Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz andzsin73 #30046 üzenetére

    Ha megkérdezel bárkit aki egy kicsit is komolyabban foglalkozik fotózással, hogy mennyibe került a váza (gép) ill. az optikái (objektívek), akkor nagyon nagy százalékban az lesz a válasz, hogy az optikák jóval többet érnek mint a váz (és különösen a pro fotósok mivel régen ruháztak be a technikába amikor MILC még nem is volt, max. hevenyészett ismeretük van a MILC kategóriáról, tisztelet a kivételnek akik lépést tartanak a korral és többnyire itt a fórumon megtalálhatók).
    Szóval ennyire nem a váz vagy a tükör megléte vagy hiánya a meghatározó.
    Mindenütt vannak jó vázak meg kevésbé jók, jó meg mégjobb meg a megfizethetőség határán található optikák.

    A 100k kategória meg egy marketinges illuzió, mert ha soha nem veszel semmit hozzá akkor lehet egy csúcskompakttal jobban járnál mert a mostani fényerősebb optikás-nagyobb szenzoros kompaktok kb. hozzák azt mint egy belépő váz kitobival, és bár lehet drágábbak cserébe mindig veled lehet míg egy DSLR még kitobival is nyűg lehet hurcolászni.
    Ha meg bővíted a rendszered, akkor elég hamar rájössz, hogy ez messze nem fér be 100k-ba, de nagyon nem (mert nemcsak váz van, hanem vaku meg milyen jó lenne egy távkioldó meg egy jobb állvány meg...)...

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák