Új hozzászólás Aktív témák

  • Dottore

    addikt

    válasz jolti #83073 üzenetére

    Pár szót a nyergekről.

    Azzal kezdeném, hogy lemérem az ülőcsont távolságát, aminek az eredménye adni fog egy olyan értéket, hogy annak alapján már tudni fogjuk milyen széles nyereg a megfelelő. Egy kartonlap kell hozzá, ezen felhúzott lábbal ülünk pár másodpercet, majd utána egy krétával átdörzsölöd és az így láthatóvá vált kör alakú lenyomat közepét összekötve leméred. Általában 11 cm vagy felette 140 cm, illetve szélesebb nyergek közül kell választani, 11 cm alatt pedig marad a szokásos 138 szélességű nyereg. Ez egy ökölszabály de még mindig sokkal jobb mintha nem vesszük figyelembe.

    A másik dolog a nyereg puha vagy épp keménységének kiválasztása. Látszólag a puha nyereg a jó, hiszen azon kényelmesebb ülni.
    Gondoljuk végig a következőket. Mi történik ha ráülünk egy kemény falapra? Meg fog fájdulni az ülőcsontunk mert nyomja a kemény textúra. Ezek után ha a fenekünk alá teszünk egy puha vastag anyagot már nem kényelmetlen, ellenben ahogy a két ponton besüllyed, középen kiemelkedik és pontosan az történik ami a legrosszabb, finoman de nyomni fogja a lágy részeket.

    Azt gondolom a jó nyereg kemény, lehetőleg lapos, semmiképp nem süppedős szivacs, viszont rugalmas műanyag alapra van készítve és olyan szélességű ami megfelel az adottságainknak. Egy ilyen nyergen elképzelhető, hogy hosszútávon fájni fog az ülőcsontunk, de annak az a dolga, viszont egészségügyi problémánk nem lesz tőle.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák