Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Vasinger! #198733 üzenetére

    Nálam idén tavaszig azt volt a menetrend, hogy amikor park, vagy itthon kimondottan dh, akkor full face, a "könnyebb" hazaiaknál, amikor tekerés, tolás vegyesen van, akkor elég egy trail sisak. Ez mindaddig volt a véleményem, amíg tavasszal fogtam egy fát. Nem tört ki a fogam, de az alsó ajkam kicsit megcsaptam. Ezt figyelmeztetésnek tartottam, hogy jó jó a nyitottabb sisak, de a fogakat és az állat még használnám pár évig. Így a nagy full face sisak mellé (most már inkább helyett) vettem egy nagyon jól szellőző full face-t (szigorúan olyat, aminek nem lehet levenni az áll részét). A legkedveltebbek ebben a műfajban a fox proframe, troy lee design stage, 100% trajecta, meg az ixs trigger ff mips (érdemes a mips vagy azzal egyenértékű technológiás sisakot venni). A szellőzése azonos a trail sisakokéval, de ott az áll és az arc védelme.

    Sima erdei veretéshez szerintem elég a térd és könyökvédő ott a váll, mellkas és a hát többet melegít, mint a valós kockázat, főleg ha nem nagyon ugrálsz, meg nem mész túl sziklás nyomon. A felső test protektorok azért tényleg nagyon nem tekerés barátok.

    Viszont Bécstől nincs messze se Semmering, se Wexl Trails. Ez utóbbinak a flow trail-jét én minden montis számára kötelező tananyaggá tenném. Ott meg lehet tanulni kanyarodni és Wexl-ön tényleg nem szükséges nagyon beöltözni. Bár könyökvédő nélküli bringásból múlt héten is láttam pár emberkét (ebből 1 csaj), akikről összesen biztosan hiányzott vagy 1 nm friss bőr alkarról :D
    Semmeringen meg ott a dh line, amin akár 1 ugrás nélkül is le lehet menni. Mondjuk kihívás az van benne, mert egyes részei olyanok mint egy soha véget nem érő sziklakert.

    Ugrálni kezdőként nem nagyon szabad, az összes perecelős videó fele nagyjából az, hogy teljesen kezdő és ugratni szeretne, mert az menő, de nincs hozzá technikai tudása, sőt rosszabb esetben azt se tudja mit kéne csinálni. Úgy nem szabad ugrálni, mire valaki magabiztosan röpköd ahhoz sok sok ezer ugrás, gyakorlás, és hónapok, de az igazi stabilitáshoz (ne legyen esetleges az ugrás, levegőben bringa mozgatás) évek kellenek.

    Ha meg nagyon megjön a kedved a dologhoz, akkor neked szintén napon belül elérhetőek Schladming, Leogang stb... csak a nagyobb ismert osztrák parkokat említve. Mindegyiken vannak flow trail-ek, amik kezdőként is használhatók és nagyon szórakoztatóak, egyben nagyon jól fejlesztik a pumpálás és kanyarodási technikát.

Új hozzászólás Aktív témák