-
Fototrend
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz ZolkoW #250584 üzenetére
A csapágy 45°-os letörése (vagy 30°) a csésze felé kell essen. A zsírzás meg nem vallás kérdés, valahová nem szabad, valahová meg felesleges. A váz és a csésze közé nem szabad, mert mozogni fog az erők hatására és kilazul, de úgy, hogy közben szétkopik a csapágy fészke a fejcsőben. Integrált csapágyazásnál természetesen kell, de ott nincs beütőcsésze a váz és a csapágy között. Egyedül amit kerülnék az az alu félintegrált váz és az acél olcsó beütőcsésze alkalmazása. Ott ha elkezd rozsdásodni a csésze akkor be tud rohadni, viszont zsírozni kéne. Ha meg zsírozva van akkor szetcsészi a vázat, főleg hogy jóval keményebb az acél.
A felesleges kategória az a kazetta és fogaskoszorú közé például. Azon kívül, hogy a koszt gyűjti semmi előnye nincs. Ott nem mozog el a sor a kazettán, hanem fix. Egyedül vékonyan a zárógyűrűt szoktam zsírozni, hogy ne gyógyuljon össze az agytesttel, mert olcsóbb sorokhoz acél lockring jár sajnos.