Új hozzászólás Aktív témák

  • Gaben92

    őstag

    válasz Hasaggymeg #228618 üzenetére

    Nem tudom mennyit voltál gyárakban huzamosabb ideig de ha tudnád egyes dolgoknak (amiknek nem teljesen automatizált a gyártása) miképp is megy az összeszerelése/minőségellenőrzése, illetve milyen emberek dolgoznak rajtuk sírva fakadnál. :DDD

    Tudok helyeket ahol a felvételi abból áll, hogy kapsz 3 csavart meg 3 anyát, (mind más-más méretű) és egy papírt rajta egy körrel, háromszöggel, négyszöggel. A feladat: Növekvő sorrendben haladva a csavarokra a rájuk való anyát másfél fordulatot rátekerni, és ha kész a háromszögbe tenni. Mikor én bent voltam interjúztatni 20 emberből 5-öt vettek fel, de ebből az 5-ből is csak 1 csinálta meg hibátlanul. De vannak jóval cifrább dolgok is.
    Tavaly a rétegeltlemez lamináló soron úgy kellett megmagyaráznom, hogy azért gyártanak selejtet mert az operátorok folyamatosan lazítanak a féken villáskulccsal ha túl sok a feszítés, az automata fékerőszabályzó rendszer meg teljesen megkergül miatta és az egekbe tolja a fékerőt mikor terméket váltanak.

    Tegnap (épp beüzemelni vagyok papírgyárban megint) láttam egy késsel kitámasztott ”manual confirm” gombot. Mikor az automatika nem biztos benne, hogy minden rendben, ellenőrizniük kellene és ha minden OK akkor manual confirm, ha szar akkor meg reject. Komák elmentek ebédelni, betámasztották a gombot, hogy nehogy valakinek félbeszakadjon a kajaszünete.

    Láttam olyat, hogy minden terméken a csapágyazás sérült volt. Utasítással szembe menve (két kézzel vedd le a cuccot a szerszámról) egy kézzel csinálták az operátorok és levételkor emiatt minden darabot egy kicsit odavertek.

    A kedvencem az volt mikor a zsíradagolón valaki áttolta a kijelzőt grammról unciára. Koma meg tekert egyet a potméteren és 5 gramm helyett 5 uncia zsírt kezdett adagolni a gép. Aztán valakinek feltűnt, hogy sok a fogyasztás de addigra már össze volt szerelve vagy 200 termék. Konkrétan zsírban úszott a teljes elektronika.

    If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

Új hozzászólás Aktív témák