Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Va
őstag
Tök jó érzés és funny hogy ha guglival rákeres az ember arra hogy Logitech z-2300 akkor évek óta az én 2007-es prohardveres hozzászoláshoz feltöltött képem a negyedik a találati listán...
(a Heineken foteles
)Sőt volt már első is... csúszok lefele...

-
D.Va
őstag
Baaasszuuus most vettem észre hogy végig z2200-at írtam... z2300 helyett...
A picsaaba
Vacak ez a mini Toshiba netbook billentyűzet... -
D.Va
őstag
válasz
Papa18
üzenetére
Régebben próbáltam... De kb 70 % hangtól felfele már nem szeretem az 5500-at mert a szatelitek elvérzenek... sziszegős lesz a hang... Meg úgy már a mély sem úgy szól ahogy kéne...
Én most 2 db z2200-al tolom, ez így jobb hatás, mert 2 db fürge 20 centis-t nem kell úgy kitekerni mint egy 5500-ast
Mindkét tekerő háromnegyed méllyel van és max fél hangerőn... Mit ne mondjak, szeretnek a szomszédok... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
5.1 meg nem kell mert nem tudom most elhelyezni... De venni akarok még 2db z2200-at![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
D.Va
őstag
válasz
Papa18
üzenetére
Azért ha valaki ész nélkül küldi a hangerőt akkor egy Logitech jobban bírja mint a Gembird...
Tesómnak 5 éves a z5500 és nem volt kímélve.
Nekem itthon két db z2200 van és nagyon durván kapja, de semmi baja. Unokatesómnak is 2db z2200 van szintén hiba nélkül. Ő is BASS-test mániás pedig
És ezek is kb 5 évesek...Amúgy meg egy fórum alapján nem lehet megállapítani hogy mennyi a hibaarány...
Szerintem a z5500 tulajok 95 százaléka szerintem nem PH tag...
Ráadásul pech-es is lehet valaki mint pl én... LG DVD-m egy év alatt 3 romlott el... Pedig közben eladtam több százat és azok közül meg kb 1-et se hoztak vissza... Így szidhatnám az LG-t hogy szar mert nekem mind elromlott...Egy a lényeg, Murphy barátunk nem alszik!

-
D.Va
őstag
válasz
Papa18
üzenetére
Azért ez a szoba akkusztikájától, sőt még a szobán belüli elhelyezéstől is erősen függ én sokat próbálgattam, van itthon X230, X530, és z2300 is, és ha olyan helyre rakom akkor majd szétszed a basszus, ha meg máshova pl 2 méterrel arréb rakom alig van mély, csak puffog... Meg kell találni a helyét... Én pl átrendeztem a szobát...

-
D.Va
őstag
válasz
Papa18
üzenetére
Igaz ami igaz, ez az egyik legszebb PC-s hangrendszer szerintem...
Ilyen Gembit még nem hallottam, de sokat adtam el... Am volt olyan vásárló aki vett 2.1 Gembirdet és azt mondta hogy meglepődött... (Bár gondolom a Logitechnél szívrohamot is kapott volna
)5 éves eladási statisztika egy vidéki PC-s boltban: 90% gembird vs 10 % Logitech. Ez van, szegíny ország vagyunk...
Mondjuk olyan is van akinek hiába mesélem csillogó szemekkel hogy milyen jó a Logitech... nem hiszik el... Azt hiszik csak rá akarom beszélni a drágábbra... Szomorú de ez van...
Hitetlen kutyák!!! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
D.Va
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Hát nem lehet egy lapon említeni a két márkát az tény
Bár az is tény hogy úgy kb 20x drágább egy Logitech... 
-
D.Va
őstag
Nem értelek.
Nekem is SB Live van. A Mély vágással felesleges tökölni, a logi erősítője ezt elintézi, ha meg te szoftverrel lejjebb veszed a vágási frekit, nő a "lyuk" a mély és a frontok közt, ha meg növeled akkor nem a mély lesz erősebb hanem felesleges hertzeket etetsz a méllyel.
Ha még több mélyet akarsz, akkor a MASTER VOLUME-nél a hangerőszabájzón állítsd be a speciális tuljdonságot, és itt hardveresen állíthatod a magasat/mélyet.
De ekkor már nagyobb hangerőn torzítani fog. Ez MINDEN hangszóróra igaz. Bőven elég ha a soundtuchon maxolod a mélyet. -
D.Va
őstag
válasz
üzenetére
Tökmindegy hogy milyen olcsón veszed: Ha gáz van a cuccal ne is a bolttal vedd fel a kapcsolatot, hanem felhívod a magyar logitech irodát és ők elintézik a garanciát.
És egyébként bárki aki hibás cuccot vesz, küld nekik a logitech 2 héten belül másikat. Én már garanciáztttam pár logi terméket, szóval már nem félek hogy jó, vagy rossz cuccot kapok, ha gyári hibás, kicserélik.
-
D.Va
őstag
válasz
Deluxe00
üzenetére
Ja, ja!
Ráadásul ha vmolyen csoda folytán rá is tudná kötni, az halálos lenne a logi számára, ugyanis ekkor már egy eleve felerősített hangot kapna, ha odakennél neki, a hangszóró szanaszéjjel szakadna a torzítástól.
Kivéve ha az erősítő sub kimenete nem aktív.
max úgy tudnád megoldani ha lehúznád a logi hangszórójáról a vezetéket, és rákötnéd az erősítő aktív szub kimenetéből jövő vezetéket. De nem szólna szebben!! A logi aktív erősítője tökéletesen ehhez a hangszóróhoz van tervezve!!
Amúgy meg minek akkor a logitech neked
Vettél volna inkább 80-ért vmi, jó kis mélyládát! -
D.Va
őstag
válasz
Harry Potter
üzenetére
A helyedben nem kötnék rá semmilyen más szatokat az 5500 subjára!!!
Először is gondold meg, hogy nagyon sokba fog kerülni, ha olyan hangfalat akarsz, amik olyan tisztán szólnak, mint a logi szatjai! Akkor minek 5500 ha a szatokat kilököd?
70 K-ból inkább vegyél egy 5 csatornás erősítőt! (megjegyzem nem fog szebben szólni)
Másrészt, ha te rákötsz, 5 nagy állóhangfalat (gondolom, ezek kb 200W-osak) szét is cseszheted a cuccaidat! Más ellenállás, más felépítés teljesen. A z5500 kompletten frankón össze van rakva ahol minden paraméter tökéletesen egymáshoz van igazítva!
-
D.Va
őstag
Bár még nem vettem + a Logit, (várok amíg kijön a hibátlan széria...), terveztem hozzá egy 1m magas állványt. Valami ilyesmi lett (lesz) belőle:

[link]
Gyári állványokra úgyse lehet tenni, mert elég egyedi a logi talpa. A logitech.hu –n van az 5500-ról egy frankó kis videó (érdemes +nézni, poénos), ott is elég egyedien oldották meg az állványra szerelést, ráadásul esély sincs rá hogy olyat szerezzek. Szal muszáj magamnak barkácsolnom 5-öt. Amilyen egyszerű, olyan nehéz lesz +csinálni. Pedig csak 3 részből áll: 1 acéllemez, 1 merevítő-rúd, +1 acéltalp (az alján gumilappal) hogy jó stabil legyen. Az acéltalpat tuti kivágatom vmi jómunkásemberrel, mer rámenne v 5 óra + 50 korong…)
Majd ha kész, rakok fel képet. Ha vkinek megtettszett esetleg, nyugodtan lekoppinthatja, nem szabadalmaztattam... (Remélem segítek vele néhány z-5500 tulajnak)
-
D.Va
őstag
Hát barátaim, ezaz eMPéHárom zeneformátum akkora 1 halom talicska kaki, hogy Pfh*
-
D.Va
őstag
Someone HLP! Hogy lehet képet berakni a hsz-omba?
JPG 32 KB-os, de sehogy se sikerül beszúrnom!
Vmi speckó dolgot kell csinálni?
-
D.Va
őstag
Skacok!! Hogy tudok a hozzászólásomba képet illeszteni?

Nem linkként hanem hogy látszódjon a hsz-ban a sorok közt!
32 KB -os a kép!
Please!
-
D.Va
őstag
Sokat agyaltam rajta, de nem tom jó-e az elméletem.Bizonyára mindenki tudja hogy a z-5500 frontjainak a közepe (az ún. 'fáziskúp')külön van, nem mozog a membránnal együtt mint normális hangszóróknál. Nos semmi másra nem tudok gondolni minthogy a frontok 2 utasak, vagyis a kúp nem más mint a tweeter! Ráadásul ezt a dolgot a logitech.hu -n olvasható leírás is alátámasztani látszik:
''Újszerű hangsugárzó-kialakítás — a polírozott alumínium kivezetősapkával rendelkező magashangsugárzó két hangsugárzó szerepét is betölti: a magashangsugárzók hangtisztasága a különálló középhangsugárzók erőteljes zengésével párosul.''
Látjátok? : ''a magashangsugárzók hangtisztasága a KÜLÖNÁLLÓ középhangsugárzók erőteljes zengésével párosul.''
Ezexerint a frontok kétutasak, és ahogy gondoltam, és a kúpocska a tweeter.
Ti mit gondoltok?
[Szerkesztve] -
D.Va
őstag
válasz
üzenetére
Szívesen!!!

Mindenképp a z-5500-al jársz legjobban! (Az s750 20k-val drágább és még dekóder sincs benne, vmint a 7.1 se elterjedt...)
És a logi mélynyomójának van egy olyan különleges hatása, hogy nagyon lágyan, nem keményen játtsza a mélyeket... Remegteti a levegőt a szobában (sőt a szomszédos szobákban is...
)
-
D.Va
őstag
-
D.Va
őstag
válasz
üzenetére
SIDE!:
Hallottam a MM-ban 1 Panasonic '1dobozos' rendszert, 90 k-ba került, pontos típust nem tom, (nagy álló szatellitek, mély elején kb 2 db 20 centis hangszóróval...) de a logitech hangja jóval +győzőbb volt! A panasonic igazából csak filmre való volt, és gyanítom, gépre rá se lehet kötni ezeket, max digitálisan, akkor meg ugye, játék alatt nincs térh (csak soundstormmal). Az ennél az árkategóriánál (80-90 k) olcsóbb egydobozos cuccok nem versenyezhetnek sem a z-5500, sem az s750-el! Jóval gyengébb, zajosabb szatelitek, inkább búgó, nem definiált, alsóbb frekvenciákban hiányos rendszerek azok. Logit vegyé' én aszondom!
-
D.Va
őstag
válasz
Deluxe00
üzenetére
Valóban, jó az is zenére, miért ne lenne

Csak kicsit máshogy szól mint gépről, de legalább tuti zajmentes!
Elvégre is filmek alatt, meg a végén stáblista alatt is szól zene, és még ugyan gyönyörűen, főleg ha dvd 24bit/96kHz!
Szóval nem rossz házimozi erősítőről se, de azér én gépről nyomom...
-
D.Va
őstag
legszívesebben megvenném az s750-et, és Z-t a hangyát is.

Meg a Genius GHT 511d -t is.
Meg egy Clarus Luna 7.1 -et (audiophil + THX)
(erősítő nélkül 4˙445˙000 HUF) 
-
D.Va
őstag
butaság a minel nagyobb cm átmérő, annál jobb bla-bla.
hallgass meg 1 40 cm-es 180W-os somogyi mélyet! A logi is 188W-os, 25 centis,
mégis sokkal jobb! A kettő teljesen más cég, más hangszóró alapanyag, más paraméterek, stb... Ugyanez igaz az 5500 vs s750 hangszóróira. butaság 5 cm különbség alapján ítélni!
Egyébként a lefelé 'néző' hangszóró beépítés a legjobb (pl az s750 is...), ugyanis így a gravitáció a hangszóró minden pontjára ugyanakkora erővel hat. Míg ha oldalra néz, akkor a hszóróperem aljára+tetejére / jobb+bal oldalra más erővel hat. Bár igazából ez nagy felületű, nehezebb membránú hszórókra vonatkozik. -
D.Va
őstag
Nos voltak viták a vágáspont körül is...
Én aszondom hallgassa mindenki úgy ahogy neki bejön a hangzás, de a
150 hz-es vágási pont simán belefér. A clarus.hu -n ott van pl a TITAN 2
5.1-es HÁZIMOZI ami THX-es, és másfél millióba kerül. Nos ennek a
mélye 20-150 hz-ig játszik. Biztos nem azért mert hozzánemértők
aszitték ez a jó. A 110 hz felső vágási pont viszont teljesen jó, néhány gyári rendszer így van belőve.
VISZONT!!! A Diszkós rendszereket ne keverjük már bele a 70 Hz-el!!
Ha a z-5500-at 70 állítjuk, nagy lyuk keletkezik, 70-150 hz-ig nem ad hangot.
Ez a Logi egy házimozira kihegyezet hangminőségi hangrendszer!
A kettőnek semmi köze egymáshoz! A diszkós rendszerek kihangosítás
jellegűek, ott a hangerőre mennek. Azoknak kopogós ütős hangjuk van,
sok középpel. Az emberek ki is rohannának fél óra után hasogató fejfájással
ha ott valódi MÉLYnyomókat használnának akkora hangerővel. Diszkóhangerőnél meg a
magasak sem lehetnek olyan élesek mint egy házimozinál, mert az emberek
füle nem bírná órákon át. Egy diszkósrendszer mélyei soha nem lesznek olyan lágyak,
terjengősek, remegőek, mint egy házimozimélynyomónál, ahol minden apró
mély hang rezzenését érezni, hallani kell. Hallgassatok csak meg egy számot
diszkóban, és ugyanazt otthon a z5500-al! Ég és Föld a különbség!
Az egy dolog hogy egy diszkós hangfal is szól 20-30 hz-en is, de egész
máshogy, mint egy házimozi, vagy egy audiophil hangfal, pedig mindkettő
zenére van csinálva. Csak míg az audiophil minőségre van tervezve, a diszkós... -
D.Va
őstag
Van egy igencsak érdekes gondolatom a reccsenés, pukkanás, búgás problémára!:
Ez 99 százalék hogy nem a hangrendszer zavarszűrő hibája, vagy hogy kisül benne vmi kondi.
1. nálam néha olyan ez a hálózati hiba (mosógép, hűtő, stb...) hogy nemcsak a hangszóróim reccsen bazi nagyot, hanem a SAMSUNG monitoromon egy elektromos
csík végigszalad a monitor közepén (ilyen összevissza sugár) a reccsenéssel egybekötve.
Tehát a mélynyomó-kondenzátor kisülés kiesve, mert a monitoromat is zavarja ez a hiba.
2. Valszeg jártatok már MediaMarkt-ban. Egyszerre a házimozi, Hi-Fi, részlegen több tucat
hangrendszer van bekötve, és egyik se pukkangat, pedig az valószínűtlen hogy mind olyan
csúcsrendszer! Aztán ott az autóhifi részleg ahol kilószámra szólnak egyszerre a középmagas hszórók + subládák.
Hmm, mind ilyen szupi?!? Fenéket!!! A MM-ban tökéletes ingadozás és zavarmentes elektromos hálózatnak kell lennie ekkora gigawattos terhelés mellett, nem kevés Amper erősséggel, hisz itt kis zavar milliós károkat okozhat a berendezésekben (Plazmatévék, számítógépek tucatjai) És láss csodát, míg bent voltam vagy 2 óráig, a több száz hangszóró közül egyik se pukkant 1x se!
Odamentem a z5500-hoz, éppen az szólt a gépes hangszórórészlegen (szolnoki MM) és nem sistergett, nem búgott, nem pukkant, pedig többször visszamentem, összesen vagy 1 órát álltam kedvesem előtt, valami mp3 szólhatott belőle, ráadásul analógra volt bekötve!
Szóval nem hiszem hogy 'Az Ön készülékében van a hiba'! -
D.Va
őstag
Még a fórum elején viták voltak a THX körül... Ezeket szeretném rendezni néhány sorban,
mert néhányan igen félreértelmezték, lebecsülték. Erre csak annyit hirtelen, hogy
THX minősítést Elsősorban MOZITERMEK hangminősítésére hozta létre a GEORGE LUCAS a LUCAS Filmstúdió atyja. Miért? Világszerte járt világpremierekre és csodálkozva
tapasztalta hogy sok moziban teljesen más volt a LUCAs filmek hangzásvilága
mint amilyennek elképzelték, meagalkották a stúdióban. Ezért létrehozták a THX-et,
ami nagyon szigorú elvárásokat támaszt. Ha egy cég úgy gondolja, hogy közel áll a rendszerük az elvárásokhoz, beküldik tesztelésre. Ha MINDEN paraméter megfelelő, ami egyenlő a kiváló hangzással, akkor engedélyezik a THX logó feltüntetését. Legyen szó hangfalról zenéről... Sőt autóhifi cuccok közt is vannak THX-esek, mert eleget tesznek a THX követelményeknek.
Ez egyáltalán nem úgy működik, hogy ''ÁÁ GagyiTech átutalt 1000$-t, na adjunk nekik THX matricát...'' MERT A THX LÉNYEGE: A HANGMINŐSÉG, elegendő hangnyomás, és teljesítmény mellett, nem PMPO-ban persze. Magyarországon SEHOL, még a MOM-ban se, meg egyik Plázában sincs THX-es mozi!
A Logitech hangrendszerei simán THX, és a THX.com-on oda is van írva hogy ezt kisrendszerek kapják. Ám kis térben ezek is képesek ugyanolyan akkusztikai hatásokat elérni mint amilyen a világ legnagyobb mozijaiban tapasztalhatóak.
Az ULTRA minősítést JÓVAL NAGYOBB rendszerek kapják, amelyek már bazinagy termekben is átütő és gyönyörű hangot produkálnak. Ezek már 1-2 méteres hangfalak.
PL. nézz fel a clarus.hu -ra. 1 db frontsugárzó 55 kiló!!!!! Persze az az 1 Front
2x drágább mint az egész 5500... (És minimum(!) 65 négyzetméter tér kell neki!)
Szolnokon van egy THX bemutatóterem, mikor kérdeztem van-e z-5500, mert szerettem volna hallani h szól, majdnem kiröhögtek! Ez egy számítógépes hangrendszer! Nekünk pórnépnek egy 5x5-ös szobába tökéletes, de egy valódi házimozihoz nem ér fel.A méreteihez és árához képest viszont szuper, ez kétségtelen.
Íme a paraméterek listája amelyet a THX vizsgál a külön termékeken. (A THX.com-on is megtalálható.)
A z5500-nak pl nemcsak a hangszóró, hanem az erősítő (Amplifier) teszten is 5-öst kellett nyújtani
hiszen attól hogy ez AKTÍV, nem pedig különálló, attól még erősítő.
TEHÁT AMIT VIZSGÁLNAK:
Pre-Amplifiers and Receivers
THX Reference Setting for Volume Controls: A key element that THX requires for receivers and pre-amps is the reference setting for volume controls. When a system is calibrated according to the manufacturer’s instructions and a movie is played back at this marked reference setting, (usually zero on the volume control), the audio experience will be at the same volume level that the movie was originally mixed and played back in a theater. To achieve THX certification, components must play at this reference level without breaking, distorting, buzzing, rattling or any other distracting effects.
Reference Output Voltage
Voltage Gain
Input Impedance
Gain Control Range
Gain Tracking of the Master Gain Control
Overload Source Voltage
D.C. Bias Current at the Input
Maximum Output Voltage of Low-Level Outputs
Output Source Impedance
Polarity
D.C. Offset at the Output
Frequency Response Deviation
Signal Time Delay
Noise Output Voltage
Input Level Indicator (Clipping Indicator)
Video Path Switching
Video Level
Sync Level
Bar Tilt
Pulse/Bar Ration
K-Factor (K-2T)
Frequency Response Amplitude (0.5 to 4.2 MHz)
Group delay (0.5 to 4.2 MHz)
Chroma Gain
Chroma Delay
Differential Gain
Differential Phase
Noise
Video Conversion
Harmonic Distortion and Noise
Difference-Frequency Distortion
Dynamic Range
Digital Data Sampling Rate Support
Input Mode Control and User Interface Design
Input Mode Switching
Automatic Detection of Data Types
Output Modes and Post Processing
Equalization and Tone Controls
Signal Headroom
Bass Management
Filter Characteristics
LFE Channel Level Scaling
Loudspeaker Position Time Synchronization
Auto Calibration
Auto Setup
Output Levels
Dialogue Normalization
Power Amplifiers
Reference Output Voltage
Voltage Gain
Output Current
Output Source Impedance
Overload Restoring Time
Stability with Capacitive Load
Harmonic Distortion and Noise
Modulation Distortion
Difference-Frequency Distortion
Noise Output Voltage
Phase Response
D.C. Offset at the Output
Hum
Crosstalk
Acoustic Noise Level
Mechanical Noise
Input Sensitivity
Input Impedance
Output Impedance
Load Impedance Range
Voltage Output Capability
Current Output Capability
Transient Output Capability
Transient Overload Recovery Time
Asymmetrical Clipping
Frequency Response
Phase Response
Phase Margin
Time
Total Harmonic Distortion
Intermodulation Distortions
SMPTE IM Distortion
IHF IM Distortion
DIM 30 Distortion
Noise
Hum
Radiated Interference
Conducted Interference
Crosstalk
Speakers
Axial Frequency Response Analysis
Directional Characteristics
Sensitivity
Impedance
Harmonic Distortion
Low Frequency Cut Off
Phase Angle
Stray Magnetic Flux
Maximum Output Level
Acoustic Noise Level
Polarity
DVD Players
Video Level
Sync Level
Bar Tilt
2T K Factor
Pulse/Bar Ratio
Sin x/x Response
Sin x/x Group Delay
Chroma Level
Composite and Y/C Chroma Delay
Chroma Differential Gain
Chroma Differential Phase
Burst Amplitude Differential
Flesh Tone Phase Error
Luminance Linearity
AM Chroma Noise
PM Chroma Noise
Chroma Correlated Noise (IM)
Chroma Burst Frequency Leakage in Y
Chroma Burst Frequency
H Sync Timing
Huh, bocs
-
D.Va
őstag
Nem értem hogyha nem bírják leárnyékolni a Logit akkor az erősítőjét miért kell bepaszírózni a mélyládába?
Raknák inkább egy külső egységbe. Nem kerülne sokkal többe, csak egy burkolat kéne neki. És így nagyobb helyre, ezáltal távolabb tudnák rakni egymástól az áramköröket, vezetékeket... Kisebb lenne a gerjedés, az áthallás, melegedés...
Mijéé kell annyira erőltetni az AKTÍV ládát, ha nem jó?! Ráadásul a bent lévő
sok szutyok, egy idő után tökéletes rezgőforrássá válik. Plusz csökkentik a láda
Belső terét: ÁÁÁ, nem értem én ezeket a mérnököket...!
Egyébként érthető, hogy szépen szól, az 5500, hisz a hangszórók tökéletes B&W alapanyagból vannak, amit már viszont a LogiTech rak össze, elektronika..., na itt már spórolnak... Persze ettől még nagyon jó a rendszer, de kevés módosítással sokkal jobb is lehetne.
Én a Geniusom hátulját is le fogom szedni, rakok a fémhátlap helyére egy MDF lapot amin
keresztül kivezetem azt az 1-2 vezetéket. Így az erősítő bordástól külön lesz a ládától.
Kár hogy a Logi belselyét nézegetve ott ez nemigen megoldható sajna.
-
D.Va
őstag
válasz
üzenetére
Hali SIDE!
ajánlok figyelmedbe 1 hangfalat!: Clarus Callisto.
THX-es, nagyon impozáns külső... BandPass mélyláda, 35 kiló
, 20cm membrán,
120W telj., 25-150 Hz, (felső vágási pont állítás a subon 70-150 hz-ig
), 65 ropi, ja és aktív.
A satok, se rosszabbak!
Aranyozott csatlakozók...
Dupla kábelezés!!!!!
Van 5.1, és 7.1 verziója is. Most le van értékelve! 300 rugesz körül adják [link]
én is gondolkodtam beszerzésén, de inkább Logi, v s750, a Callisto helyett + projektor![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
D.Va
őstag
Üdv minden audiophil fórumozónak! Elolvastam a topicot az utolsó betűig,
de a Logigondok se vették el a kedvem a vásárlástól!
Namost nekem még a 'fadobozos' Genius van, csuma hangerőn a szalelitektől 1 m-re
(jel nélkül persze, mély maxon) kajak semmi súgás, sistergés, csak a sub zúg naggyon halkan, de észre sem veszi senki. Amúgy meg minek tekerném ütközésig? Ha meg felérere állítom, akkor 2 cm-ről sincs semmi zaj! Viszont a fránya recsenések itt is megvannak (hűtőszekrény...)
És a rádió is belehallatszik maxra tekerve, de ez olyan halk, h rá kell tapasztanom
a fülem a hsz-ra, és nagyon koncentrálni kell. Érdekes, csak a tweeter-rel is rendelkező
frontoknál hallani, a hátsóknál nem.
Vki írta feljebb, hogy az s750 ládája BandPass.
Hát nem! A hangszóró a láda aljára
van szerelve, a membrán a föld felé néz, tehát ugyanolyan, mint a Logi: Bass Reflex láda.
A BandPass ládák (mint pl. a Geniusom) belül 2 v több kamrára van osztva, és a hangszóró egy belső teljesen zárt kamrába dübben bele, a membrán felőli kamrán pedig van egy szubcső.
A Logitech z5400 + a z5450 mindkettő BandPass ládás. Az 5450 vezetéknélküli hátsó
hszórókkal az 5400 teljesen vezetékes. Az 5400 most 50 ropi, egész jó ára van. Bár
nekem úgy tűnik, ez az 5300 utódja!
A BandPass ládák filmre jobbak, mert ütősebb, sterilebb hangja van, és kizárt a membránhang. Zenére viszont jobb a Bass Reflexes. A BandP vmivel halkabb, de mélyebbre lehet vinni a hangokat. Viszont nagyon nehéz jó BandPass ládát csinálni mert rossz tervezés, és méret esetén nem sok hang jön ki a ládából, vagy nem megfelelően, halkan. Sok hangszórót nem is lehet BandPass-be építeni. Na nem OFF-olok tovább...
Még csak annyit aki esetleg nem tudja, hogy a hangszórók nem a membrán fele kifele mozdulnak hanem hátrafele, a mágnes felé, ugyebár ezért kell doboz, h a befelé mozduló membrán a bent lévő levegőt hirtelen megnyomja így a fadoboz ..... Vágod!
Persze aztán ki-be mozog a levegő, mert újabb hanghoz újra lendület kell...
Csak azé írtam ezt le mer eddig haverjaim aszitték hogy..., pedig dehogy!
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS blog: 2K-tól a 4K-ig és tovább a Radeon RX 9000-es szériával
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Le Mans Ultimate
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen egeret válasszak?
- Hall-effektusos "félbillentyűzet" jött a Keychrontól
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Manli RTX 3070 8GB LHR / Csavarmatricás / Beszámítás OK! / Akciós ár!
- Apple Watch 4 44mm szürke színben. 74% akkumulátor.
- Canon EF-S 24mm f/2.8 STM objektív
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
- Canon 60D fényképezőgép + 50mm objektív + 16GB memóriakártya
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES. Arena Racer szövet gamer szék
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i5-1334U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Bár akkor lehet nem lenne ilyen népszerűa találati listán... 
(a Heineken foteles 
Vacak ez a mini Toshiba netbook billentyűzet...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hitetlen kutyák!!!

Vettél volna inkább 80-ért vmi, jó kis mélyládát!