Új hozzászólás Aktív témák

  • shiNIN

    tag

    válasz stifi #12106 üzenetére

    Miért lenne vége a szezonnak? Teljesen jókat lehet menni rendes novemberekben, én ott szoktam befejezni (persze télen is vannak jó napok, de másfél hónapos szünetek is, ami engem illet. nincs meleg kesztyűm és öltözik be a fene Michelin-babának). Tavaly és tavalyelőtt is 20 fokban motoroztam egyes novemberi napokon. Tökéletes. Sokkal jobb, mint a 30-40 fok, a kánikulát nem tudom szezonnak tekinteni, bár néha úgy alakul, hogy motorra ülök.

    Ma mentem vagy 270 km-t, tankoltam is, de fix összeget automata kúton, így a fogyasztást nem tudom, pedig érdekelt volna, mit okozott a konstans 50-55 km/h-s sebesség Pátytól a Malomvölgyig. Ennyivel faluban szoktam menni, ha vissza tudom fogni magam. Aztán szóltak páran, hogy ennél azért lehetne menni tempósabban, pannóniások ide meg oda :D Rejtély számomra, hogy a hayabushás hogyan volt képes elviselni, nekem se volt egyszerű. Úgyhogy aztán 70-80-nal mentünk néhol. Szerencsére kétszer kicsit lemaradtam és mentünk 100-zal beérni a többieket. De az főút volt, hiperlaza kanyarokkal. Tinnyénél pedig már nem érdekelt sokminden, többszáz km után a hőségben már nem tudok koncentrálni. Szóval ez nem az a motorozgatás volt, ahol húznak a többiek és jobban veszem a kanyarokat, mint magamtól.
    De volt egy gyönyörű quad :D S láttunk birodalmi lépegetőt, nem volt ugyan olyan magas, mint az eddig megpillantott rekord, csak egy másfél sáv széles traktormonstrum :)
    Meleg volt, 60 km-t alig bírtam ki ivás nélkül. A szokásos kánikulai motorozós vízmennyiségemet ittam meg (8 óránként fél liter). Ezt nem teljesen értem, de egyszerre kicsit iszom és elég.
    S nem kérdeztem rá, amikor valaki beszólt, hogy szabadon gurulni életveszélyes. Pedig érdekes lenne egyszer találni valakit, akinek érve is van. Nem mintha bármit befolyásolna, de rohadt fárasztó, amikor meg se próbálnak érvelni, csak tiszteljük a tömeget, aki nem ért egyet velünk és a millióikat olyan motorozásba öljük, ami másoknak tetszik, nem, ami nekünk. Amúgyis bizarr, amikor a normál motoros leveszélyesezi azt, amit mi csinálunk...
    (50-nél extrém sokat gurultam szabadon, majdnem mindig, mert olyan lassan nem tudok menni anélkül, plusz nem is egyenletesen mennek az előttem levők, néha lassítani kell. nem is szórakoztató, de együtt kell maradni... amikor 100-zal mentünk, sokkal kevesebbet volt behúzva a kuplung, bár azért persze jelentékeny százalékot, mert ott még gyorsul Cili. ha lesz egy erősebb motorom, nagyon furcsa lesz az elején. de legalább lesz értelme a pulse and glide-nak.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák