Új hozzászólás Aktív témák

  • Vyndree

    őstag

    válasz Larry303 #24033 üzenetére

    Tegnap óta Samsung NX mini tulajdonos vagyok, ha van valami kérdés szívesen válaszolok rá ha tudok. Ez nem a 150 ezres kategória, jelenleg 90eFt (fix obival 70e), de hamarosan eléri reális árát, 60eFt lesz a drágábbik (9-27mm) obival.

    Képeket még nem tudtam vele készíteni, illetve ezeket készítettem hirtelen szobában gyenge lámpafénynél (két 25W spot mellett). Magas ISO-n készült képek korrigálás, szerkesztés (PS) nélkül 10MPixelen, szerintem nem lettek olyan rosszak. Jobb a Sony a3000 és az NX1000-nél, de a200 kitobija sem tudta ezt ilyen körülmények között. Cica mozgott közben, 1/13 - 1/15-ös záridővel nehéz volt olyan képet összehozni, ahol nem mozdul be. Az NX1000-hez képest sokkal kevésbé zajosak a képei és a színei is jobbak, van ugyanilyen képem ugyaninnen, össze tudtam hasonlítani. Került a kit-be optikai stabilizátor, kihatható, szebb felbontáső és érintő lett a kijelzője és kapott egy rendes oprendszert is.
    Nagyon kicsi, nagyon szerethető, rengeteg funkcióval bír (HDR, legjobb arc funkció, gyermek fényképezés, Multi motion, NFC, Baby monitor stb.) Kit obija egyáltalán nem fényerős, viszont magas ISO mellett is szépek a képei ez által gyenge fényviszonyok között is jó képeket lehet vele készíteni.
    Akkuját (Note 4 akkuja) nehéz lemeríteni egy nap alatt, ráadásul micro USB-n tölthető (akkubank-kal) ami számomra fontos volt. Eddig nagyon bejön, remélem a későbbiekben som okoz majd csalódást.

    További képek itt. Ezek már nem azok az ótvar jpeg képek amit a korábbi NX-ektől megszoktunk, javíthattak a jpeg motoron.

    Nem akartam ilyen hosszúra a mondandóm, csak néhány dolgot érintettem, amennyiben van rá igény szívesen beszámolok majd a tapasztalataimról. Hétfőn viszem Rómába, remélem sok szép képet fogok vele készíteni. :)

Új hozzászólás Aktív témák