-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zscz
tag
válasz mdav88 #67123 üzenetére
Ez a rézcsöves mutatvány már nekem sok. Most Lalit próbálom megfűzni.
Amúgy a legszarabb, hogy alapból úgy kell behajtogatni egy hangyaf@sznyi helyre úgy, hogy állandóan változhat a helyzete attól függően, hogy a bojlerszorító gyűrű milyen állásban van.
Na hát ma pont ennek a szorítógyűrűnek a szorítása miatt máshova került és próbáltam behajtogatni. -
zscz
tag
Ma sikerült eltörni a Pavonimban a bojlerből a nyomáskapcsolóba vezető rézcsövet...
Mindjárt megőrülök... -
zscz
tag
Srácok!
Olvastam itt korábban Caravel nyitott karról. Valaki- valahol látott ilyet? -
zscz
tag
válasz Bazsee71 #60679 üzenetére
Áh... Nem is akarom. Nem érzem fenntarthatónak a dolgot. Ne kérdezd miért, nem tudok rá válaszolni. Viszont a kávé ízlik belőle.
(Már nem is merem mondani, hogy honnan. )
Az elképesztően amúgy viszonyítva igaz. Sopronban baromi durván jön a vízkő mindenre, de itt ez most hatványozottan igaz. És nem is tudom, hogy miért. A Pavoni pl 10-ed enyire nem volt vízköves.Valszeg a nyílt rendszer miatt.
[ Szerkesztve ]
-
zscz
tag
Parci így x hónapnyi Caravel-ezés után merem állítani, hogy jóóó az. Picit más, mint a Pavoni. Kb 2 hónapig párhuzamosan ment a cucc. Meg rendbe tettem a kazánt is, amin a leoldó bimetal el volt nyomódva és emiatt állt le előbb, mint kellett volna a fűtés.
Szóval kb annyi van, hogy más a filterlyukméretük, emiatt más valahogy picit más a kioldódás. Icipicit mindig állítani kellett a darálón. -
zscz
tag
válasz Bazsee71 #60672 üzenetére
Na most végig olvastam a teszteket is, meg ezt a kirakott teszter dolgot is.
Az amúgy normális dolog, hogy a tesztelők "nincsenek összhangban" ? Finoman fogalmaztam ,de itt gondolok az ugyanarról a kávéról írt Grapefruittól a karamellen át a mogyoróig mindent.
Nekem ez a "kirakok valakit mert csunyát mondott rám" dolog is épp eléggé fura. Ti elhiszitek, hogy ilyen óvodás megoldásra lenne szüksége egy olyan faszinak, aki 2x éve nyomja az ipart és mondtak rá már jót meg rosszat is többet mint egy ilyen teszt?
-
zscz
tag
válasz Bazsee71 #60666 üzenetére
Én egyszer láttam a Jánosnál nagyon pörkölt cuccot, külön kuriózumként mutatta, mint elrettentő példa. Az is rendelésre ment(értsd, a megrendelő kérte olyanra). Amúgy tényleg tisztázni kellene ezt a dolgot.
Én bevallottan törzsvásárló meg ismerőse is vagyok és ilyen kirohanást nem nézek ki belőle ok nélkül.[ Szerkesztve ]
-
zscz
tag
válasz ronin s8 #59933 üzenetére
Nekem ice dripperem van de azzal sem csinálod meg a 12-órásat. Max 3-4 óra és így is figyelni kell, mert a víznyomása nem egyenletes, akármennyire is állítható a csap.
Amúgy Ice dripperbe cascarat is tenni kell és akkor visszakapja a gyümölcsösségét a kávé.
Ettől függetlenül a 3-4 órással is teret váltasz.
[ Szerkesztve ]
-
zscz
tag
válasz fragola.6035 #58096 üzenetére
A zsír meg élelmiszeripari szilikonzsír nem?
