Új hozzászólás Aktív témák

  • 6030D

    Ármester

    válasz Doki-HUN1978 #58515 üzenetére

    Pl. sokkal fontosabb az, hogy a következő nagyobb pocsolyát melyik részén vágod át (amiből van monjuk 10 a pályán), vagy, hogy melyik nyomvonalat választod egy puhább talajon.
    viszont ha nem vagy tapasztalt, a nagy kerék segíthet átmenni a pocsolyán és a puhább talajon is.. :U
    De egy erdei felfelén is könnyebben átmegy a köveken, gyökereken.

    #58511 Runner_fxr: +1

    Ide legtöbbször olyan kérdések jönnek, hogy hétvégi felhasználásra, maximum földútra milyen MTB-t vegyek... ilyenkor a kerékméret teljesen mindegy, szerintem. Mo-on az emberek nagy részének a cross kerékpár felelne meg, de sokan nem vesznek, mert "az olyan papókás". Ezért keresnek egy montit, ami árban megfelel, és utána jönnek a kérdések, hogy milyen stucnit tegyek rá, meg hogyan tudom feljebb emelni a kormányt, mert nagyon fekszem. Hobby kerékpározásra teljesen mindegy a kerékméret, a lényeg, hogy a bringás méreteinek és stílusának megfeleljen.

    Az meg, hogy lehúzás a 26"-nál nagyobb kerék: tavaly, amikor néztem a bringákat, mit kellene venni, nem nagyon volt kérdéses, hogy egy merev farú, elöl levegős teleszkópos, minimum Deore/SLX bringát milyen kerékmérettel vegyek. Csak 27,5/29" volt. 2015-ös modellek, nem a készleten ragadt 2013-as.
    Nyilván, ha valaki DH-zni akar, oda fontos a jó fordulékonyság, de amikor 165-175 cm nők 29"-lal nyernek XC bajnokságokat, akkor lehet, hogy nem halott az ötlet. És itt lehet szó marketingről, meg "ők egy campinggel is megnyernék" dolgokról, de ha a Benkó Barbi 26"-lal jobb időt menne adott pályán, gondolom a Focus nem kockáztatná meg a nagyobb kereket, hogy utána ne tudja eladni azt a kategóriát, amivel a versenyzőjük nem nyert..

    (Bocsi, ha hosszú volt :B )

    Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

Új hozzászólás Aktív témák