Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz fulton #253454 üzenetére

    Nem értelek. A teljesítmény (minél nagyobb sebesség) és a kényelem egymás ellen dolgozik. Minél kényelmesebb egy bicikli annál lassabb leegyszerűsítve. Be kell vállani valamennyi kényelmetlenséget, de csak annyit, hogy ne fájjon semmi. Engem például egyáltalán nem érdekel, hogy kényelmes legyen a bicikli, legyen hajtásra merev és hatékony. Persze ésszerű határokon belül értem, de engem egyáltalán nem zavar, ha hátul merev a gép és dobál a rossz úton. Egyedül elől legyen annyi komfort, hogy ne rázza szét a csuklómat, ezért lett merev villa helyett levegős teleszkóp.

    Ha neked ez nem jó, akkor nem outi való neked, hanem valami fitness vagy gravel gép, az "megengedőbb" a merevségben és nem ráz szét. Attól hogy karbon a váz nem egyenlő azzal, hogy rögtön kényelmes lesz. Attól függ mire tervezték meg a mérnökök.

    Terepen még bonyolultabb a dolog, főleg ha nem hardtail. Ott egyszerre több dolognak kell teljesülnie. Hatékony legyen, pontosan lehessen irányítani, magabiztos legyen ha lefelé ereszti neki az ember. Ezért sem könnyű megtervezni egy fullyt.

    Ezt csak azért írom, mert olyat nem fogsz találni ami kényelmes és rögtön csúcsokat fogsz dönteni sebesség téren (magadhoz képest).

Új hozzászólás Aktív témák