Új hozzászólás Aktív témák
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
LiteCross91
üzenetére
Szerintem a kérdésedet itt tedd fel!
Amúgy örülök neki, hogy meg vagy elégedve a cuccossal. XP alatt sejtettem, hogy nem lesz gond a kártyával, a Win7-es dolgot pedig nagy valószínűséggel félreérthettem.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
LiteCross91
üzenetére
Mint oprendszer jó, de az más kérdés, hogy a kártyát hogyan kezeli. Pláne ha csak Vista driverrel meg Win7 alatt...
Érted?
Utóbbi oprendszerrel nincs tapasztalatom, de valószínűleg lesznek problémáid a driverrel. Mondjuk ez sok mindentől függ. -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
LiteCross91
üzenetére
Igen van hozzá driver, csak sok rá a panasz.
X-FI-ék háza tájékán is ez a helyzet, csak annyi a különbség, hogy azok korszerűbb kártyák, korszerűbb szoftveres körítéssel. Szóval csak óvatosan az Audigy - Vista párosítással. Több infóért kérdezz be a topicjába. -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
LiteCross91
üzenetére
Nem mindig az a jobb ami erősebb, itt gondolok a G51-re. Amúgy jobb, de zenehallgatásra kevésbé mint az X-540. Semmi jelentősége nincs, hogy felcserélted, csak a színjelölés más meg a kábelek hossza. Itt gondolok a hátsó hangfalak vezetékeire. De ha a hátsókat az első kimenetekre kötöd akkor sem lesz semmi gond. Az Audigy biztosan jobb lesz mint az integrált, feltéve ha XP-t használsz. Egyéb esetben akadhat némi problémád a driverrel.
-
Kis zöld izé
senior tag
Sorry!Helyesebben ha nem akarsz egy hangkártyára 40000ft-ot költeni akkor minek az S-750-es?Azt is 2-es jack elosztóval használnád a TV-re kötve?
Vagy az 5.1-es Live-al?
Miközben a szett alapjáraton 7.1-es és hát minden bizonnyal nagyobbak az igényei mint az X-540-es szettnek.
Szóval nem értem a logikádat de szívesen venném ha elmagyaráznád!Ha lehet akkor úgy hogy nem hagysz ki egyetlen fontos momentumot sem. -
Kis zöld izé
senior tag
Hát bizony ezt az apró momentumot tényleg elfelejtetted említeni..
Amúgy vágom ezeket a kártyákat EMU,M-Audio volt nekem is.Ezek a kártyák inkább DJ-k nek és zenészeknek vannak fejlesztve.De amúgy van X-FI Notebook-hoz(ez már elég jónak számít) is 20000ft-ért.Akkor is inkább ez való a notebook-hoz mint egy studió kártya.Feltéve ha csak nincs keverőpultod.
[link]
Viszont nem értek 1-2 dolgot,megveszel egy S-750-es 7.1-es szettet kb 80-90000ft környékén,de hangkártyára már nem szánnál 40000ft-nál többet.Pedig az S-750-es mellé elkél mivel nincs benne sem dekóder se semmi.Akkor a 7.1-es szettedet 5.1 SB Live-al fogod használni?
Elég kuszák a gondolataid.
Szóval mielőtt írnál jól gondold át hogy mit. 
-
Kis zöld izé
senior tag
Mi az ami 50000ft-ba kerül?Esetleg egy X-FI prelude,de ez már felesleges ehez a szetthez(5500)
SB X-FI Xtreme Gamer MX 20000ft és mérföldkő egy 24bit-es live után vagy használtan 8000ft-ért Audigy 4-es kártyát.1000x veri a live-ot.Én másfél éve vettem az X-FI-met 23000t-ért.szóval szó nincs itt ilyen 50000-es tételekről... 
-
Kis zöld izé
senior tag
De azért annyit hozzátennék hogy az X-FI-vel optikain használva közel sem szól rosszul.Nagyon szép a hangképe dinamikus mély csilingelő magas hangok szóval tuti a kis drágám.Nemsokára 5 hónapos a picikém

