Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Tothgera30 #54776 üzenetére

    Nekem bejöttek mindig a schwalbe külsők, a Nobby Nic konkrétan az egyik legjobb all mountain külső, véleményem szerint. Iszonyú sok gyártó szereli már gyárilag ezzel a külsővel a terep bringáit. Nyilván nem véletlen. Persze nem állítom, hogy nincsenek még jó külsők, nagyon szerettem a Continental rubber queen külsőket is. A Kendának is biztos vannak jó gumijai, bár ezzel a gyártóval nem igazán van tapasztalatom. Ízlés kérdése, nálam a tapadás és a súly a legfontosabb tényező.

    runner 125: Én inkább kiadnám azt az 5k-t vagy kicsit többet is a műhelypumpára, mint hogy felfúrjam autószelepre. Semmi értelmét nem látom. Minek fúrjak nagyobb lukat a felnibe ha teljesen jól működik a prestával is?
    BBB pumpám még nem volt, de általában jó minőségű termékei vannak a BBB-nek. Topeak pumpám van, ilyeneket árulunk is, műhelyben is ezt használjuk, meg vagyok vele elégedve. De egy Bikefun pumpa is jó lehet otthoni használatra, 5k-tól vannak már.

    A nehéz külsőket én sem szeretem, inkább kockáztatok, hogy sűrűbben szerelek defektes kereket, mint nehéz külsőket rakok a bringára.
    Igen a schwalbe light az könnyebb. Teljesen változó, hogy mennyi a defekt, múltkor 1200km alatt 1db defektem sem volt, pedig ennek a fele durva terephasználat volt. Nobby Nic külső, light schwalbe belsővel.
    Aztán idén nyáron ugyanezzel a felállással az első bringázáskor 2 is volt.
    Az biztos, hogy a Nobby Nic nem túl tartós ha aszfalton is használod. Én 1200km alatt el is koptattam teljesen egy hátsót. Az első még okés volt.
    Hiába vagy 95kg, 2,5 Bar fölé szerintem akkor se fújd terepezéskor. Jelentősen veszítesz tapadást, az meg nem éppen ideális. Aszfalton mehet feljebb, akár max nyomásra is, úgy emlékszem a Nobby Nic-nél ez 3 bar, de terepen lejjebb célszerű engedni. Esetleg próbálj ki egy Hans Dampf-ot, az masszívabb külső mint a Nobby Nic.
    A tömlő nélküli rendszer hátránya talán annyi, hogy könnyebben lefordulhat a külső a felniről az alacsonyabb nyomás miatt. De ez igen ritkán fordulhat elő ha a felnid gumid alkalmas a tömlő nélküli rendszerhez. Nem olyan rég linkelve volt.Itt van a szett 2 kerékhez. A Nobby nic alkalmas a tömlő nélküli rendszerhez. Annak is nézz utána, hogy a felnid is alkalmas e erre. Én nem vagyok a híve a defektgátló folyadékoknak, elég sok slime-al feltöltött kereket láttam már leereszteni, akár egy tüske miatt is, pedig arra elvileg jónak kéne lennie. Plusz súlya is van, én nem szeretem, nem hiszek benne. Inkább egy masszívabb külső.
    Egyébként érdemes kipróbálni a tubeless cuccot, érezhetően növekszik a tapadásod.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák