Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mutyi

    senior tag

    válasz weinmaker #37580 üzenetére

    Megmondom miért kellene.
    A délelőtti majdnem tökéletes mikrotejhab után a délben készített már nagyon nem volt az igazi.

    Az a problémám, hogy amíg a régi véggel együtt aránylag gyorsan felhabosította a tejet, most ez egy sokkal lassabb/finomabb folyamat és egyszerűen a kiöntő edényem túlmelegszik, azaz nem tudom tovább tartani.
    Azt tanultuk,hogy amikor testhőmérséklet meleg a kiöntő, akkor nyomjuk lejjebb a csövet,majd addig csináljuk,amíg kézben tudjuk tartani a kiöntőt.
    Én eddig így csináltam, mert elég volt, de most ez nem működik, a kezem szarrá égetem, de a tejhab még nem elég jó és megkóstolva sem hiszem, hogy 60 fokos lett volna.
    :)
    Szóval kell valami visszaigazolás, hogy hány fokosan hagyom abba,hogy tudjam, még mehetett volna tovább.

Új hozzászólás Aktív témák