Új hozzászólás Aktív témák

  • 8th

    addikt

    válasz EQMontoya #110908 üzenetére

    Nem csak az más sem. Az autóipari és az olaj lobbi keze messzire elér és erős a gyanúm, hogy az EU-s és egyéb törvényhozók rendre megfekszenek nekik vagy csak simán totál fogalmatlanok a témához. Nem tudom melyik a rosszabb.

    Toluol: A természetbe egyrészt a motorhajtóanyagok párolgásával kerül, ipari hulladékokkal (pl. festékek), kisebb mennyiségben ipari szennyvízzel. A talajba elsősorban üzemanyagtartályok szivárgása révén jut. Ezek közül a legnagyobb mennyiségű toluol a levegőt szennyezi, ahol gyorsan elbomlik. (Felezési idő a körülményektől függően levegőben 10-100 óra, vízben 13-54 nap, talajban 1-7 nap). A levegőben a hidroxil-gyökökkel reagálva alakul át kisebb szénhidrogénekké, vízben és talajban a biológiai lebontás a jellemző. Biológiai hozzáférhetősége jó, könnyen felszívódik és akkumulálódik.
    Gőzének belélegzése szédülést, tüdőkárosodást, idegrendszeri károsodást okoz. Teratogén hatású (magzatkárosodást okoz). Irritálja a bőrt és a szemet. Különösen a nyomdaiparban dolgozók vannak kitéve jelentős toluol terhelésnek. Gyerekeknek nagyobb veszélyt jelent, mint a felnőtteknek, egyrészt mert a gyerekek testsúly kilogrammra számítva több levegőt lélegeznek be, másrészt mert a toluol nagy fajsúlya miatt a földhöz közeli rétegben feldúsul. Mérgező és mutagén, máj és vesekárosodást okoz. Csökken a vérben a vörös vértestek száma. Magzati károsodás is felléphet.

    [link]

    Csak egy kipufogógáz összetevő a sokból amivel jóvanazúgy alapon nem foglakozik senki. Elsősorban a benzinesek fossák magukból ezt a szart de rejtélyes okokból mégsem mérik műszakin a szintjét és az olajipari cégeket sem baszogatja senki azért, hogy mivel adalékolják a benzint. Kicsit széllel szemben pisálás jellegű így a folyamatos emissziós szigorítás.

    "Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

Új hozzászólás Aktív témák