Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz Kro #253202 üzenetére

    Engem gyerekkoromban amúgy is úgy neveltek, hogy amit tudok magam csináljak meg. Úgy is lett. Én újítottam a lakást (glettelés, festés), én szereltem a villanyt, vizet (csapok cseréje, szifon csere), az internettel kapcsolatos koax kábeleket, splittereket szereltem/cseréltem, hálózatot én építettem itthon (WiFi router beállítása), rengeteg dolgot én szeretem össze/meg.

    Bicikli úgy kezdődött nálam, hogy sokáig egyáltalán nem érdekeltek. Utána a munka miatt kellett valami amivel előbb odaérek a munkahelyre. Ekkor vettem egy vacak Lofty Cruiser egysebis vackot. A vázon kívül mindent ki kellett cserélni végül, később át lett festve profival. Ekkor szerettem meg a biciklizést, kezdtem el BikeMag és a hasonló oldalakat olvasni. Szerelő ismerőshöz vittem állandóan a biciklit. Megtetszett az MTB és a normális biciklik. Később lett egy vacak olasz, acélvázas MTB (gyerek születése miatt kevés volt a budget), amit minden szarért szerelőhöz kellett vinnem, várni mire kész lesz. Pár év múlva meg lett meg a jelenlegi vázam, erre mentek át a dolgok. Egyedül XCM telót vettem akkor még (merev karbon villával akartam eredetileg, de nem kaptam sehol). Ezt még szerelő rakta össze, de már elhatároztam, hogy megtanulok szerelni és beszerzem apránként a célszerszámokat. Végül semmi sem maradt a régi bicikliről átrakott cuccokból, így folyamatosan fejlesztettem és én szeretem össze a biciklit. A jelenlegi konfigurációt már én szereltem össze 100 %-ban. A karbantartást is én végzem már, egyedül a kerék centrírozást amit elviszek szerelőhöz. Egyszer megtanulom azt is, de centrírozó állványt kell majd szereznem hozzá. Közben folyamatosan olvasok a témában, szerelős videókat nézek YouTubeon. Rengeteg szerszám van már, csak azt nem veszem meg, amit nem éri meg, mert csak 1x vagy 2x kell. Például tök fölösleges a villanyakvágó sablon. Lidl állvány alap, lakásban megoldom a szerelést, de jobb lenne egy garázs vagy műhely.

    Teló szervizt biztos meg fogod tudni csinálni, nagyon jó videók és leírasok vannak hozzá. Ha az alapján csinálja az ember akkor nem lesz nehéz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák