25kg-al kell tamperolni!
Szóval én tudatlan a kés tetejére raktam egy alátétet. Gyárilag egy sem volt sehol. Akkor lehúztam és túl durva lett utána. Küszködés, majd elfogyott a az 1 kg. kávé.
Én magamban úgy terveztem el, hogy minden egy kg. kávé után derálótakarítás lészen!
Ha szükség van rá, ha nem. Ártani úgysem ártok vele. Inkább hasnyál!
Na és a takarításkor gyanús lett nekem a dolog, hogy nem is jó ötlet a kés tetején az alátét, mondom kiveszem. Mondhatni megvilágosodtam! Nyilván hülyének néznek itt jó páran, -nem alaptalanul-, de rájöttem, hogy ennek így semmi értelme. ( Mert ugye a használatijából is az jön le, hogy a kés felé kell tenni. )
Kivettem az alátétet felülről és anélkül össze is raktam. Sehová nem tettem alátétet. Kivéve azt az egy gyári rugósat, ami alapból ott van.
Lehet az, hogy felülre tettem az alátétet és nem alá, annyira lefelé nyomta a kést a tengelyen, hogy az addig túl közel lévő kést lepréselte addig, hogy jó legyen, nem tudom, de azóta szuperül működik.
5-ös és 8-as fokozatok között kell állítgatni a darálót, kávétól függően, 2-es szűrővel.
A 4-es nagyon lassú, a 3 beffullad.
Az egyes szűrő pedig 9-10-11 között. Legalább is idáig. Igazán nem sok egyest ittam még.
Annyira finomakat főzök, hogy még a dupla is kevés...
Alig várom, hogy jöjjön valaki, hogy meg bírjam kínálni, hogy a dupla másikja az enyém legyen!
( Ha csak úgy magamnak főzném az asszony b@szogatna, hogy már megint kávét iszom, most ittál!!! )Szóval!
Szerintem, ha 20-on is túl finomat darál és fullad a gép, akkor ki venni a kés ALÓL az összes alátétet. Ha eddig egy sem volt, akkor a tetejére tenni egyet, megnyomatni lefelé egy kicsit, aztán ki az alátét, kés lehúz, majd alátét nélkül összerak.
Nekem ez vált be.
Aztán majd látjuk, hogy mit is ír a hogyishíjják'!
Majd jelezz vissza.
Bocs, hogy nem privátban válaszolok, de így legalább látja minden Graef-os és hátha segítek valakinek. -
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #4456 üzenetére
Ok.
Remélem segíthettem!
Amúgy szerintem tuti jó lesz, figyeld meg! -
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #4460 üzenetére
Na van more? Hogy állsz?
Sikerült már egy jó eszpresszót főzni? -
bl4ze
veterán
válasz -HajTömeg- #4470 üzenetére
Nagyon profi !
Ha megküldöd emailben + fotók szívesen kitesszük a korzóra okulásnak !.:. bl4ze .:.
-
Toobee
veterán
válasz -HajTömeg- #4470 üzenetére
Kiraly leiras! Mondjuk ebben a mondatban eleg szepen ellentmondasba keveredsz onmagaddal: " Ezt egy BALMENETES 10mm-es csavar tartja, azaz a megszokottól eltérően balra, az óramutató járásával egyező irányba kell tekernünk,ha ki akarjuk lazítani. "
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz -HajTömeg- #4474 üzenetére
" azaz a megszokottól
eltérően balra, az óramutató
járásával egyező irányba kell tekernünk,ha ki
akarjuk lazítani."De arra, viszont ez akkor is ellentmondas, mivel az ora jobbra jar, te meg balt irtal.
https://barbieripnk.hu/
-
Peti...(16v)
tag
válasz -HajTömeg- #4470 üzenetére
Surda,
ahhoz képest, hogy azt mondtad, nincs érzéked a műszaki dolgokohoz, nagyon szépen összeraktad ezt az útmutatót. Gratula!Senkit nem akarok megbántani, de szerintem ez a megoldás - még az olcsóság figyelembevételével együtt is - ultragáz.
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #4470 üzenetére
grat, ki is emeltem, később lesz olyan funkció a fórumban, hogy csak a kiemelteket mutassa, így minél több ilyen okosság kerül fel, annál inkább lehet könnyen okulni. beírom a topikleírásba is a linket rá.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #4470 üzenetére
Ügyes!
Én is gondoltam egy hasonlóra, hogy ne daráljon el más is fölöslegesen annyi kávét, mint én, de megelőztél.
Jól megcsináltad.
(Annyi bibi van benne csak, hogy nem 10 mm-es anya, hanem 6 mm-es, csak 10-es kulcs fogja. De ez csak apróság. )
Az az L alakú valami meg szerintem arra szolgál, hogy ha lazítod, vagy húzod vissza az anyát, le bírd fixálni a kést, hogy ne forogjon el. Gondolom nem akarták a kést megfúrni egy stiftnek, hogy ne gyengüljön ki az anyag, meg ne rakódjon be kávéval, ami utána ott avasodik. -
bl4ze
veterán
-
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #4500 üzenetére
Én nyugodtam szoktam porszívózni. Ha idegesen porszívóznék, és csapkodnék ide-oda a csővel, abból csak a baj lenne...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #4500 üzenetére
az iberitalt minden nap kiporszivóztam a csőrön át: beinditod üresen a motort, és odatartod 1 másodpercre a csőrhöz a porszivócsonkot. (igy a másnapi kávé 100% biztosan friss kávéból állt)
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #4505 üzenetére
azért 2 havonta nem árt szétszedni és lekapirgálni a késről a ráragadt kávét
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz -HajTömeg- #4544 üzenetére
bakrman-ban relative jó kávét ittam egyszer. De ízesítve volt fagylalttal és tejszínhabbal.
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen