Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz Gabbana #50047 üzenetére

    A hangfalakat (főleg ha kicsik) szerintem le tudod lógatni a mennyezetről is, akár valamilyen felhajtható/lehajtható állványzattal is. A vászon nyilván macerásabb, de erre is született már megoldás. ;)

    1. Természetesen mind a projektornak, mind a hangfalaknak, mind a vászonnal szüksége lesz vezetékezésre, ezt úgy a legkényelmesebb, ha jó sok és nagy átmérőjű csöved van a falban. Így ha a gipszkarton még nincs kiglettelve, most pattintsd le és húzz be egy jó adag gégecsövet, mert a nélkül később csak szívni fogsz.

    Én a helyedben a projektorhoz még egy hálózati kábelt is behúznék, mert ha tudsz szerezni egy kis méretű médialejátszót, akkor azt felszerelve a projektor mellé, a laptopot ki tudnád váltani és mindent kiszolgálhatna egy NAS. A médialejátszótól viszont vihetnél egy optikai kábelt az erősítőhöz, így a hanggal sem lesz gondod. Én pont így vagyok berendezkedve, csak polcról lövök, nem mennyezeti állványról (a képen látható kábelköteg az UTP, a 230 V és az optikai+koax alapú SPDIF).

    2. Nem tudom, hogy ez polcsugárzónak számít-e, de én sok-sok éve a Jamo Studio 120 Limited-ből vásároltam be Tesco-ból (2 pár volt 50 eFt), egy Onkyo mélynyomóval máig imádom a hangjukat. Viszont ezek feketék. Ha a fehér szín kötelező, akkor esetleg le lehet matricázni és bevonni az előlapját fehér harisnyával.

    3. Erre majd a nálam okosabbak válaszolnak. :B

    4. Én ha jól emlékszem, ilyen 2×2,5 m²-es hangfal kábelt vettem. Hátránya, hogy a szálak csak kívülről vannak rézből, belül alumíniumok. Így olcsóbb, viszont törékenyebb és nyilván nem lesz tökéletes a jelátvitel... már ha ebben az árkategóriában lehet ilyesmire számítani. Az én botfülemnek megfelelnek. :D

    5. Valamilyen árnyékolót terveztek? Anélkül a vetítés elég gázos lesz...

Új hozzászólás Aktív témák