-
Kis zöld izé
senior tag
Én nekem nincs, de volt X-540-es szettem, viszont van hasonlóképpen egy 5500-as cuccom, csak nem a padláson.
Viszont volt már Logitech szettből egy pár darab.
Többek közt:
Pontosan ebben a sorrendben: Z-640, X-620, X-230, X-540, X-530, Z-5500 (jelenleg is ez van és valószínüleg marad is). Egyikre sem mondhatnám hogy a maga kategóriájában ne remekelt volna legalábbis nálam. Persze nem ilyen olcsó 3000ft-os 5.1-es hangkártyával. Egy ilyen olcsó hangkeltő kütyüvel nekem is elég undorítóan szólt az 5500-as szettem is.
Én az 5500-as szettemet Optikai bemeneten keresztül használom X-FI-vel a PC-n valamint Coaxon az asztali DVD-vel. Én nem tapasztaltam olyasmit hogy halkan szólnának a hátsók.
Elég dinamikusan szól
Hidd el nekem!
Szóval nálad vmi más lehetett illetve lehet a probléma. Na most a az 5500-asom rá van csatlakoztatva egy sztereó TV-re is, egy RCA-->3,5 jack átalkító kábel segítségével,a Logi dekóderén átkapcsolok Dolby Pro Logic II. Movie módra
és pl. az HBO-n sugárzott filmeknél bizony számos filmet Dolby Surround-ban sugároznak, még egy RTL KLUB is simán jól küldi a jelet. Szóval a Dolby jel felvételével és leadásával nekem sincs problámám. A Dolby DTS-el szintén nincsen problémám.
De biztos vagyok benne hogy minden készülék ami tartalmaz egy Dolby Digital,DTS, Pro Logic II-es dekódert az jobb mint ez a kábelalakítgatós történet.
Amit te hallasz az már csak érzéki csalódás mint pl.a falról visszaverődő hangok de abban biztos lehetsz hogy az nem Dolby
Amit te mondasz az a sztereó esetleg talán Quadro (dupla) 2x2 csatorna sztereó. Az S-750-es szett nagyon jó készülék még a Loginál is jobb <--> (relatív) bár 7.1-es más gyártási technológia szóval más kategória.Ez persze nem feltétlenül jelenti hogy jobb mint az 5500-as. Ugyanakkor drágább is viszont negyed annyira sem lehet kihasználni. Nagyon PC-re van korlátozva és hát ugye azért az sem mindegy. Szóval ha összességében vesszük a dolgot akkor az S-750-es szett nem éri meg az árát. Még 1x kihangsúlyoznám hogy nem azért mert rosszul szól. De ha érdekel a téma akkor látogass el az S-750-es topicba. Én is hallottam már 5500-as szettet 12nm-en és igencsak szépen szólt a megfelelő beállítások és a körülményekre optimalizált hangerővel.Ami egy 12nm-es helyiségben optimális beállítások mellett negyed hangerő, de akkor dinamikus! A Magnat meg a HIGH-TECH HI-FI cuccok,az megint más kategóriába tartoznak.Hát ennyi lenne az én szerény személyes tapasztalatom illetve véleményem.1ként árához mérve sem kellene az 540-es mert az X-620-as csak 2 max 3000ft-al drágább nála és szebben valamint dinamikusabban szól,mellesleg 6.1.Pedig nem az FDD2-es technológiával készült.Persze egy X-FI nem árt neki
Na mindegy szóval a lényeg az, hogy inkább 3000ft-al többet fizetek és megveszem az X-620-as szettet mint az X-540-es kütyüt. Ezektől a kis apró momentumoktól eltekintve,valóban nem rossz a kis 540-es.A rendőrségről illetve a szomszédokról pedig csak annyit hogy ha az embernek a birtokában van egy olyan hangszerkezet ami zavarhatja a mások nyugalmát azzal meg kell tanulni úgy zenét hallgatni, hogy dinamikusan szóljon de mégse zavarjon senkit sem annyira, hogy kopogtassanak vagy éppen csengessenek a fakabátok
az ajtón. Amit mellesleg meg sem hallasz. 
-
Kis zöld izé
senior tag
No ezt benéztem kissé de sebaj jön a tavasz meg minden

-
Kis zöld izé
senior tag
Hi!Ha a praktikumra és a kihasználhatóságra mész akkor Genius de ha van egy karaj hangkártyád és kiegyensúlyozottabb hangképet szeretnél kapni akko sztem X-540.Nekem Z-5500-as szettem van de muternak viszont X-540 (ABBA forever)!!!YEEEE!!!!
De amúgy szépen szól kisebb helyiségben főleg.egy olyan 15nm kellemesen betölt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- Autós kamerák
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Házimozi haladó szinten
- Micro Four Thirds
- EAFC 26
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- További aktív témák...
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4305, 100% Akksi
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B660M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Kolink Observatory HF 750W
- Új Apacer 16GB DDR4 3200MHz
- Logitech Mx mechanical master series magyar keyboardlabor gmail.com
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Érted?
Utóbbi oprendszerrel nincs tapasztalatom, de valószínűleg lesznek problémáid a driverrel. Mondjuk ez sok mindentől függ.
Vagy az 5.1-es Live-al?
Miközben a szett alapjáraton 7.1-es és hát minden bizonnyal nagyobbak az igényei mint az X-540-es szettnek. 

Megértettem 
Elég dinamikusan szól
Szóval nálad vmi más lehetett illetve lehet a probléma. Na most a az 5500-asom rá van csatlakoztatva egy sztereó TV-re is, egy RCA-->3,5 jack átalkító kábel segítségével,a Logi dekóderén átkapcsolok Dolby Pro Logic II. Movie módra