Új hozzászólás Aktív témák

  • Gaben92

    őstag

    válasz andrisbandi #233949 üzenetére

    Nézd meg melyik verzió. A Roscoe pont a mostani generációval váltott hátul átütőre. Eddig közös válzat használtak az X-Caliberrel és annyiban tértek el, hogy a Roscoe-ban 130mm-es villa van, XC-ben 100-as, illetve a Roscoe minden méretben 27,5" az XC pedig M-től felfelé 29". A 2022-es Roscoe 8 már rendes átütőt kapott hátul, de a 7 talán még mindig Boost QR-t használ mint az X-Caliber.

    A Boost QR-ről annyit, hogy van vele egy minimális sz.pás de közel nem annyira vészes mint amennyire az emberek tartanak tőle. Leginkább arra parázik rá mindenki, hogy lehetetlen bele kereket találni pedig egy rakat Boost 148 agyon csak kupakot kell cserélni és mehet is a helyére. Amit specifikusan tudok (gyártókkal leveleztem ahol kellett, még az adapterek cikkszáma is megvan), hogy QR 141-re alakítható kupakcserével:

    Hope Pro 4 (FeRRaR1 fórumtársnál ez fut XC-ben)
    DT-Swiss 180/240/350/370
    Spank Hex Drive
    i9 hydra
    Mavic ID360
    Bontrager Rapid Drive
    e*thirteen Gen2/Gen3 SL Race
    Hunt (itt nem tudok cikkszámot egyedül)

    És még van egy-kettő ahol nincs hivatalos megerősítés de jó eséllyen műküdik (RaceFace Trace J624 + RaceFace F60009 kupakszett). Ami fixen kiesik az a Novatec, Newmen, Tune, Crankbrothers.

    Szóval nem annyira ül fel az ember arra a bizonyos rollerre a Boost QR-rel, de ettől függetlenül ha lett volna lehetőség (értsd.: nem tárták volna szét a kezüket mindenhol mikor bringát kerestem) tuti elől-hátul átütős vázat veszek.

    Más (csak, mert rég jártam erre):

    Lekerülnek végre párom bringájáról az MT200-ak. Jövő héten érkezik egy M6100 szett RT66 tárcsákkal, aztán mivel ez már I-Spec EV cserélni kell a váltókart is, szóval az XT váltóhoz végre felkerül az XT váltókar is. Jönnek még Ice Spiker Pro-k is de erősen gondolkodom, hogy felrakjam-e őket. Kereket próbálok vadászni de 23mm-es felnire nem feltétlenül akarok költeni (télen jól jönne a 2,6-2,8" szöges néha) de a 30mm-esre meg már nem feltétlenül tenném fel a 2,25"-es gumikat... 26-27mm mint olyan meg mint ha nem is lérezne. :DDD Fűzetni nem akarok mert 200-300€ lenne csak a munkadíj... :U

    [ Szerkesztve ]

    If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

Új hozzászólás Aktív témák