Új hozzászólás Aktív témák

  • beginnerguy

    tag

    Sziasztok!

    Gondolkodom, hogy lecserélem a mostani D7000-t egy MILC-re, mivel sokat cipelem és sokkal barátibbnak tűnik ilyen szempontból, ráadásul a manuálozás sem az igazi vele (Nikon...)

    Szóval vágjunk is bele:

    - Gépre szánt összeg? Objektívvel együtt max 220k. Egy olyan átfogású obi kellene ami tudja alul az ekv. 24-et, felül a kb. ekv. 150 lenne a cél (de ha a teteje kevesebb, az nem gond), valami 18-105 féle utazoom-ra gondolok. Fényerős manuál fixeim vannak. (max egy ekv. 50-et szereznék be fényerős fixben, főleg nagyobb van)
    - Felhasználás? Hobbi/általános felhasználásra lenne, ezért is az "utazoom". Nem fogok pixelt kukkolni, de ISO 1600-on ne legyen teljesen használhatatlan, 3200-nál már elszállhat felőlem. Makrózni max csak jóval később fogok, madarakra viszont nem tervezek "vadászni" párszáz méterekről.
    - Méret számít? Ne legyen Leica SL méretű... :) A D7000 fogása nekem nem jön be annyira így hosszú távon, kicsi a kezem, mégis a kisujjamat sosem tudom hova tenni. Amiket ajánlotok majd azokat biztos elmegyek megtapizni.
    - Videó kell? Egyáltalán nem.
    - Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Használt felé húzok, de ahogy látom még nem a legnagyobb a használt piacuk. Szóval úgy fogalmaznék, hogy új is szóba jöhet esetleg.
    - Egyéb kívánság, speciális igények? Mindenképpen legyen EVF. Jó AF. Manuálozás minél barátibb legyen (IBIS). Touchscreent nem tudom, előny-e, eddig megvoltam nélküle. (Talán EM-10-nél van, hogy ott is lehet menet közben fókuszt állítani a mozgó témára miközben kukkolunk az EVF-en? Az mondjuk impresszív.) Legyen raw. (meg tánc) Valamilyen vakus lehetőség legyen, vagy beépített, vagy később hozzáadható.

    Ami nem kell:
    - jó videó
    - weather seal
    - óriási megapixelszám
    - legújabb modell
    - wifi, gps, nfc

    Az is felmerült, hogy várok addig, ameddig kicsit több FF MILC lesz CaNikonnál, és akkor ezeknek úgyis lejjebb megy az áruk. Szóval egyelőre tájékozódni szeretnék, hogy mi jöhet számításba.

Új hozzászólás Aktív témák