-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
Követni tudod, persze, de az nem ugyanaz, mint a PID. Ezek (főleg rézbojlerrel) eléggé hektikusan tudnak viselkedni PID nélkül. Az alumínium jobban reagál a hőre, gyorsabban követi a PID utasításait, így kiegyenlítődik a réz körüli hype az alumínium rossz hírével.
És végül úgyis a gyakorlat dönti el, melyik a jobb. A Gaggiák itt a fórumon már bizonyítottak. Egy relatíve ismeretlen géppel több a szívás, viszont elmondhatod, hogy neked olyan van
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
Ezekre nem is kell... Ezek nem műanyag fosok, amiket tervezetten szarra készítenek, hanem emberi léptékkel mérve örökéletűek. Apró meghibásodások lehetségesek, és nem túl drágán javíthatók. Amire te gondolsz, az egy úl Nespresso, vagy DeLonghi.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
vendingo
veterán
Nagyon megbízható szerkezetek, ha mégis elromlana, akkor mindent lehet kapni hozzájuk, amit házilag ki is lehet cserélni.
Nekem 20 éves gaggiám van, házilag javítom és még mindig lehet kapni hozzá alkatrészt. A belsejük majdnem teljesen megegyezik a napjainkban kapható gépekkel.
A régiek talán még jobbak is, azokban még volt anyagCsak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
ronin s8
senior tag
Egy E61-es Giotto (mondjuk ez már egy más kategória, de ebből a szempontból egy ligában játszanak) kb. 90%-ban 25 kg acél, bronz, réz, nikkel. A maradék 1 % elektronika felelős a meghibásodásért, de az is csak azért, mert úgy van tervezve. Egyetlen dolgot tudok elképzelni, ami tönkre vágná, ha elnyelné egy fekete lyuk, de mostanában nem jelezték, hogy erre lenne esély...
Ellenben, ha veszel egy zsír új modern vackot (új /nem Classic/ Gaggia, Pavoni, DeLonghi, Phillips, AEG, stb.), az a garancia lejárta után kakukkol, és nem azért, mert rongyá áztattad, hanem azért, mert nálunk okosabb gazdasági szakemberek rendelték ezt el...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
lagoon79
tag
azért a reprodukálhatóság terén számítógépes profil nélkül lesznek/vannak gondok. még a CM-es Srácoknál is beszaladt régebben 1-1 hiba, pedig ők aztán megadják a módját. baromi jó buli lehet az otthoni pörkölés, de kétlem, h a kávéból kihozható a maximum. sztem ez egy baromira összetett dolog, rengeteg tanulással, tapasztalással, csak manapság terjedt el, h vegyen boldog boldogtalan pörkölőt, mert hiszen gyerekjáték az egész. az tény, hogy a boltban vehető kávéknál, ha másért nem, a frissesség miatt is jobb az otthon pörkölt anyag, tehát szórakozásnak tökéletes.
szóval maradjunk annyiban, hogy otthon jó buli, de hagyjuk meg a profiknak ami a profiké és az erős marketing miatt ne bagatellizáljuk el ezt az egészet.
-
paljoc
tag
Csak telorol, roviden es az utolso mondatodra reagalnek: igen, valoszinuleg hamarabb is el lehet jutni oda hogy igen jo eredmennyel porizzen az ember otthon mint nekem anno kb. 6 éve amikor forumszerte gyakorlatilag nulla informacio volt errol az egeszrol. Ennek ellenere ha visszatekerhetnem az ido kereket, ujra a Genet vennem meg az epp "felesleges" 150 ezer forintombol, csakugy mint anno, mikor 100% hobbibol, pusztan az erdeklodestol hajtva, gyakorlatilag szinte az elsokent megtettem a forumozok kozul. Mert erdekel/erdekelt. Ha ma valaki megkerdezi hogy sztem vegyen-e porkolot, ugyanazt mondom: persze, de csak ha erdekel. Ha a masodik mondat mar az, hogy mennyit lehet ezzel sporolni, esetleg keresni, akkor hamar rovidre zarom a diskurzust!:-)
-
jolti
senior tag
Pedig úgy hangzott.
Én tudom, tisztelem is érte!
Csak azért nem kéne szerintem lealázni valakit, mert csak ennyire futja."Nem pénzbeli, hanem hozzáadott érték alapján kéne egymást értékelni."
Gondolom ezt nem nekem szántad, hisz pont ezt mondom én is!Én hasonló jókat kívánok! Mindenkinek.
