Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz bandus #45025 üzenetére

    nincs olyan, hogy kamatmentes hitel ;)

    Ezt most le tudjuk deriválni arra a jelenleg kapható két nagy értékű termékre, ami megkapható kamatmentes hitelre, a paicon elérhető legolcsóbb áron egy viszonylag ismeretlen de megbízható boltból, de tekintsük ezt statisztikai hibának. A kamatmentes hitellel vett termék jellemzően vagy drágább az adott helyen, mint máshol, vagy valami nagyon durva kampány közepén fogyasztasz éppen reklámot általa, de utóbbi esetben általában nem nagy értékű dolgokat szórnak így, hanem csak a "csalit".

    Ez valahol a józan paraszti ész ellen van, hogy olyat fogyasztok, amit nem tudok kifizetni. És a gond az, hogy kondicionál. Egy-kettő még persze belefér, nem lesz tőle anyagi csőd, de a példa szokást teremt, és egy idő után már természetessé válik. Bevállalod a kiskamatos hitelt is az ingyenhitel mellé, és így tovább... növekszik az életszínvonalad, amit megszoksz, bár "nem érdemled meg" (értsd jól), és onnan visszavenni már nagyon nehéz. Kondicionál, hozzászoktat. Ez a bajom az ingyenhitellel. Persze racionális, hogy ha meg is van az ára a zsebedben, megveszed ingyenhitelre, és a megmaradt pénzt kamatoztatod, de ember legyen a talpán, akit nem kap el a gépszíj 3-10 éves távlatban.

    Személy szerint a hitelkártyáért sem vagyok oda, de mióta megvan az autó, kiváltottunk egyet, mert adnak az üzemanyagra 4% visszatérítést. Azért az 400 forintos benzinnél is 16 forint literenként. Cserébe minimálisra van állítva a keretösszeg, és nem megyünk vele minuszba soha.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák