Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nálam egy gépház a sarokban, másik a másik sarokban, HDD-ból csak 3 db hempereg, abból nem jut minden sarokba, vizesblokkok mindenütt, ruhák szétszórva, csavarok, csavarkulcsok, amit akarsz, inkább nem fényképezek.

Viszont jövő hó elejére talán összeáll teljesen a gép, kitakarítok, aztán nyomom a képeket. Persze csak ha tényleg érdekli a népet.

-
törölt tag
válasz
FireShadow
üzenetére
Azért azt nem hinném, hogy az eredetihez olyan közel van, mindenestre szebben szól, mint a Dolby Digital.
zitrom:
Az egy dolog, hogy torrentről szeded le a filmeket, de legalább következtetéseket ne ezekből vonj le! Inkább egy "hivatalos oldalon" nézz szét.
Tényleg kevés film van van magyar DTS hanggal, amelyik pedig tényleg úgy szól, ahogy kell, abból még kevesebb. Ebből a szempontból (is) érdemesebb eredeti nyelven nézni őket. -
törölt tag
Amit hirtelen javaslok, az U-571, Gyűrűk Ura, Gladiátor, Fűrész, Született gyilkosok, Sin City, ill. koncertfelvételek. Biztos van még egy csomó film, ami alkalmas ilyen célra, de most hirtelen ezek jutottak eszembe.
Mindegyiket eredeti DVD-n, eredeti nyelven, DTS hanggal.
-
törölt tag
Tehát azt szeretnéd, hogy csak a program által meghatározott frekvenciatartományt szólaltassák meg a hangszórók? Az összes hangszóróra vonatkozó, globális beállítást szeretnél, vagy külön-külön akarod manipulálni őket?
Miért kell ilyen program? Csak mert ez alapján lehet, tudnék ajánlani egy topicot, hol kérj segítséget. Ugyanis ez itt OFF, mivel a Z-5500-nak semmi köze ehhez a témához.
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem tudom megnézni őket, mert rögzítve vannak, de emelékeim szerint lecsavarozhatóak a talpak. Viszont ha újakat szeretnél, akkor valószínű barácsolnod kell, gyáriból nem hiszem, hogy kapsz megfelelőt.

mokus1: Mit is kellene tudnia annak a programnak? Mire kell, mit szeretnél vele elérni?
-
törölt tag
válasz
abridabri
üzenetére
Jájj, drágán vetted sajnsos, már 70 alatt lehet kapni, ingyenes kiszállítással. A fuvart azért meg lehetne oldani, ha arra kerülne a sor, de így tényleg macerás és anyagilag nem megérős.

mert_csokis:
Ezt inkább, másutt kérdezd meg. Mondjuk segítenék benne, ha tudnék, de ezekhez sajnos nem értek.
-
törölt tag
AV Planetről sok rosszat hallottam. Szürkeimportból élnek, a garanciális ügyek intézése emiatt kalandos tud lenni. Az LCD TV topicban nagyon nem ajánlják.
Egy erősítő, vagy hangfal persze más tészta, de fontosnak tartottam ezt megemlíteni.

abridabri:
Használtan sincs rossz ára, lehet, érdemes lenne eladnod, s sztereo rendszerre cserélned...
-
törölt tag
válasz
mert_csokis
üzenetére
Erősítőt + stereo hangfalat vegyél. 70K körüli összegből simán kihozol olyat, ami jobb zenére, mint a Z-5500.
Bátran kérdezz utána, akár itt a PH!-n, vannak hangfalas topicok. Igaz, nem pörögnek annyira, mint ez...
-
törölt tag
válasz
mert_csokis
üzenetére
Inkább szerezzetek egy erősítőt két bazinagy hangfallal, úgy jobban járnátok.

-
törölt tag
Ha be vannak kapcsolava az effektek, akkor azok digitális kimeneten is működnek, amennyiben stereo jel megy ki rajta.
Forrástól függetlenül az analóg mégis, valahogy másghogyan szól, s nekem úgy jobban tetszik. Szerintem a Z-5500-ban lesz a jelenség oka, de semmi biztosat nem tudok mondani erről. Ki kellene próbálni egy másik erősítővel, de olyanom sajnos nincsen.khron: Igyekeztem.

-
törölt tag
Nincs mit! Ha meg tudod oldani, érdemes kialakítani a hangszórók helyét.
Kábelt viszont nem kell "túllihegni". Aranyozott csati és a sokszoros árnyékolás felesleges ide, nem hallani a különbséget. Nézz körül, s amelyik tetszik, vedd meg nyugodtan.
Analóg jel alapból megy majd rajta, de ha a digitálisat akarsz kiküldeni (Dolby Digital, ill. DTS - filmeknél), akkor a hangkártya szoftverében és a lejátszóprogramban kell beállítod az S/PDIF-et.

-
törölt tag
Nálam olyan 160 centi magasan vannak az elsők, a hátsók pedig egy-egy 90 centi magas IKEA állványon, így szépen szól.
Plafon közelébe ne tedd, zavaró lehet, ha felülről jön a hang. (Bár ha lapos is a szoba...
)Összekötés úgy van, ahogy írtad, a szünetmentessel szerintem nem zavarják egymást.

-
törölt tag
A képeket, s a szövegek egy részét javíttattam, reményeim szerint hamarosan teljesen OK lesz a dolog.

-
törölt tag
Hupsz, Wordben írom, de innét másolom át a linkeket - véletlenül postoltam egyet.
-
törölt tag
válasz
szacsee
üzenetére
Sőt, a szereo is inkább stereo. Úgy látszik, tényleg nem voltam csúcsformában.

Moderátatni emiatt nem akartam, bezzeg egy éve, hajjaj. Ellustultam, na.
bzoley:
Sőt, biztos.
Köszi szépen! Még gyűjtsük az ilyeneket, biztos maradtak benne hasonlók, érdemes lesz egyben moderáltatni. -
törölt tag
válasz
szacsee
üzenetére
Nem, csak már korán volt, kicsit elfáradtam, becsúsznak az ilyenek, még a durvábbak is.

No Uraim, csekkolják be az első hozzászólást, aztán gyűjtsük az ötleteket, javaslatokat, hogyan lehetne jobbá, hasznosabbá tenni! Legyen valami építő jelllegű is a topicban - már elnézést.

-
-
törölt tag
Átalakítóról volt szó, abból pedig nem jó a szereo jack - RACA. Ettől függetlenül jól értem, hogy egy ilyet vágtál szét?

EmentalG:
Olvass vissza légy szíves, a topic 80%-a ebből áll.
Mi az, hogy jó-e valamire a hangkártya? Persze, akár sajtot reszelni is lehet rajta... Komolyabbra fordítva a szót, szebben szól az alaplapinál, analógon bekötve sem lesz zaj. Viszont egy Audigy 2-vel jobban jártál volna. A többit a megfelelő helyen.
-
törölt tag
Analógon kapásból rá lehet kötni, a digitálishoz pedig kell egy 3.5 mm stereo jack - RCA átalakító. Kb. 100 forintos tétel, elektronikai boltokban kapható.
khron: Club3D Agrippáról pl. azt írják, nagyon jó kártya, Terratecet is dicsérik, Philipsről is hallottam jókat... De ezeknek utána kellene kérdezni, nem vagyok igazán képben, csak hallomásból tudok ezekről.
Asus és Razer hangkártyái nagyon drágák, akkor már inkább az Auzen. -
törölt tag
válasz
FireShadow
üzenetére
Nem tudom, lehet, a hangkártya, vagy éppen a Z-5500 az analóg bemeneten alakít valamit a hangon, ezért szól máshogy. Elvileg tényleg teljesen azonosnak kellene lennie a kettőnek, de nem az.
A kedvenc DVD-imet persze megtartom, de azért HD-t is fogok "izzítani" bőven - legalábbis remélem.

-
törölt tag
Ezzel egyetértek!

Viszont egy Audigy 2-vel is sokkal jobban szólna, az pedig ~10K-ból megvan. Ennyit hidd el, megérné még pluszban áldozni rá.

FireShadow:
DVD filmeket digitálison, minden mást analógon. Ill. ha sikerül végre megvenni a hőn áhított LCD TV-t, akkor azt optikai kábelen szeretném a Z-5500-ra kötni.
Zenére valamiért az analóg jobban bejön, s nemcsak azért, mert nincs ott számváltáskor a kis kihagyás. Mintha teltebben szólna.
De ha zenére és filmre kell, akkor nem is biztos, hogy Creative kártyát kellene venned - az akkor jön jól, ha az ember játszik is. Ha nem, vagy csak ritkán, akkor már sok versenyképes megoldással lehet számolni, éppenolyan szép hanggal (sőt!), s normális driverekkel.
-
törölt tag
válasz
FireShadow
üzenetére
Meghiszem azt!

Mondjuk ezek S/PDIF-en is kiküldhetők - mégis, valahogy úgy érzem, hogy analógon jobban szólnak a zenék. Ez az Audigy 2-re és az X-Fi-re is igaz. Nem tudom miért, de simán hallani különbséget közte.
Filmeknél én a digitális kimenetet használom, a Z-5500-ra bízom a dekódolást. -
törölt tag
válasz
FireShadow
üzenetére
Zaj az abszolút nincsen, üresjáratban csutkára tekerve a hangerőt sem hallani sistergést.

Egyébként ahogy írtad is, dinamikusabb, élettelibb a hang, teljesen más. Persze ez főleg akkor jön elő, amikor minőségi forrásból hallgat az ember. Az mp3-akhoz viszont ott a beépített okosságok garmadája.Amúgy kevésbé drága megoldások is szóba jöhetnek, pl. a Club3D, ill. Terratec is gyárt remek kártyákat. Szerintem már a Vista drivert is megoldották, bár ezeknek azért utána kellene kérdezni. Csak ezeknél az EAX effektekről és a hardveres gyorsításról kell lemondani. Ha ezek is kellenek, akkor per pillanat az Auzent merem csak ajánlani, de teljesen nyugodt szívvel ezt sem. Ahhoz azért ki kellene próbálni Vista alatt is. Ha minden jól megy, a héten meg is ejtem a dolgot.
-
törölt tag
válasz
FireShadow
üzenetére
Nem hinném, hogy különösebben menő lehet egy hangkártya, mindenesetre integráltból még nem hallottam olyat, ami szépen szólt, pedig volt egypár alaplapom. Ezekkel az integrált csodákkal egy Audigy2 ZS pl. simán felmossa a padlót, a közelébe nem érnek.
Meg is tartottam volna, ha nem tervezek Vistára váltást. Viszont az Au2 Vista driverei nagyon rosszak, hiányosak... az X-Fi driverek pedig kimerítik hibagyűjtemény fogalmát. Pusztán ezért vettem az Auzent, mert úgy láttam, ez az egyetlen olyan kártya a piacon, amely normálisan szól, lehet használni Vista alatt is úgy, hogy az EAX-ról és a hardveres gyorsításról sem kell lemondani.
wampa1:
Fél éve volt utoljára működő gépem, nincs túl sok összehasonlítási alapom... sok-sok "hangzásjavító" okosság van benne, ami igaz, hogy átveri az ember fülét, de nekem mégis tetszenek.

Ezek kikapcsolásával hallhatóan szebben szól-e? Hát... most már meg nem mondom.SlaveDealer:
Az a hangkártya elég messze van a minőségitől, mindenestre S/PDIF-en simán lehet használni. A játékok alatti térhangzáshoz viszont analóg bekötés kell, itt a Z-5500-on pl. hamar kijön, mennyire ratyi az alaplapi megoldás. Bár ez lehet, csak azután tűnik fel, ha meghallasz egy valóban korrekt, nem integrált kártyát.

-
törölt tag
Beizzítottam végre az Auzen X-Fi-t, hát, emberek, ez nagyon ott van a szeren!
A THX Console valamiért kifagy, szerintem csak az Audigy 2 maradványai zavarnak be - viszont ezt leszámítva szuper, remekül működik rajta minden, a driver nagyon normális... a kártya pedig kegyetlen!

-
törölt tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Nem sajnos, fél éve már, hogy nem működik a gépem.
-
törölt tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Használod azt az AC3 filtert? Töröld le, semmi értelmét nem látom egy X-Fi és egy Z-5500 mellett a gépen tartani. Egyébként nálam is kevert párszor, aztán lecsaptam a fenébe, onnantól kezdve működik minden.

A bemeneteket pedig tiltsd le, kevesebb zajt szed össze a rendszer.
-
törölt tag
válasz
Tomekk.
üzenetére
A magassága és szélessége 33 cm, a mélysége középen, a hűtőbordáktól a membránvédőig 45 cm. De úgy számolj, hogy terhelés alatt azért melegszik, ne zárd be olyan helyre, ahol nem tud hűlni!
wampa1: Szerintem is simán hosszabbítható, különben miért írná a kézikönyv is, hogy szabványos, D-SUB kábelről van szó?
Azért arra a hosszabbítást tiltó mondatra kíváncsi lennék, pontosan hogy szól. Ill. hogy hol található, mert lehet, csak elsiklottam felette.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Hammon Serra
üzenetére
Az LCD TV topicból van az infó, ott írták, ha elromlik a készülék, az eladónak kell gondoskodni a szállításról.
Egy ilyen TV jellemzően 15-20 kg... meg kell kérdezni a garancia topicban, vannak ott fogyasztóvédelmisek is, majd megmondják a frankót.

-
törölt tag
-
-
törölt tag
Köszi...
Igaz, a hangerőt fel lehet tekerni, de attól még abszolút nem részletgazdag, ahogy szól. Pl. ugyanazt a zenét ráküldöm számítógépről, majd mp3 lejátszóról, hát ööö... mintha nem is ugyanazt hallgatnám. Ki kellene próbálnom, hogy az oldalsó bemenetre kötöm a hangkártyát egy teszt erejéig... hogy erre eddig miért nem gondoltam. 
Na, csak álljon össze a masina (karácsony óta szét van szedve
), egyből le is tesztelem!Mondjuk a TV-t én is rá szeretném majd kötni, de valószínű optikai kábelen teszem meg, az a bemenete most úgyis üres.

-
törölt tag
Megnéznétek, ill -hallgatnátok, ha a SoundTouch oldalsó vonalbemenetére dugtok egy lejátszót, akkor mit produkál a Z-5500?
Mostanában használtam volna így párszor (mp3 lejátszó "kihangosítása"), de nagyon gázul szól. Halk, és olyan "mosott" az egész hangkép.

-
törölt tag
válasz
eszement25
üzenetére
-
törölt tag
válasz
vargapdavid
üzenetére
Jaja, az enyém is ilyen, külön örülök neki - könnyebben tudtam megtoldani a hátsó hangszórók kábelét.

-
törölt tag
válasz
Adrián29
üzenetére
Akkor miért nem vettél egy Auzen X-Fi-t? Állítólag jobban szól, mint a Creative kártyái. Igaz, nincs hozzá külön panel és távirányító, de én úgy látom a felhasználók nagy részének ez úgyis csak felesleges sallang.
Egy Z-5500-on amúgy sem hiszem, hogy bármi különbséget hallanál a különböző X-Fi-k között, ebből a szempontból is totál felesleges kiadásnak tartom az Elite Pro-t, de lelked rajta.

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Azt még kifelejtettem, hogy ez a korlátot mintha az X-Fi processzor jelentené, tehát a Creative kártyáinál is 96 kHz a maximum. Azért erre rákérdeztem az X-Fi topicban. Ezt a beszélgetést is inkább ott folytassuk.

-
törölt tag
válasz
szaszapi
üzenetére
Az X-bit labs tesztjében.
Szól az szépen, de csak 96 kHz-n fog mintavételezni. Kérdés, egy Z-5500-on ez mennyire hallható ki. A DVD Audio amúgy sem szól dts-ben: ez 5+1 csatornás analóg hangot jelent, 24 biten, 192 kHz-en mintavételezve.Másik fontos dolog, hogy DDL esetén 48 kHz-re ugrik a mintavételezés, ha változtat rajta az ember, kékhalál. Utóbbit már mintha javították volna.
-
törölt tag
válasz
szaszapi
üzenetére
Nem tudom, én is örlődtem egy sort, hogy kell-e nekem ez a plusz költség. A legtöbb netes review-ban agyondicsérték a kártyát, egy oldalt találtam, ahol írják a gyengeségeit is: ami ebből megmaradt bennem az az, hogy zene alatt túl lágy a hangja, ill. a 192 kHz mintavételezést nem támogatja, pedig DVD Audio esetén szükséges lenne.
Nos, mindez az audiofileknek biztosan feltűnik, én a magam kis Z-5500-asával nem vagyok az ilyen dolgok kimutatásához szükséges tesztrendszer birtokában.

Nekem a Crystalizer is nagyon tetszett, Game módban is biztosan megdörren a kártya, zene alatt pedig nem ez lesz a szűk keresztmetszet. EAX 5.0 hasznos jószág, nincs FlexiJack - nem kell átalakító a coax kábelhez, DD és dts kódolás, van hozzá legális Alchemy, állítólag korrekt driverek... engem meggyőzött.
Más kérdés, hogy horror ára van, a fenti előnyökkel együtt sem vagyok biztos benne, hogy jó döntés ez így, de bízom benne, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeimet. -
törölt tag
válasz
szaszapi
üzenetére
SoundTouch-ban felcseréled a két jack dugót, vagy a mélynyomónál a kábeleket.
Az előbbit itt kizárhatjuk, mert nem az analóg bemenetekre érkezik a jel, de utóbbi véletlenül előfordulhat. Igaz, alapból kicsi rá az esély, s egy ilyen hiba valószínű már korábban kiderült volna, mégis csak ez jutott az eszembe mint lehetséges magyarázat. Mindenesetre a távirányítón a test gomb gyorsan levizsgáztatja a rendszert.

-
törölt tag
Ez most részben reklám volt, át is tettem OFF-ba. Amúgy tényleg remek kártya, egyszer akartam leváltani egy X-Fi Fatal1ty-re, de utóbbi három nap után visszaadta a helyet az Au2-nek. )
Most is csak az Auzen X-Fi Prelude miatt eladó.Norb3rto: Jónak jó (szólni fog azzal is), de messze nem az igazi.

csabbba95: Itt egy írás a Z-2300-ról, fórumtéma is kapcsolódik hozzá. Ez pedig egy összehasonlító topic. Legközelebb használd a keresőt.
[ Módosította: Racecam ]
-
törölt tag
Azt írták, ugyanazt a C-Media 8788 chipet használják, s Vista driverek tekintetében ez sem az igazi...
Ott van még az Auzentech X-Fi-je, de az meg átalakított Creative meghajtókkal működik, ráadásul még az előbbiekhez képest is drága...Közben látom ám, hogy van driver az Au2-höz, csak hiányos... ennek ellenére valószínű marad a kártya, fél év alatt úgyis sokat tisztul a helyzet, addig meg simán elleszek így - lehet, még azután is.

-
törölt tag
Hát nem tudom... ott van még a Razer Barracuda, Az ASUS hangkártyája, de állítólag ezeknél is béta verziós a Vista driver.
Lehet, hogy valahogy összeügyeskedhető, hogy működjön az Au2, de az is lehet, hogy X-Fi lesz helyette... még nem tudom, mi lesz.
Nem biztos, hogy gondod lesz vele, sokan használják megelégedéssel. Nekem viszont nagyon nem jött be...

-
törölt tag
Az én tapasztalatom szerint egy rakat trágya az X-Fi driver, 3 nap után eladtam a fenébe, s visszatettem az Au2 ZS-t.
Sőt, a Vista driver hiánya miatt lehet, az Au2 is száműzettetik, pedig Xp alatt nagyon meg vagyok vele elégedve.Én is boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

-
törölt tag
Az átalakításnál is keletkezhet valamiféle minőségromlás, azt hiszem ehhez kapcsolódik a jitter fogalma. Audiofülek ezért szeretik jobban a coax-ot - nomeg állítólag máshogyan is szól, mint az optikai, de ez az ő dolguk, majd megvitatják egymás között.

Digitális kimenetek (és kábelek) között nem kéne, hogy ilyen eszközökön kihallható különbség legyen, de akkor úgy látszik mégiscsak van. Meg kell hallgatni, aztán az ember a füle alapján eldönti, hogyan használja a rendszert.
-
törölt tag
Teljesen mindegy, milyen digitális kimenetre kötöd, még az alaplapival is ugyanúgy szólna. Analóg átkötésnél jön csak ki a különbség, ill. az EAX támogatás miatt a játékok még jobban szólnak.
A Platinum a távirányítóban nyújt pluszt, ill. kapsz még egy rakás ki- és bementet az előlapra. Ha ezeket nem használod ki, akkor felesleges vétel, hiszen a kártya ugyanaz, mint a sima változatok esetében.
-
törölt tag
Én a Z-5500 dekóderét izzasztom, olyan jól néz ki az a felirat a SoundTouch-on!

Elvileg a megfelelően árnyékol coax kábel nem szed össze annyi zajt, mint az analóg vezeték, ezért jobb minőséget lehet elérni, a gyakorlatban semmi különbséget nem hallottam.
A két dekóder között is biztos van különbség, de ez - általam legalábbis - nem kihallható. -
törölt tag
3,5 mm mono jack - RCA átalakítóra és egy RCA - RCA végű coaxkábelre lesz szükséged, de basszus, a topic már egy hete ebből áll!

