-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narakh
senior tag
válasz looser #93211 üzenetére
+ (#93213) konzumpro
Én is túl finom őrleményre gyanakodnék, a fotón feltűnően homogén a pogid teteje (és az összetömörödős jelenség is fura). Én viszonylag durvára őrölt matériával, a szintjelzős 80 ml hideg vízzel indítok, és a végére a tiédnél sokkal ziláltabb a cucc a kosárban, viszont nemigen ereszkedik meg. (Mondjuk Hario kézihajtánnyal őrlök, ami eleve valamelyest változatos őrleményt produkál.)Lehet, hogy kocogtatás helyett is inkább késsel húznám le a tetejét.
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
#85578752
törölt tag
válasz looser #93211 üzenetére
Lehet hogy még nem elég durva a szemcseméret. Vízből mindig kevesebb megy bele mint ami a felső részen H2O-val meg van jelölve. 45ml-nél konkrétan megijedtem, akkorát kattant, viszont zaccos lett a végeredmény. Valaki 40-45öt ajánlott régebben. Valami spéci nagy szemcsemérettel vagy IMS szűrővel lehet hogy nem zaccosodik, de IMS-sel nem fő le hirtelen, inkább csak kifolyik, emiatt keserűbb.
Nekem megemelt súlyszeleppel, 80g előforralt vízzel, 14g őrlemény vált be (graef-en presszó +10).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ukrajnai háború
- Linux Mint
- NBA és kosárlabda topic
- Synology NAS
- Assetto Corsa Competizione
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Facebook és Messenger
- Anime filmek és sorozatok
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest