Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbolada II
őstag
Halkan megsúgom hogy a magas+közép pillanatnyi terhelhetősége maximum 25W, tartós terhelhetősége 12W. Nemhogy 500W-ról de még csak 200W-ról sincs szó. Amiről te beszélsz, az azt jelentené hogy 1 kocka hangerőn olyan 10 mp alatt kiütnéd az összes szatot.
*Boldog karácsonyt mindenkinek!
-
Turbolada II
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
Az részletkérdés hogy lefejelném vagy összeakadna a zsinór. A LÉNYEG AZ HOGY A HD555-ös AZ ÉN FEJEMEN LENNE.

-
Turbolada II
őstag
"A témánál maradva meg aki fülest használ az mit magyaráz? Megnézném, amikor átjön a csaj aztán előszedi a jack osztót, hogy gyere bébi dugd be magad, hogy te is hallj valamit
"Nálam megoldható. Van egy Sennheiser HD465-ös meg egy Sennheiser HD555-ös fejhallgatóm. Egyik megy a Logitech (koax) fejhallgató kimenetéről, másik analógon megy az Onkyo erősítőm fejhallgató kimenetéről.
Az a szánalmas hogy nem hiszed el, milyen fasza!
Néma diszkó.
(Mondjuk annyira nem néma, mert mindkét fejhallgató nyitott.) -
Turbolada II
őstag
Kíváncsi vagyok mennyiért vették meg a THX logót.
Már egyszer olvastam a THX követelményekről szóló listát. Például 105dB hangerő minimális THD torzítás mellett. Aztán 20-20000Hz-ig történő frekvencia. És még van vagy 20 követelmény. Most hirtelen ez a 2 jutott az eszembe, a Z-5500 egyiket sem tudja. Ami tudná, az 1-2 százezer forinttal több lenne. Szóval a THX logó csak egy dísz, de annak azért nagyon megfelel, szép dizájnos.
*a műanyag dobozok nagyobb hangerőnél már rezonálnak, szerintem a hangfal anyaga a fa és a beton. Láttatok már betonból készült hangfalat? Állítólag jobb mint a fa.

-
Turbolada II
őstag
A Még Közelebb albummal teszteltem amit előzőleg vettem. A HD595 szigorúan akusztikus zenére jó. A HD555 is inkább ilyen irányba hajlik, de még azért elmondható róla hogy mindenevő, a HD515 meg inkább tüc-tüc-re jó, de akusztikus zenén is elmegy. A HD595-ös és HD650-es között nagyon kevés volt a különbség a hallásom szerint. Ha megveszed, nehezen fogod tudni levenni.

-
Turbolada II
őstag
válasz
üzenetére
Ákos Még közelebb albumát szerettem volna megvenni, ezért elmentem a Media Marktba. Szépen meg is vettem az albumot és amikor kifelé mentem elhaladtam a fejhallgatók mellett. Gondoltam, ha már itt vagyok meghallgatok egyet-kettőt. Volt ott AKG, Beyerdinamik, Behringer meg Grado. A Grado drága volt, az AKG túlszínezte a hangot, a Behringer nem volt egy nagy szám. A Beyerdinamik és a Sennheiser között vaciláltam, de inkább márkahű maradtam. Ezért a pénzért a Sennheiser szólt a legjobban, közel sem a világ legjobb fejhallgatója, de az ár-hangzás értéke ennek a legjobb. A HD465-ösnek több mélye van, de ez jóval mélyebbre lemegy, mindenben veri a 4-es sorozatot.
Aki teheti próbálja ki. (minőségi jelforrással)
-
Turbolada II
őstag
Végre megjött a Sennheiser HD555-ösöm. Ez az első hangtechnikai eszközöm ami teljesen lefedi az emberi hallástartományt. A Logitechet a magasakban nagyon megveri. A Tangband csak egy egyutas hangszóró, de ehhez képest azért korrekt magasa van, de a Sennheiser mégis más dimenzió. Azt még hozzátenném hogy a JBL SCS 178-as sem tud ilyen magasakat.
* Sztereoban az Onyko TX-7630-ammal vetekszik. A Hi-Fi Wiki is megemlíti az Onkyo TX7*** sorozat sztereo képességeit.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
Nekem a becsület mindennél fontosabb. A 2. Z-5500 amit küldtek, szerintem egy visszaküldött hibás darab. A Soundtouch potmétere elég "érdekesen" áll. Így elmondhatták, hogy tessék kárpótolva vagy, de én akkor sem hiszem el, hogy egy Genius méretű és teljesítményű mélyláda kenterbe veri.
Nem tudom hallottál-e Fukuyama bizalom elméletéről? Az biztos hogy maximum úgy adom el valakinek, ha meghallgatja és tetszik neki. Amíg mindenki átver mindenkit, addig ilyen lesz a világ. Ja és bennem az igazi magyar mentalitás dúl, csak mondjuk a 70 évvel ezelőtti. A "jó magyar mentalitást" a Kádár rendszer ültette az emberekbe, ami minden csak nem magyar.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Valério
üzenetére
Teljesen igazad van. Mivel nincs már elállási jogom és van bennem annyi morális tartás, hogy így nem adom el, nem tudom mit kezdjek vele. Legalább a szatok is fából lennének, így mehetne az egész a tűzbe
. A pontosság kedvéért megjegyezném, hogy az S750-es is ugyanennyire ócska. A "szar" Geniusommal 3 év alatt semmi probléma nem volt. Ezzel fél év alatt vagy 4-5 biztosíték, háttérvilágítás, 1 erősítő elhalálozott. Nem is beszélve a "mélyről", ami csak nagy hangerőnél élvezhető.Legalább már 15-20! embert számoltam össze akinek már volt komolyabb problémája ezzel a csodamasinával. Lassan azok kerülnek kisebbségbe, akiknek hibátlan a rendszerük.
*izé Ajánlom, hogy nézz el a Genius topikba és nézd meg a hozzászólásaimat, a Geniusról szinte csak jókat írok, mert az egy jó 5.1 volt. Az hogy az utóbbi időben ennyire leromlott a minőség az eléggé lehangoló. Velem nem lehet lenyeletni a békát, ami szar az szar. Nem ezért adtam ki 70000 Ft-ot, hogy ezt kapjam. Szerintem sokan mások is hasonlóan gondolkodnak. El sem tudod képzelni, már mennyi embernek adtam a Logitech ügyfélszolgálat telefonszámát privátban is.
-
-
Turbolada II
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
A frontok milyenek? Balboa széria? És a többi?
-
Turbolada II
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
Én voltam az aki ezt az összeállítást javasolta? H/K AVR-132 + JBL SCS 178 nem?
-
Turbolada II
őstag
Próbáljátok ki, hogy a két kezetekkel mintegy kiterjesztitek a hallófelületet. A fületek köré tegyétek a kezeteket úgy, mintha egy második fülkagylót növesztenétek. A hüvelykujj a fülkagyló alsó részét ölelje körbe a mutatóujj a felső részét.
Aki kipróbálta mondjon véleményt. A hatás nem placebo, csak egyszerű fizika.
-
-
Turbolada II
őstag
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Az a baj hogy itt sokan nem tudják mit jelenet a watt. Van egy Onyko TX-7630-asom, hozzá két darabonként 25kg-os hangfalam. Csináltunk vele házibulit egy kb. 80nm-es teremben, a hangerő kb. 1/2 és 2/3-mad között volt, iszonyatosan durva volt a hangerő és itt jön a csattanó, az erősítő 8 ohmon 2X70W-os. Nagyjából 2X50W ment folyamatosan. Szobai környezetben 2 perc után is garantált halláskárosodás lett volna.
*Gyere el ide, hallgasd meg a Z-5500-amat és megváltozik a véleményed. Biztosíték 3X, Soundtouch háttérvilágítás, gyengécske mély stb...
*A "kalap szar" Geniusról meg annyit hogy a 2,5 éves időtartam alatt amíg használtam semmi baja nem volt. Most is hibátlanul működik a szomszédban.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Gyurike
üzenetére
A 45W néha több mint a 188W.
A torroid tápegység nagyjából 300W körüli a Logitechben mínusz hatásfok, mínusz 5 szatot is kell hajtani, mínusz 2X70W TDA7294-es híd hajtja a mélyet. A Genius 45W-os adata 100X korrektebb, mint a Logitech 188W-ja.Az meg hogy a szatok 60W-osak az egyenesen nevetséges. A valódi teljesítménye 5X12W, és a Genius szatjaiban a 2 hátsó szat (7cm) kivételével 10 cm-s hangszórók vannak, nem 13 cm-esek. A Genius 1/3 és 1/2 hangerő között még szépen szólt, csak afelett kezdett torzítani.
-
Turbolada II
őstag
Helló.
06-1 777-48-53 Ezt a számot hívd. Szükség lesz a sorozatszámra és a PID számra is. Azt hogy érted hogy "puffog" a mélynyomó? Ha már felhívod őket nem kérdezed meg, hogy hallottak-e a "gyenge mély" problémáról? Nekem kis hangerőn teljesen élvezhetetlen a mély. Az előző 5.1-em (fadobozos Genius) rendszeresen leverte a szekrényemről a különböző számítógépes alkatrészek dobozait. A Logitech-el ez a mutatvány ritkán sikerül. -
Turbolada II
őstag
Valószínűleg hibás darab volt. Ilyen az enyém is a mély 7 kocka felett talál magára, kis hangerőn nem túl élvezetes. Fél hangerőnél 7-10 kockán már normálisan szól, de valahogy nem az igazi. A Genius 5000-es egy kalap szar minőségre és mélyre egyaránt. Nincs még egy olyan hangfalrendszer amiből ennyit vittek vissza. A Geniusnál a fél hangerő is fülsüketítő szobai környezetben. Az a baj, hogy nem hiszem hogy találsz régi szériás Geniust. Arról lehet megismerni hogy a hátsó satok kis kocka alakúak. A YouTube-os videókat meg olyan barmok csinálták akik Boost állásba tekerték fel a hangerőt, úgy érthető a brutális mértékű kilengés.
*A Reloop az DJ termékeket gyárt, ami technohoz,trancehez, goához jó de máshoz már nem annyira
-
Turbolada II
őstag
Reloop?
Az az egyik leggagyibb márka. Hangfalban kb. SAL szintű dupla áron, fejhallgatóban meg igénytelen technohoz még elmegy, ha csak a basszus számít. Hallottam Reloop hangfalat, meg fejhallgatót is. A Sennheiserrel ne vegyük egy kalap alá a Reloopot, maximum az AKG jöhet szóba.A Logitechet meg hallgasd meg mielőtt megveszed, nehogy hibás darabot kapj.
Neked meg a Genius jobban bejönne (szigorúan a régi széria), techno zenére simán elmegy a mélye. A Logitech mélyebbre lemegy, de ez technonál nem kifejezetten előny. -
-
Turbolada II
őstag
'de ettől függetlenül , még így is alig értem hogy csinálják ezt "vacak" 12 wattos hangszórók)
'Érzékenységből, nem erőből. Ez autós hasonlatban így nézne ki: Nekünk van egy 1.4 8V 60LE AEX motorkódú Seat Cordoba, 13 sec alatt van 100-on 4000-nél történő elváltásokkal, egy 1.4-es 16V-s Astra G 90LE ami 100kg-mal nehezebb ugyanennyi (max. 1mp-vel hamarabb van fent 100-on) 6000-nél történő elváltásokkal. Hogy lehetséges ez? Sokkal fejlettebb motor, 50%-kal több lóerő 10%-kal nagyobb súly, mégis csak max. 10%-kal jobb gyorsulás. A gyorsulás 100 felett már kiegyenlítődik, a végsebesség is csak max. 10% az Astra javára. (sebességet GPS-el mérjetek) A kulcsszó: nyomaték, amit zenében érzékenységnek hívunk. A 8V-s motoroknál 2000-2300 fordulat körül megjön a nyomaték, a 16V-s motoroknál 3500 körül.
A hangtechnikában is ugyanazt látni, mint az autógyártásban. Régen nem volt annyi kommersz termék mint most. Autós hasonlatra visszatérve a 16V semmiben sem különb mint a 8V, maximum annyiban hogy többet eszik. A különböző emissziós normákkal és a katalizátorral nagyon visszafogják az autók teljesítményét. Erre csak azt tudom mondani: Lada Forever!

-
Turbolada II
őstag
Az tényleg 86dB! A JBL és a hasonló kategóriában a valós adatokat adják meg, alatta meg olyan kamu adatokat amit nem szégyellnek. A hangminőség meg nem az érzékenységtől függ, a hangerő szempontjából pedig elég a 86 dB.
Az 5X100 wattos Onkyo a drágábbik kategóriás 360W-ot vesz fel, az olcsóbb 280W-ot. Ezt oszd el 5-tel és az eredmény szorozd meg 0,8-cal. A nagyobbik 57W, a kisebbik 45W teljesítményt ad le. A H/K erősítő viszont 440W-ot vesz fel és súlyra olyan 2-3 kilóval nehezebb az Onkyonál. Az a 30W nem RMS vagy DIN szabvány szerinti 30W, hanem mindenféle teljesítményveszteség stb... már le van vonva belőle. "Onkyo wattban" számolva olyan 5X65W körüli lehet a teljesítménye. Az meg hogy egy 5.1-es erősítő 5X100W szinuszos teljesítményt leadjon nagyjából 15 kilónak kellene lennie.
A JBL szett jóval hangosabb mint a Z-5500 egy ilyen erősítővel. 5X12W+1X120W vs. 5X35W vs. 1X120W. Ráadásul fadobozos és 2 utas.
Nekem ez a Jamo nem tetszik, túlságosan mesébe illó adatokat írnak rá.
JBL SC178+ Onkyo, Denon még nem jött szóba? -
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Nekem van egy jó sztereó rendszerem zenehallgatásra. Sajnos sokan nem engedhetjük meg magunknak egy komolyabb 5.1 megvásárlását. Főleg egy ilyen megszorításokkal teli országban.
Azért a 70000 Ft-os áráért nem így kellene szólnia. A mély az tényleg kritikán aluli.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Viktor26
üzenetére
Senkinek ne higgy hogy szól, hanem hallgasd meg. Én a Media Marktban hallgattam meg egy 70000 Ft-os Harman Kardon erősítővel. A Z-5500 és ez köszönőviszonyban sincs egymással. A JBL egy mások dimenzió. Normális mély, telt közép. A magas volt a legérdekesebb, az összes számítógépes 5.1-nek grízes, pontatlan magasa van ehhez képest.
-
Turbolada II
őstag
Nálam meg az a probléma hogy itt van 2 mélyláda + 10 kis hangfal, 3 Soundtouch. Februárban vettem a Z-5500-amat 3 napot bírt, küldtek mellé egy újat, úgy hogy a régit megtarthattam. Ezután az "újon" bő 1 hónapot bírt a Soundtouchon lévő háttérvilágítás. A mély gyengesége mindkét R743, R808 Z5500-nál megvan, megvolt. Mielőtt az első Z-5500 elhalálozott, leírtam hogy itt bizony a mély az nagyon gyengécske. A februári hozzászólások között meg lehet találni azokat az észrevételeket amiket írtam. Akármilyen hangosan hallgatok zenét a reflexcsőből alig jön ki légmozgás, ha maximum hangerő közelében a reflexcsőtől 10 cm-re teszem a kezem, csak rezgést érzek, a levegő mozgásának pedig nyoma sincs. Azok a bass-reflex hangfalak szólnak így, amik csúnyán el vannak méretezve. Itt azonban más gond lehet.
A szervizes fickó nem tudta megmondani mi okozza a hibát?
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
A Főnix csarnoknak sajnos nem túl jó az akusztikája. (Bezzeg az Arénáé!)

-
Turbolada II
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
Így sikerült megoldani a mély hibáját? Ha jól emlékszem neked is problémád volt vele. Javíts ki, ha tévedek.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
Egy 13 centis mély is megrezegteti az üveget.
-
Turbolada II
őstag
-
Turbolada II
őstag
Amit írtál lefordítom a magyar valóságra.
Az erősítő egy hónapja van meg csak, majd tervezek először is új hangfalakat, SAL 2160, MNC Bitbox, esetleg Orion HS-280.
Mélyből még egyenlőre gőzöm sincs mit vegyek, most vettünk egy 1.5 szobás garzont a VIII.kerületben, most "új" 18 éves Lada, aztán gyereknek indul a suli is....
Egyenlőre valahogy karácsonyra van betervezve, egy Techwood 55 centis tv-vel együtt. (Természetesen minden hitelre.)

*A JBL Eon diszkóba való
*A B&W nem túl nagy hangszórókkal rendelkezik
*A KEF túl csilli-villi
*A Klipsh jónak tűnik és múltja is vanÉn a KEF-et vagy a Klipshet venném, de inkább egy házimozira való JBL szett. A Highlander diszkóban is JBL Eon hangfalak vannak, tehát nem igazán szobába való technika.
-
Turbolada II
őstag
Sajnos nem vagyok csilliárdos, és elkövettem azt a nagy hibát hogy nem hallgattam meg előtte. Mondjuk régebben nagy valószínűséggel egy jó példányba botlottam volna. No meg hát otthonra is kell valami normálisabb 5.1 amit sajnálnék házibuliba vinni.
Az érdeklődési köröm is szerteágazó: - kocka noob (számítógépbuzi)
- zeneőrült
- "vad" motoros Simson S51 (60cc-s tuning) powaEzért több irányba is szétmegy a pénzem.
-
Turbolada II
őstag
-
Turbolada II
őstag
Erre való az erősítőn belüli szabályozás, az erősítő egyik oldalán van a 4 db TDA 7294, a másik oldalon 3 másik IC. Valószínűleg ott dől el az egész hangzás. Ja és nem a watt a lényeg, hanem az érzékenység. 12W és 70W között 7 dB a különbség hangerőben ugyanolyan érzékenységű hangszórók mellett. 10-12 dB hangerőkülönbséget érzel kétszer hangosabbnak. Gyakorlatban így néz ki.
Gyagyi hangszóró: 83dB/1W Normális: 90dB/1W
86dB/2W 93dB/2W
89dB/4W 96dB/4W
92dB/8W 99dB/8W
95dB/16W 102dB/16W
98dB/32W 105dB/32W
101dB/64W 108dB/64WTehát a 100dB elég hangos. Egy gagyi hangszórónál 64W kell az eléréséhez, egy minőségi darab esetén 10W.
-
Turbolada II
őstag
Ez az Onkyo erősítőm. 2X70W 4 ohmon, 2X90W 8 ohmon. És 9 kiló, meg szürke.
-
Turbolada II
őstag
Ti már láttatok 500W-os erősítőt, végfokot? Csak az erősítő rész lenne vagy 15 kiló!
Én 2X70W-ról szoktam zenélni az Onkyo TX-7630-as erősítőmmel, és az halláskárosodás közeli szint. Amikor a Logitechet maxra tekered akkor jön ki belőle 10W közép+magas (mármint a szatokból), ehhez képest 70W egy "picit" durvább. A nagy hangfalaimban lévő magasak 2.5 kilót nyomnak darabonként.30 wattól azonnal szétégne a kis Logi hangszórókon a tekercselés.
-
Turbolada II
őstag
De tudom, 4 db TDA 7294-es végfok IC hajtja 4X70W, ebből 2X70W a mélynek 2X70W a többinek. A mély 180W szinuszban, a többi 25/12W-os tehát 12W szinuszban. A trafója torroid és elég nagy, szóval a 280W összteljesítményt ki tudja szolgálni. A valós teljesítmény ha 85%-os hatásfokkal számolunk olyan 230-250W között lehet, ebből a mély a fele wattot zabálja fel.
http://www.tb-speaker.com/detail/1208_03/w3-871sc.htm (kis hangszórók)
-
Turbolada II
őstag
A Logitech ügyfélszolgálatát kell felhívni és ott szépen elmagyarázzák. Az elvágott kábeleket kell elküldeni, a postaköltség kb. 2000Ft és 2 héten belül kapsz újat.
"másrészt szeretnék 3-as 4-es kockán zenét hallgatni. Nem fullnál is erősebben."
Én is ugyanígy vagyok vele, ilyen hangerőnél pedig nincs is mély.
Bass-Boost 22 csak analógon van. -
Turbolada II
őstag
Elméletileg használhatatlanná kell tenni (elvágni az ST kábelét) és el kell küldeni Németországba. Nekem Sortensbe kellett elküldeni és Düsseldorfból küldtek újat. Én nagyon balszerencsés vagyok ezzel a hangrendszerrel. Az első Z-5500 a vásárlást követő 3. napon halt meg. Ha visszaolvasol már az elsőnél is panaszkodtam a mélyre. Ha nem tévedek én vagyok az első aki erről írtam.
-
Turbolada II
őstag
Szó szerint! 2 mély abból egy hibás, 10 szatelit, és 3 ST (abból 1 totál KO-s, egynek nincs háttérvilágítása, a harmadik még jó.) Lassan bazárt nyithatnék. Az a szégyen hogy eddig egy normálisat nem tudtak küldeni. A második Z-5500-nak sincs mélye.
Visszaadnám az egész kupacot egy azaz egy darab normális Z-680-ért cserébe. 5 szatelit és a távirányító és az 5 kábel bontatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- World of Tanks - MMO
- Elektromos autók - motorok
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Futás, futópályák
- Samsung kuponkunyeráló
- Formula-1
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52 XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P51 XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision 7750 - i7-10750H I 64GB I 1TBSSD I RTX3000 I 17,3" FHD I Cam I W11 I Gar!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Eladó Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8/256GB / 12 hónap jótállás
- Dell Optiplex 3020 SFF,i3-4150,4GB RAM,250GB HDD,DVD+RW,WIN10
- Apple iPhone 13 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100% Után gyártott Kijelző
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
"

"
. A pontosság kedvéért megjegyezném, hogy az S750-es is ugyanennyire ócska. A "szar" Geniusommal 3 év alatt semmi probléma nem volt. Ezzel fél év alatt vagy 4-5 biztosíték, háttérvilágítás, 1 erősítő elhalálozott. Nem is beszélve a "mélyről", ami csak nagy hangerőnél élvezhető.

Hogy kérhetik meg ilyenre az embert?