-
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
a dolog iróniája, h 5perc sétára lakok az ikeától + SiD is említette annakidején... mégis cs most jutott eszembe, sokkal későb... amúgy mind2 méretnél aztírja, h többféle színben... amúgy, ha gondolod, felezhetünk 1et, mer én vennék pár db-ot, mert a legutóbbi (és egyben 1.) fagyasztás után vhova elhánytam... viszont 50db-ot az életbe nem használok el! legalább, hamár itt az ikeánál jársz, megvendégellek 1kofira!
-
adpeter
tag
Ez a Blasius a "régi" eredeti recept alapján készül. Ami a korzón volt tesztelve és egy ideig kapni lehetett az nem volt ehhez képest sehol. Egy félresikerült próbálkozás volt. Ezért Sanyi(Pacific) visszatért az eredeti receptre. Nagyon finom csokis ızvilág,semmi bántó nincs benne. Igaz gyümölcs sincs benne, de sokkal megengedőbb mint a Pin up. Az egyből büntet, tud rendesen savanyú lenni. Plusz a Blasiusból van 250 grammos. Igaz, drágább, de 100% arabica.
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
digiteye
csendes tag
-
W78
csendes tag
Lenyúltad az asszony sminkkészletéből? Az már majdnem drágább egy őrlőnél!
A legtöbb ecset disznószőrből van from Kína (esetleg műanyag)...
Én egyszerűen úgy lágyítom a vizet, amit Békés megyéből szerzek be (ott lágyabb a víz), hogy 2X felforralom, majd Hario V60-al megszűröm és egy 5l es flakonba 1dl vízlágyító gyantával minimum egy napig állni hagyom. Így 10l vizet tudok lágyítani keménység kimutatása nélkül.
Készítettem egy házi tesztet tesztcsíkkal, és azt tapasztaltam, hogy a pesti vizet hiába forralom fel 2X, bizony marad benne 10 NK.
Próbáltam gyantapatronon is átengedni, de forralás nélkül hasonló eredményt kaptam. Forralással 5 NK-ig tudtam lemenni.
A Nordának elég volt csak a forralás, a tesztcsíkkal kimutathatatlan volt a keménység. -
digiteye
csendes tag
Az én ízlêsem talán nem mérvadó, mert én - noha szeretem az újhullámos gyümis ízeket is - konzervatív vagyok. Néha kifejezetten klasszikus olasz, sötét pörkölést készítek. De persze nem az EBWF esetében. De annak a pörkölését se állítom le rögtön az első crack után, hanem a második kezdetén. Nekem nagyon komoly crema adódik így, alig fér a csészébe a dupla adag (súlyra 30 gr). Kb. 91 C fok a lefőzés (valójában 94 fokkal indul, de esik, Gaggia Classic PID). Nem csak gyümölcsös, de marcipán íz is nagyon van így benne, és rendkívül szép, testes az ital.
[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
250-et kérnek érte... vicc...
főleg, hogy mennyiért jutottak hozzá...
de mázlija mindenkinek lehet (igaz erősen lomizni kell hozzá)én megmondtam az eladónak, hogy 150 a max. egy felújítás előtt álló gépért.... főleg, hogy fogalma sincs hány százalékban tartalmaz eredeti alkatrész, amik hiányában teljesen irreális az ár... legtöbb pótolhatatlan szinte
tehát... ahogyan Béla is szoktavolt mondani... fölösleges egymásra licitálni...
kíváncsi leszek...
-
itaprak
csendes tag
Attól függ honnan szerzed be hozzá a dolgokat .
A környezetemben most vált feleslegessé egy PI, amire olcsón le is csaptam, a szervo motor is egy alkalmi vétel volt, wifi adapterem meg volt itthon. Szóval én a nagyját megúsztam.Sok kis apró tételről van szó, amiket nagyon különböző árakon lehet beszerezni: rapsberry pi, ház a pi-hez, töltő, sd kártya, wifi adapter, szervo motor...
-
paljoc
tag
Őszinte leszek /mint mindig :-)/
Ha ez a gep a teszt alatt leveri a Magister Stella-t a pultrol, akkor engedni fogom hogy leessen. Ha kave minoseg teren "csak" ugyanolyan, akkor is. Annyival kezresobb volt minden a kistestveren, ha ez is olyan simulekony es atgondolt lesz a hasznalhatosagot illetoen, akkor azonos kave minoseg eseten is lehet valtok. Aztan hogy hosszu tavon is jo dontes marad-e...igy lehet az is kiderul. :-) -
enterlaci
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Dacia topic
- Trollok komolyan
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Így állítsd be a gyermeked androidos készülékét
- Adrian Mole: Friss konfig, Win 11, gyere rám
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Adobe Photoshop
- Rövid előzetesen a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Politika
- További aktív témák...