Új hozzászólás Aktív témák

  • HUTCHDB

    nagyúr

    válasz Doki16 #204406 üzenetére

    Őszinte leszek.
    A 90'-es évek elejétől vannak saját autóim. (Ladával, majd Fiat Uno 1.3 Turbo i.e.-vel kezdtem, már ha ismeritek...)
    Több Hondám is volt, (az akkori nagy sláger 1.6 VTi is - természetesen fékhatás nélkül -), majd Peugeot 307, 2000-ben szalonból kihozva 1.6 benzines, ami szintén nem volt egy jó autó, aztán 1 évesen el is adtam, és úgy döntöttem dieselre váltok.
    Először még Toyota szívó dieselre, ami nekem szintén nem jött be, aztán lett VW Tdi.
    Mind minőségben, mind motorkarakterisztikában, mind egyéb dologban ég és föld volt a két technika.
    Ekkor mondtam azt, hogy soha nem lesz jappán autóm, mert gagyi az egész.
    Nem értettem amig Hondával jártam, hogy miről beszélnek az Audisok, meg a Bmw-sek, de ahogy elkezdtem használni a Volkwagent, én is rájöttem. Összességében teljesen már érzés.
    Nagyon imádtam az első VW-emet, majd 6-7 év utáni használat után lecseréltük egy Crtdi Passatra. Az maga a csoda volt!
    Roppant kis fogyasztás, iszonyat kényelem, nulla probléma.
    Ahogy viszont a gyerekeim szinte pár év alatt felnőttek, és jöttek a párkapcsolatuk miatti plusz személyek, vettünk egy 7 személyes S-max-ot.
    Azt is baromira szerettem, míg le nem görbült a szám a szinte mindig előforduló DPF problémával. 3 db "érzékelő gyertya", ami a DPF előtt, közben és után van, egymás után ment ki, darabja 80e forint volt, és még valami "fáklyát" is ki kellett cserélni, ha jól emlékszem 130e-ért. Utána megjelent az olajfogyasztás, 200e km volt benne.
    Ekkor költöztünk a III. kerületbe, itt "hegyes" közlekedés van.
    Házunk környékén is, és munkába menet is, sokszor megyek pl. a Kiscellin... már ha ismeritek.
    Szóval 4x4-es kellett.
    Találtunk egy Galaxy AWD-t, amibe 120e km volt, gondoltuk van még vagy 80-100e km benne komolyabb pénztárcába nyúlás nélkül.
    Sajnos nem így lett. Elromlott az elektromos kézifék, majd a generátor adta meg magát, aztán a pályán állt meg aklattunk. Mint utólag kiderült a Comman Rail rendszert ment tönkre, pontosabban a hajtó fogaskerék tört le a végéből...
    Megcsináltattuk, eladtuk.
    Időközben a legnagyobb lányom el is költözött, tehát csak a két kisebb gyerekem maradt, így le is mondtunk a 7 személyes járműról.
    A szép emlékek miatt csak a VW jöhetett szóba, és mivel már a passat óta napfénytetős (sőt a Fordok üvegtetősek) volt(ak), így az összkerékhajtás, és a napfénytető is bekerült a keresési opciókba.
    Találtunk egy Tiguant, nagyon szép, nagyon jó, baromira is megy (2.0 BiTdi, 240 Le), és az első automatánk.
    Tényleg jók voltak a benyomások, jól is indult a kapcsolatunk, majd miután megszoktam az autót, észre vettem, hogy városban annyira alacsonyan tartja a fordulatszámot (az emissziós norma miatt ) hogy már zavaró. (1100, 50-es tempónál 6-ban) Azóta ezen idegesítem magam.
    Kiderült, hogy ezek mindegyike ilyen, tehát a megoldás valószínűleg csak az lehet, hogy chiptuningosokkal átíratom a DSG váltót.
    Nemrég kiment a kereszt stabilizátor rúd szilent is az autóban, aminek csak az anyagára 70.000 forint, (szerintem irreálisan drága) így érzelmileg kiábrándultam a kocsiból.
    Vagyis most itt tartok.

    Gondolkodom a cserén, de ugye mire?
    Jappán nem, az előbb leírtak, illetve a korábbi hozzászólásaimban részletezettek miatt. Kia Hunday szinte ugyanaz, bár tegnap bementem megnéztem az új Sportage-et, és hát összességében tetszett.
    Épp egy Gt line volt kiállítva, viszont 1 év várakozás és 16 millió... és ugyanaz a felszereltség, mint a mostani Highline Tiguanunk, és hátul iszonyat kicsi a hely.
    Az Audi baromira tetszik, de 12 millió alatt normális használt mondjuk Q5-ös nincs.
    Volvo sincs ebben a kategóriában, pedig lehet az lenne az én autóm... egy XC 40-50 :B

    Ezek alapján gondoltam beírok ide, hátha lesz valakinek ötlete...

    Igazság szerint lehet lejjebb kellene adnom, és egy új autót kellene vennem, mondjuk egy új SX4-et...

    [ Szerkesztve ]

    " Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

Új hozzászólás Aktív témák