Hangfalkábelből sokféle létezik, sokféle árban, hifi boltokban kaphatsz szinte bármilyet, ezeket legjobb tudomásom szerint méterre árulják. Ajánlani nem merek, nem ismerem őket.
-
törölt tag
Ha a hangkártyába is jól kötötted be, akkor nem tudom mi okozza a gondot. Biztos jól van bedugva? Nálam akkor jöttek elő hasonló dolgok, mikor két kábelt felcseréltem a hangkártyánál. Csodálkoztam is, mintha máshogy szólna, mint eddig.

boci85: Úgy van az, ahogy racing01 mondja. Az S/PDIF out-ot még be kell hozzá állítani - ez az X-Fi-nél mintha alapértelmezett lenne, de a lejátszóprogramban már nem biztos.
-
törölt tag
Távirányítón nyomj egy test-et, ha úgy végigmegy szépen, akkor a hangkártyába köthettél be valamit roszzul.
zoly20: Ekkora hangerőn nem járattam huzamosabb ideig, meg sem bírnék maradni a szobában.

Szerintem kicsit vedd lejjebb a hangerőt - lehet, hogy túlterheled a rendszert, amit egy ideig elvisel, aztán feladja a küzdelmet. Ez csak magánvélemény volt, lehet, hogy semmi baja sem lesz. Kérdezz rá a hangfalas topicban. Nem pörög a téma, de a szakértők ott gyülekeznek.boci85: A dts-t csak akkor írja ki, amikor dts stream-et kap.
Leginkább DVD filmeken van ilyen.
Kijelzi még a Dolby Digital-t is, de alapból csak simán Stereo-t ír, vagy amilyen módba állítod. -
törölt tag
válasz
darnellsmith
üzenetére
Netes források alapján 25 kiló. Mondjuk a hurcolással én is megszenvedtem már egyszer.

bzoley: Szerintem nyugodtan gyárthatsz házilag is...
-
törölt tag
válasz
railgun1
üzenetére
Csak pár gondolat:
1.) Ha egyedül hozza "eléggé" meg fog szenvedni vele: 25 kilós a doboz.
2.) Az USA-ban más az elektromos rendszer, ezért egy adapterről is gondoskodni kell.
3.) Garanciának annyi.
4.) Amint kihozza az országból, rárakják a vámot - így már nem is annyival olcsóbb.Összességében nem hozatnám be kintről.
-
törölt tag
Analóghoz a Z-5500 dobozában találsz kábelt, digitálishoz pedig egy 3,5 mm mono jack - RCA átalakító és egy RCA - RCA coax kábel kell. Media Marktban, Elektro World-ben, elektronikai boltokban kapható. Talán még a TESCO-ban is be lehet szerezni.

A Platinumon azt hiszem van optikai kimenet is (az 5,25"-os panelen), de szerintem bután nézne ki, ha a gép elejéből a SoundTouch hátuljába menne egy kábel.

Ha ennek ellenére optikain is össze szeretnéd kötni, mindkét végén Toslink csatlakozós kábelt kell venned. Fent említett helyeken ez is beszerezhető. -
törölt tag
Digitális jelet nemcsak optikai úton lehet küldeni - egy coaxkábel is elég hozzá. (Sőt, akár az egyszerű rézdrót is.) Az optikai adattovábbítás más elven működik, az alap Audigy kártyák ezt nem támogatják.
Coaxkábel + átalakító kell, kicsit feljebb linkekkel leírtam mindent.
bzoley:

-
törölt tag
Köszi, de nem vagyok a téma szakértője, csak néhányszor megjártam, s tudok adni pár tippet, mi lehet a gond.

Mono jack átalakítóval működik, ha esetleg stereot vettél, az nem jó. (Mono egy gumicsík, stereo kettő.)
Amúgy valóban annyi, hogy mindenütt be kell állítani az S/PDIF kimenetet. DVD lejátszóban, AC3 filterben, hangkártya driverben. Lejátszóban a hangbeállításoknál lesz, AC3 filtert inkább töröld le (már úgysem kell
), hangkártya drivert nem ismerem, nekem az Au2-nél az AudioHQ-n belül a Decoder fülön állíthatók ezek a dolgok. -
törölt tag
válasz
csizzah
üzenetére
Köszönöm, mindig tanul valami újat az ember!

A DVD Audio lemezek 5.1 csatornás, analóg hanggal bírnak - ez nem megy át a digitális kimeneten, muszáj az analógot használni. Ezért marad alul az alaplapi hangkártya.

Az AC3-ba kódolás szintén veszteséges, de bevallom, nem próbáltam, így nem tudom, hogy egy Z-5500-on pl. kihallható-e DVD Audio esetén a minőségromlás."az xfi-k is mint a régebbi hangkártyák 16bit/48KHz spdif out támogatással rendelkeznek"
Hmmm, analógon viszont 24 bit / 96 kHz-et tudnak... lehet, ezt a különbséget hallom?boci85: Nálam a sarokban van a láda, kicsit elfordítva. Amikor a kanapéról nézem a képernyőt, éppen "rám lát" a mélyhangokért felelős egység.

Korántsem biztos, hogy ez az ideális beállítás, de a szobám ezt tette lehetővé, s nekem így bevált. -
törölt tag
Ahhoz, hogy a digitális kimenetet használd elég venned egy RCA végű coax kábelt és rá egy 3,5 mm mono jack - RCA átalakítót. Így már össze tudod kötni.
A forrasztást én nem javaslom, hiszen gyári elemekből egyszerűen, olcsón és hatékonyan megoldható az egész probléma.
Audigy elsősorban játéknál jön jól, ott a hardveres gyorsítás, az EAX, ill. a sokkal tisztább hang. DVD Audio esetén is kapásból lehet hallani, hogy ez nem alaplapi, bár ilyen célra vannak komolyabb kártyák is.
Egyébként én úgy vettem észre, analógon valahogy teltebben szól, mint digitálison... -
törölt tag
Ha főleg zenére kell, akkor inkább valami ilyesmit vegyél.
Az M-Audio gyárt még amolyan aufiofil-szerű hangkártyákat, de ennél többet nem tudok róluk.A Trust kártyát sem ismerem, ezeknek inkább a hangkártyás topicban kérdezz utána. Ott több egyéb, hasznos tanáccsal is ellátnak!
-
törölt tag
Észrevetted egy szó.

Na jól van, itt úgysem ez a lényeg.
Akkor hát ma van a nagy nap... Gratulálok a szetthez, bízom benne, beváltja a hozzá fűzött reményeket! Ha kérdésed van / lesz, írj, segítünk.Rákerestem, mennyit nyomhat, a legtöbb helyen 55 lbs-t írtak.
-
törölt tag
Haverom egy Creative GigaWorks S750-et rendelt onnét, egy hónapon belül szállították. Ettől persze lehet, hogy nem ez a jellemző.
A postaköltség úgy emlékszem 10 ezer alatt volt, de vissza kellett küldenie, mert meg se nyekkent a cucc.
Mintha ki tudta volna bulizni, hogy a ezt ne neki kelljen fizetnie, mindenesetre egy hónap elteltével még semmi hír nem volt arról, hogy áll a javítás. (Illetve, csere mert ennyi idő után küldenek egy újat - a hivatalos áláspont szerint.)Meg is kérdezem az újabb fejleményekről, csak el ne felejtsem.
Szóval lényeg a lényeg, Pixmania-val csak óvatosan!
-
törölt tag
válasz
palika90
üzenetére
Próbáld ki másik játékokkal is, ha ott megy, akkor a Dirt-ben van a hiba.
Az ilyen kérdéseket viszont ne itt tedd fel, hanem mondjuk az Azonnali kérdések órájában, vagy ennek a játékokkal foglalkozó változatában.
Megaztán van direkt Gamepad topic is.
-
törölt tag
Azt ugye tudod, hogy a Pixmania francia cég, s weben feltüntetett árra rájön a postakölség? Magyarországi székhelyük nincs is, így ha gariztatni kell valamit, Franciaországba kell kiküldeni, ennek a költségét a vevő állja.
Előre kell utalni, s fizetés után 3-4 héttel érkezik a rendelt cucc. Már ha érkezik...
Így már talán nem is olyan olcsó.
-
törölt tag
A DD, ill. dts streamet az X-Fi is kiküldi, csak a kérdés nem erre vonatkozott.

Amúgy maga az X-Fi nem éppen gagyi, sőt, csak a szoftver, amit adnak hozzá, az, hát, ööö...

Játékhoz azért jól jön az EAX, s a 2.0 verzió fölött ezt csak a Creative kártyái támogatják. Ha ez nem lényeg, akkor persze viszonylag sok alternatíva van, de én az alaplapi hangkártyákat - dts Connect ide, vagy oda - nem sorolom közéjük. Főleg ha figyelembe vesszük, hogy a kódolás software-es...
Anyád911: Szerintem nem.
-
törölt tag
válasz
eszement25
üzenetére
Ha meglesz a cucc, majd beszámolót kérünk!

blambun: Próbáld ki, hogy egy teljesen másik körre kötöd rá. Mondjuk kihúzod a hűtőt és megnézed, abban az aljzatban működik-e a Z-5500?
-
törölt tag
válasz
blambun
üzenetére
Ebben mi sajnos nem tudunk segíteni.
Ha nem jön helyre, gariztasd.Ha már nem garis, akkor nem tudom, javítást vállal-e valaki, esetleg egy szakemberrel meg lehet nézetni...
szerk.: Most, hogy visszaolvastam látom, hogy korábban is produkált különös dolgokat. Sajnos úgy néz ki ez elromlott, mindazonáltal bízom az ellenkezőjében!
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Egy hónap elteltével.
Mélyláda befoglaló méretei:
szélesség: 33,5 cm
magasság: 33,5 cm
mélység: 41 cmMérőszalaggal néztem, nem mérnöki precizitással, így pár mm lehet, hogy hibádzik a méretekben.
P.O.W.: Szerintem megéri.

Agyzuzo: Sajnos nem tudom, mi okozhatja a csatornák keveredését.

Ha a játékokban térhangzást szeretnél, akkor analóg átkötést kell használnod, mert az S/PDIF csak a bal és jobb első hangszórók stereo jelét engedi át. -
törölt tag
válasz
Menkdog
üzenetére
Úgy néz ki, a Z-5500 nem a digitális stream-et kapja meg, hanem az első hangszórók stereo jelét.
Ez akkor szokott előfordulni, ha valamelyik program dekódolja a DD jelet. Nézd meg a lejátszó software-ben, AC3 filter-ben, ha van ilyen a gépen, vagy a hangkártya driver-ében; mindenütt az S/PDIF-et állítsd be, így jónak kell lennie. -
törölt tag
válasz
blambun
üzenetére
Nálad valami (szerintem software-s) gáz lesz, tisztán kellene szólnia. 29% + 1-2-es hangerőn is recseg? Közel hajölva meg kell hallanod, ha igen.
A bemeneteket érdemes elnémítani, próba kedvéért a Crystallizer-t és a CMSS-t is kilőném.
Kösd rá egy asztali DVD/CD lejátszóra, ezzel egyből megtudod, hogy a gépben, vagy a Z-5500-ban van-e a hiba. -
törölt tag
válasz
üzenetére
IKEA-ból hoztam nekik hátsó állványt. Nem vérprofi, de a célnak tökéletesen megfelel.

Zin: Ha tényleg kicsi a szoba (< 20 m2), akkor biztosan elég hosszúak lesznek a kábelek: [link]
(Gondolom az újabb, csiptetős változat kábelei is kb. ilyen hosszúak lehetnek.)
Nálam a frontsugárzók zsinórjai a monitor mögött összekötegelve futnak, majd a falra távtartóval felcsavarozott nyír lécek mögött folytatják az útjukat. A hangszórókat is erre a lécre rögzítettem. Kb. 3K plusz kiadást jelentett, s (szerintem legalábbis) igazán esztétikus.
A hátsó sugárzókhoz vezető kábeleket a fal mellett vezettem el.
Allecto: Garancia gyanús...
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
djsharky24
üzenetére
Akkor is búg, ha egy másik körön levő 230-as aljzatba dugod? Ha igen, akkor nagy valószínűséggel hibás a szett, s gariztatni kell. Szerintem.
-
törölt tag
válasz
blambun
üzenetére
Semmi előnye az XtremeGamer Fatal1ty-nek-nek a Music-al szemben, leszámítva azt, hogy előbbit be lehet szerezni.

Nálam a WMP általában maximumon van, inkább a Master hangerőt veszem le, s a SoundTouch-ot tekerem feljebb.
Azért szeretem így, mert van egy távirányítóm, amellyel gyakorlatilag bármit elérek a gépen a fotelből, így elég ez az egy eszköz, általában nincs szükség a Logitech távirányítójára. (Jó, azért az is oda van készítve, csak ritkábban használom.
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Iphone 16 pro max 256gb desert titanium eladó
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RX 7700 XT 12GB / B550M WIFI / 32GB RAM / 1TB NVMe SSD / 750W
- Eladó Gamer számítógépem.
- Honor 90 Lite 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- OnePlus 15 16/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Lenovo Legion Slim 5 Ryzen 7 7840HS 16GB 512GB RTX 4060 OLED 120Hz 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE RTX 3080 Gaming OC videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB CM MasterBox MB520 TT 750W
- Xbox One S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Komolyra fordítva: töröld le, nincs rá szükség.