-
zscz
tag
"szóval, helyzettől, gyomortól, embertől, kajától, napszaktól, tegnaptól és még hárommillió dologtól függően simán működhet, hogy zabkását eszel (az amúgy is lassan lebomló szénhidrát). vagy tejet iszol. vagy bármi más, érdemes próbálkozni, a mai világban szinte csak szemetet etetnek velünk, el is felejtettünk már odafigyelni a szervezetünk visszajelzéseire. pedig jelez szerencsétlen. próbálkozni kell, figyelni, tapasztalni."
Odafigyelni a szervezetünk visszajelzéseire. Itt a lényeg. Alapból nem túl jól táplálkozik az ember, főleg, ha rá van szoktatva az irgalmatlan mennyiségű szénhidrátra. Mint apám, még a tésztához is kenyeret kell ennie, mert kívánja. ez függőség. Le kell róla jönni aztán rögtön elkezd működni a szervezet.
Én ha bemegyek a boltba, akkor azt veszek, amire ha ránézek megkívánom (itt most alapanyagokról beszélek), és bátran meg merem venni az alapanyagokat.
Tényleg mindig így eszem. De kenyér pl hetente max egyszer ha hazakerül. Tészta is igen ritkán. Hús, zöldség, gyümölcs pedig állandóan. És nincsenek emésztési problémáim és gyomorégésem se.
Ja és még valami.Műkaja, műfűszer pl delikát, ha lehet akkor kilőve (ezt persze időnként csak úgy poénból megszegem, de ilyenre félévente egyszer van példa)
Ez a hozzáállás kb ugyanaz, mint hogy nem veszek bolti tégla kávét.
-
zscz
tag
Ha majd valaki megszabadulna attól a Lido X-tól, akkor vevő lennék egyre ha értelmes az ár.
-
zscz
tag
válasz Bazsee71 #56654 üzenetére
A saját pörkölés azért mérföldekre van a karos gépektől. Nálam a pulton ott a pavoni évek óta, most pedig Parci caravelje, ezek a gépek olyanok mint a nők. Néha maguktól csinálnak csúcs kávét, néha meg az istennek se akarják az igazságot. Idővel meg megtanulja az ember kezelni őket.😂 viccet félretéve nagyon kevés helyen tudnak jobb kávét felmutatni, mint én magamnak otthon. Gyakorlatilag sehol.
-
zscz
tag
Amúgy ja. A caravel tényleg kis gyűszűvel dogozik. Még ismerkedünk. Szét is fogom szedni, mert az a pisilés amit a kar felhúzásakor művel az nem oké. Az azt jelenti, hogy az egyik dugattyú tömítés szar.
-
zscz
tag
válasz fragola.6035 #56569 üzenetére
Nekem bevált. Szétszedni csak egy késcsere erejééig szedtem szét, nem egy részecskegyorsító. Ajánlani meg szerintem nem is érdemes, lehet egyáltalán kapni?
-
zscz
tag
Csak engem zavar, ez a disztribúció elnevezés? Mert az amiről írsz az a homogenizálás. Egy adott térfogaton belül a szemcsés anyag eloszlásának kiegyenlítése és az egyes frakciók teljes tartományon történő eloszlatása. A disztribúció pedig valamilyen termék a gyártótól történő elosztása.
-
-
zscz
tag
válasz Peterhappy #55687 üzenetére
Oké... úgyis megveszed.😂
Ez a legújabb Kapucziner, a Tanzánia Kilimanjaro. Először gyümölcs hegyek fűszeresen, a vége pedig étcsokoládé. Szeretni fogom.
4 napos pörkölés.[ Szerkesztve ]
-
zscz
tag
válasz Peterhappy #55675 üzenetére
Jó úton haladsz, hogy haza is vásárolj jó kávét. Nagyjából 1-2 hónap és meg fogod tenni, hogy pl a Kapuczinertől vásárolsz. Miért ne tehetnéd meg most?
-
zscz
tag
válasz fragola.6035 #55566 üzenetére
Múltkor (kb fél éve) összefutottam egy kávékorzós arccal.
Beszélgettünk a világosabb pörkölésekről, W&B-ről.
