Új hozzászólás Aktív témák

  • bandus

    veterán

    válasz OPiiPO #217054 üzenetére

    cserébe leírom én is a szenvedésem, bár nem várok tanácsot, csak pörögjön kicsit a topik :D ugye lassan egy éve nincs autóm, azóta próbálom megszülni mit is szeretnék, egyelőre nem sok sikerrel. elvagyunk nélküle is, amikor kellett akkor béreltem, vagy használtam autómegosztót. de azért jó lenne saját, legkésőbb a síszezon kezdetére, enélkül elég macera elmászkálni. meg persze az is benne van a halogatásban, hogy az utóbbi pár évben a 0 ft-os céges autó után nem esik jól semennyit sem autóra költeni, hogy keret van rá. amik most épp a fejemben vannak:

    1. szeretek magasan ülni, jó lenne valami suv/crossover. itt elsősorban formentor/tiguan vonalat nézem, a fiatal, jól felszerelt példányok olyan 38-40k eur környékén futnak. újat nem rendelnék, nem akarok várni rá. esetleg kicsit olcsóbban pug 3008 (de melyik motorral), vagy c5 aircross. meg persze kicsit drágábban x1, q3 :) esetleg cx-5. xc60 már nem nagyon fér ebbe bele.
    2. de ennyi pénzt kicsit azért sajnálok rájuk, 5-6 ezer euróval olcsóbban ki lehet fogni jól felszerelt leon cupra sp-t, golfot, octaviát.
    3. viszont ha már nem vag, akkor tetszenek nagyon az 508-as pug-ok (kombi és sedan is), szerintem az astra remek kocsi, főleg az új, de akár még egy jól felszerelt K-ba is beleülnék budget megoldásként
    4. viszont nem sokkal drágábban vannak szép a4-ek, 3-as bmwk is.
    5. vagy ugye nagyon megtetszett a tesla, 40k eur környékén, olcsó finanszírozással bele lehet ülni már egy model 3-ba. vagy pedig nagyon jó a finanszírozása most az i-s bmw-knek, akár egy ix1 sem elvetendő.

    2-en vagyunk, szeretünk pakolni, hosszabb időre is elmenni autóval, de tanulva a korábbiakból lehet, hogy már egy 5-ajtós is elég lenne. gyerek azért remélhetőleg lepottyan 2 éven belül, miatt viszont inkább a kombi felé mozgok, illetve a magasabb kocsik felé, ezért van elöl a tiguan meg a formentor. utóbbira kértem már két ajánlatot, ezek megállnának 36k eur környékén 1.5 tsi-vel, de a 2.0 tdi sem elvetendő.

    a fő követelmények az automata váltó, minél kényelmesebb ülés, minél csendesebb beltér. adaptív tempomat, meg minél több vezetéssegéd. meg persze a led mátrx, de ezt saját pénzből hajlandó vagyok elengedni már :)

    igazából kérdésem nincs csak strukturáltam kicsit a gondolatokat :D persze ha valakinek vannak más szempontjai, szívesen fogadom azt is.

    "a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

Új hozzászólás Aktív témák