-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Csápájev #52049 üzenetére
Jó dolog ez az ignore list: nem kell tőle tartani, ha nem totál polkorrekt egy megnyilatkozás, hogy a túlvégen valaki szívinfarktust kap.....
"Nem akartok a Caravel pid nek egy külön topicot nyitni."
Arra ott van a home-barista.com.
Én a Caravel-t többet a számra se veszem. Óriási hozadék (azon túl, hogy behőmérőztem őt is): fény derült mellékszálon, hogy hogyan működik ennek az őskövületnek a hőszabályzása. Ez már végképp robbantaná viszont a fórum kereteit .
@And06
A Pavoni viszont érdekes pid-elésügyileg. Persze ott szinte generációról generációra totál másként viselkedik mindegyik. Hőviselkedés szempontjából 3 (esetleg 4) különböző létezik. Én se tennék rá Pidet, de ott konkrétan legalább megindokolható. Egy holland cimbora kipróbálta a fej hőmérsékletének pid-del történő szabályzását (valahol itt http://kostverlorenvaart.blogspot.hu/). Elsőre nagyon őrült dolognak hangzik, de ha belegondoltok, totál logikus, ugyanis a majd kg súlyú gruppo sokkal inkább meghatározza a 45-50g víznek a hőmérsékletét, mint a kazán (ami végsősoron viszont a fejet fűti). Szóval a pidelés-ben nagyon sok a potenciál, de elébb mindig mérni kéne, mert akkor derülhet ki, mit akarunk vs kellene szabályozni és hogy van-e benne ráció.
[ Szerkesztve ]