Ott került szóba, hogy lassan már vannak olyan kávék, amiknek kb 3-4 nap azaz időszak, amikor jók. Ezt már azért túlzásnak tartom.
3-4 hetet is, valahol a kettő között van az igazság, olyan pöri után 6-10 nap között van szerintem a legtöbbnél a csúcs. Utána jön a lejtmenet, bár nyomás alatt tovább is bírják. -
zscz
tag
Ruandából az utóbbi időben egyre több jót ittam. Kicsit olyan érzés, mintha nem lehetne a pörkölését elrontani. Ilyen lesz nekem még Honduras is.
-
zscz
tag
válasz mester6 #55475 üzenetére
Ahogy azt szoktuk, valami helyettesítővel.
Amúgy az orphan espressonál van legolcsóbban 39 dodóért tamper.
Nem igaz, hogy nem találok valami esztergályost ,aki lecsippent nekem valami egyéb tamperból annyit, hogy jó legyen.Amúgy ez a legnehezebb része. találni olyat, aki hajlandó beállítania gépét erre a 2 perces melóra.
[ Szerkesztve ]
-
zscz
tag
Most hogy gazdát cserélt az arrarex. Nincs véletlenül valakinek elfekvőben egy tamperja hozzá?
-
zscz
tag
Ja amúgy új gép van épp útban.
Egy ice dripper.
Komolyan nem akartam elhinni, hogy mennyire ízlik ez a cucc.Voltam többször mostanában Pesten. Mivel újra az iskolapadba ültem így a BME környékén kerestem helyet. Van is! A Placc nevű kis hely. Nekem bejött.
A srác csinált cold brew-t, aztán olyan cold brew-t is amibe cascarat is tett. Na hát amikor megkóstoltam, komolyan azt mondtam, hogy nyáron ez lesz a menü. Tényleg király. Úgyhogy jön a dripper. -
zscz
tag
válasz Kávé Kálmán #47804 üzenetére
Gratula!
-
zscz
tag
válasz Kávé Kálmán #47046 üzenetére
Azért remélem a szabadalmat levédettétek.
-
zscz
tag
Én is gondolkodtam ezen a nyomásmérő órán a Pavonira. Aztán az ára elriasztott. Meg az, hogy az ember úgy 1-2000 csapolás után, már óra nélkül is pontosan tudja mikor jó. (egy nagyon komoly lovász oktató szavaival élve: benne vannak a kezemben a grammok) Az én Pavonimról már a hőmérő csík is lekerült. (Egyrészt, mert elfáradt az Orphanos, másrészről az elején lesegettem csak, most már egyszer se néztem rá.)
-
zscz
tag
válasz SierraFox #46276 üzenetére
Nálunk otthon egy Pavoni és egy Nespresso van. Én a Pavonival tolom, a Zasszony a Nespresso+ pici tejhabosító (növényi tejet használhat csak) mixerrel hajlandó csak kávét csinálni magának. Ha nem igény a latte art, akkor ez a kettő egy 2 személyes kávézást tökéletesen kielégít.
-
zscz
tag
válasz Kávé Kálmán #45779 üzenetére
Írtam privátot!
-
zscz
tag
válasz Kávé Kálmán #45779 üzenetére
Egyre jobban tetszik. Baj lesz ebből a pénztárcámra nézve.
-
zscz
tag
válasz Toobee #45543 üzenetére
Ez egy más néven VOLTA, vagy JACOBS néven futó gépecske. Nekem az irodában ilyenem van. Meg is PIDeltem. Jó kis cucc amúgy. Egy hibája van, amit még nem orvosoltam: Túl kicsi benne a bimetal-os hőelem (van benne 3 egy 95°-os egy 135° és egy 115°) így egy kicsit hőhiányos, de ez egy 1000 FT-os tétel.
Az enyém ilyen:[ Szerkesztve ]
-
zscz
tag
Egyszer én is majdnem beálltam oda a sorba. (a Francesco vásárlói közé) De még lehet megteszem. Rohad szegény Pavoni talpa Az előző gazdája nem vigyázott rá.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile 2
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest